به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدعلی محققی در نشست قطب شمال کشور دانشگاه های علوم پزشکی، افزود: دانشگاه های جوان تر باید متوجه باشند که مصوبات شورای گسترش در مورد عموم دانشگاهها به قوت خود باقی است و آمایش سرزمین موجب محدود شدن سیستم آموزشی نمی شود بلکه در نهایت ظرفیت ها مبتنی بر نیازها تعریف می شود.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت سنجی، امکان سنجی و مسائل جمعیتی در این زمینه مورد توجه قرار می گیرد و منظور از تشکیل قطب، ادغام سیستم های آموزشی در یکدیگر نیست.
محققی گفت: پیش از این در سه استان خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی نیز قطب شمال شرق کشور تشکیل شده است که فعالیت های خوبی را نیز پیش برده اند. به همین منظور این هدف برای دانشگاههای همجوار تعیین شده که حول یک محور فعالیت کنند.
وی با اشاره به ارتقاء سیستم های پزشکی و نظام آموزش پذیرش دانشجو در دوره های تخصصی گفت: هر سطحی از سلامت که بدست بیاید، سطحی بالاتر از آن نیز ممکن است.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به انتقادات زیادی که درباره میزان تربیت نیروی انسانی گروه پزشکی صورت می گیرد، گفت: برخی استناد می کنند که تعداد دانشکده های پزشکی ایران نسبت به جمعیت اش بیشتر است، در حالیکه نیروی انسانی ما هنوز در بسیاری جاها کمبودهایی دارد.
وی افزود: بر اساس شاخص نیروی پرستار به ازای 100 هزار نفر، نیروی انسانی پرستاری در ایران از وضعیت خوبی برخوردار نیست و در رتبه بندی جهانی نیز بسیار پایین قرار دارد.
محققی تاکید کرد: به دلیل محدودیت منابع، باید اسناد بالادستی را در تدوین نقشه ها و برنامه ها در نظر بگیریم و دو نقشه جامع علمی و سند آمایش مهمترین اسناد مرتبط به این حوزه هستند.
وی افزود: همین موضوع در رشته های تخصصی نیز صادق است، رشته تخصصی مانند طب اورژانس باید به سرعت توسعه یابد و یا ظرفیت رشته هایی مانند عفونی و اطفال تعدیل شود. این موضوع در پزشکی عمومی و پرستاری نیز صادق است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت توانمدسازی نیروی انسانی را از دیگر مسئولیت های ملی دانشگاهها برشمرد و گفت: 10 سال پیش بودجه آموزش دانشگاهها صرف خرید ژورنال برای دانشگاه می شد اما اکنون فاصله های علمی دانشگاهی در حال برطرف شدن است.
وی با تاکید بر لزوم همکاری دانشگاهها در زمینه های متعدد گفت: چرا دانشگاه های خوب ما در یک منطقه با هم همکاری ندارند در حالی که با توجه به محدودیت منابع، نیاز سلامت را می توان به هر شکلی برطرف کرد.
محققی یادآور شد: همکاری دانشگاهها در قطب های کشوری نباید صوری باشد بلکه دانشگاههای می توانند در حوزه های مالی، نیروی انسانی و مسائل دانشجویی و بر اساس برنامه کاری با هم همکاری کنند.
نظر شما