۸ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۵:۵۹

دی پرسه گزارش داد؛

قرارداد شنگن عامل جدایی و شکاف در اتحادیه اروپا

قرارداد شنگن عامل جدایی و شکاف در اتحادیه اروپا

یک روزنامه اتریشی با توجه به بحثهایی که در اروپا برای مقابله با مهاجرتهای غیر قانونی مطرح شده است قرارداد شنگن را در چنین شرایطی عامل جدایی و شکاف در اتحادیه اروپا دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه اتریشی "دی پرسه" در مطلبی در این باره نوشت : برای برخی از کشورهای اروپایی قرارداد شنگن یک نماد مهم برای آزادی اروپاست و برای برخی دیگر یک خطر روزافزون برای امنیت داخلی .

شورای وزرای کشور اتحادیه اروپا که روز گذشته در لوکزامبورگ در این باره تشکیل جلسه داده بودند بار دیگر نشان دادند که اتحادیه اروپا تا چه حد در این مسئله دچار اختلاف و دو دستگی شده است.

نویسنده در ادامه به طرح آلمان-فرانسه درباره اصلاح قرارداد شنگن اشاره کرده که در این طرح آمده است کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صورت مستقل بتوانند برای یک دوره سی روزه در صورت لزوم مرزهای خود را کنترل کنند.

این طرح از طرف اتریش مورد حمایت قرار گرفت، اما بسیاری از دیگر کشورهای اروپایی مخالفت خود را با این طرح پیشنهادی آلمان-فرانسه اعلام کردند. بسیاری از دیپلماتها اعلام کردند که ما نباید اصول قرارداد شنگن را نقض کنیم.

وزیر کشور آلمان تلاش کرد تا مخالفتها با این طرح را آرام کند و اظهار داشت ما کنترل مرزی طولانی مدت را تحت هیچ شرایطی نمی خواهیم. موضوع ضعیف کردن قرارداد شنگن نیست، بلکه برعکس تقویت بیشتر این معاهده با اضافه کردن موارد و بندهای مورد نیاز است. وزیر کشور اتریش نیز تاکید کرد که آزادی سفر و امنیت در اتحادیه اروپا با کمک پیشنهادهای سازنده باید تقویت شود.

طرح پیشنهادی آلمان و فرانسه به مسائل و مشکلاتی که در مرزهای ترکیه و یونان به وجود آمد برمی گردد که به واسطه آن در این سال دهها هزار مهاجرت غیر قانونی به اروپا شکل گرفت. بر این اساس کمیسیون اتحادیه اروپا با همکاری برخی کشورهای عضو بر روی طرحی کار می کرد که بر آن اساس در موارد اضطراری و غیر منتظره مانند زمان هجوم بالای مهاجران و یا زمانی که کشوری در مرزهای اروپا نمی تواند به صورت موثر بر مرزهایش نظارت کند یک کشور عضو به صورت مستقل وارد عمل شده و برای حداکثر پنج روز مرزهای خود را کنترل کند. طولانی تر شدن مدت کنترل مرزی تنها بر اساس تصمیم گیری در سطح اتحادیه اروپا امکانپذیر است.

اما آلمان،فرانسه و اتریش مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند چرا که از نظر آنها دفاع از خطرات امنیتی یک موضوع شخصی و ملی است.

دی پرسه در ادامه نوشت : حالا  این مسئله در دو نکته سبب اختلاف در اروپا شده است یکی اینکه این بحث وجود دارد که تصمیم گیری درباره کنترلهای مرزی در اروپا مربوط به چه سازمان یا گروهی است؟ آیا دولتهای عضو در هماهنگی و توافق با کمیسیون باید در این باره تصمیم گیری کنند یا شورای وزرای کشور اتحادیه اروپا با اکثریت واجد شرایط یا اینکه هر کدام از اعضاء به صورت مستقل باید در این باره تصمیم بگیرند.

یکی دیگر از بحث هایی که در این راستا وجود دارد این است که در صورت لزوم برای چه مدت باید کنترلهای درون مرزی اروپا انجام شود؟ آیا بنا بر تصمیم کمیسیون این کنترلها باید تنها پنج روز انجام شود یا بر اساس پیشنهاد فرانسه و آلمان سی روز؟ این مسئله ای است که در نشست بعدی شورای وزرای کشور اتحادیه اروپا در ژوئن آینده مورد بحث قرار خواهد گرفت.

به نوشته "دی پرسه"، پارلمان اتحادیه اروپا راه میانه را پیشنهاد می دهد و به گفته یکی از نمایندگان پارلمان این کشور پیشنهاد می دهد که در موارد بحرانی و حساس هر عضو اتحادیه اروپا بتواند به صورت مستقل تا ده روز مرزهای خود را کنترل کند. این دوره می تواند حداکثر تا دو ماه طولانی شود البته بعد از مشاوره با دیگر اعضاء و کمیسیون. اما هنوز هیچ توافقی در این زمینه هم پیش بینی نمی شود.

لازم به ذکر است که ۱۷ سال از نخستین قرارداد شنگن که میان آلمان، فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک و هلند به امضا رسید می‌گذرد. در این مدت اغلب کشورهای اروپایی به جز کشورهایی چون انگلستان، ایرلند، بلغارستان، قبرس و رومانی به این پیمان پیوسته‌اند. این قرارداد گذشتن از مرزهای داخل اروپا را ساده کرده است.
 

کد خبر 1586850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha