به گزارش خبرنگار خبرگزاري مهر در روسيه، دكتر روحاني دبير شوراي امنيت ملي در ديدار با ايگورايوانف دبير شوراي امنيت روسيه در كاخ كرملين روند توسعه روابط را مناسب توصيف نموده و خواستار ايجاد تعادل در روابط اقتصادي تهران- مسكوشد.
وي با اشاره به امضاي قرارداد نهايي ماهواره زهره، تصميم جمهوري اسلامي ايران بر خريد 5 فروند هواپيماي توپولوف204 و امكان مشاركت روسيه در ساخت 40 فروند كشتي در ايران و گسترش همكاري در زمينه نفت و گاز را به اطلاع طرف روسي رساند و خواستار هماهنگي كشورهاي صادركننده گاز در مورد قيمت و صادرات گاز شد.
به گزارش مهر دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به تصميم ايران براي ايجاد 6 هزار مگاوات نيروگاه هسته اي جديد، تكميل و راه اندازي هرچه سريعتر نيروگاه بوشهر را زمينه ساز همكاري هاي دو كشور در نيروگاههاي جديد هسته اي تلقي نموده و بر نهايي شدن قرارداد سوخت تاكيد نمود.
وي پايبندي كامل تمام كشورهاي عضو معاهده هسته اي به تمام مفاد اين معاهده را براي تقويت روند عدم گسترش سلاحهاي هسته اي مهم دانسته و گفت: چهارچوب معاهده NPT مبناي ايران در مذاكرات هسته اي است. ايران در مقابل پايبندي به مقررات بين المللي، حقوق مشروع خود در بهره مندي از تكنولوژي صلح آميز را با تمام قدرت پيگيري خواهد كرد. در مورد تكنولوژي هسته اي نيز تعهد ايران به معاهده NPT موافقتنامه پادمان، پروتكل الحاقي و همكاري شفاف با آژانس كه حداكثر معيارها و استانداردهاي اعتمادسازي بين المللي است، بيانگر حسن نيت ايران در مورد صلح آميز ماندن فعاليت هاي هسته اي ايران در آينده است و اكنون كشورهاي صنعتي جهان و آژانس بين المللي انرژي اتمي بايد حسن نيت متقابل خود براي تامين نيازمندي هاي تكنولوژيك صلح آميز هسته اي ايران را نشان دهند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران با اشاره به بازرسي هاي آژانس و تائيد عدم انحراف فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران توسط آژانس گفت: تحت فشار قرار دادن ايران براي فعاليت هاي قانوني اش، يك رسوايي سياسي بين المللي است ايران آماده همكاري با جامعه جهاني در مورد هر پيشنهادي است كه از نظر قوانين بين المللي منطقي و معتبر بوده و تبعيض آميز نباشد.
به گزارش مهر از مسكو ايگورايوانف دبير شوراي امنيت ملي روسيه نيز در ديدار با دكتر روحاني بااشاره به تحولات اخير منطقه اي و بين المللي اعلام كرد: روسيه قاطعانه خطي مشي توسعه و تعميق روابط دوجانبه، منطقه اي و بين المللي را با ايران دنبال خواهد كرد.
وي خواستار ايجاد يك ساختار مستحكم براي ديالوگ ها در اين زمينه و همكاري سيستماتيك ايران و روسيه شده و با اشاره به سفر پوتين به تهران گفت: اسناد مهمي در مورد ارتقاء همكاري هاي دو كشور در جريان سفر آقاي پوتين به تهران در حال آماده سازي است.
ايوانف سفر آقاي رومانتسيف رئيس سازمان انرژي اتمي روسيه به تهران در هفته آينده را فرصت مناسبي براي توسعه همكاري هاي هسته اي ايران و روسيه خوانده و گفت: اراده سياسي دو كشور روابط اقتصادي را به مرز 2ميليارد دلار رسانده است در عين حال روسيه آماده سرمايه گذاري در پروژه هاي بزرگ در ايران است . وي قرارداد ماهواره زهره را زمينه ساز تحول در روابط فضايي ايران و روسيه خوانده و گفت: اين همكاري ها موجب مي شود كه روسيه بتواند سيستم پيش بيني زلزله را در اختيار ايران قرار دهد. ايوانف همكاري هاي هسته اي دو كشور را جنبه اي از روابط استراتژيك دو كشور دانسته و اعلام كرد كه مسكو براي ايجاد نيروگاههاي جديد در ايران و تامين سوخت آنها آمادگي دارد.
وي تصريح كرد: مسكو حق بهره مندي ايران از تكنولوژي صلح آميز هسته اي را به رسميت مي شناسد و قرارداد تكميل بوشهر نمونه بارز اين اعتقاد است.
يادآوري مي شود دكتر روحاني فردا با ولاديمير پوتين رييس جمهور روسيه گفتگوي مهمي را برگزار خواهد كرد. پيش از اين ايوانف در گفتگو با مهر هرگونه نظر نهايي در مورد مذاكرات اخير را به پس از ديدار روحاني با پوتين موكول كرده بود.
نظر شما