حمید صافدل در حاشیه بازدید خود از نمایشگاه توانمندی های تولیدی، صادراتی ، فنی و مهندسی خوزستان در منطقه آزاد اروند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: براساس اهدافی که در برنامه پنجم پیش بینی شده برای سال 91 نیز در سند برنامه با احتساب خدمات فنی و مهندسی هدف 51 میلیارد دلاری پیش بینی شده بود اما شورای صادرات بر دسترسی تا هدف 75 میلیارد دلاری تاکید کرد.
وی در مورد چگونگی تحقق هدفگذاری این رقم عنوان کرد: برای تحقق این هدف نیاز به الزاماتی از جمله تسهیل در حوزه های مختلف بانک، صندوق ضمانت صادرات و سایر زیرساختهای صادراتی است.
صافدل با تاکید براینکه مقرر شده تمام دستگاه هایی که با زیرساختهای صادراتی مرتبط هستند، برای انجام تکلیف خود تلاش کنند، افزود: در حوزه استانی نیز تمام استانداریها با تشکیل شورای صادرات در استانها برای تحقق اهداف تعیین شده در سند راهبرد ملی صادرات و همین طور اهداف کمی تعیین شده برای سال 91 برنامه های بخشی و منطقه ای خود را براساس تکلیف استانی در نظر خواهند گرفت.
وی ادامه داد: بر این اساس مقرر شده هر استان با توجه به قابلیتهای موجود و مزیتها، با اعلام برنامه ها سهم خود را از هدف تعیین شده اعلام کند.
صافدل با اشاره به وضعیت استان خوزستان و پتانسیلهای موجود در این استان، تصریح کرد: استان خوزستان تجربه اجرای پروژه های بزرگی را داشته و با توجه به دانش تجاری خوبی که دارد پیش بینی می کنیم سهمی فراتر از استعدادخود در تحقق صادرات غیر نفتی داشته باشد.
معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص اثرگذاری تحریمها بر وضعیت تجاری کشور اظهار کرد: تحریمها، تجارت کشور را تعطیل نکرده بلکه ما را از بازاری به بازار دیگر تغییر مسیر داده است.
وی ادامه داد: بخشی از تجارت ما که پیش از این با آمریکا بوده اکنون با تغییر جهت به سمت آسیا رفته و رشد تجارت با حوزه های آسیایی نشان از پویایی تجارت ایران دارد.
صافدل تاکید کرد: صادرکنندگان راه خود را پیدا کرده و شرکای جدیدی پیدا کرده اند که با تعریف رابطه مطلوب تر ماندگاری کشور را در بازارهای هدف استمرار می دهد.
وی یادآور شد: در حالیکه هدفگذاری صادراتی سال گذشته 45 میلیارد دلار بود، اما در مجموع میزان صادرات غیرنفتی کشور با احتساب صادرات میعانات، کالا و خدمات فنی و مهندسی به مرز 48 میلیارد دلار رسید.
نظر شما