به گزارش خبرنگار سياسي " مهر" در اين همايش بر اهميت آبراه عظيم ولگا در پيوند فرهنگي و اقتصادي كشورهاي منطقه تاكيد شد. بر اساس اين گزارش اين همايش با حضور كارشناساني از جمهوري اسلامي ايران، جمهوري فدراتيو روسيه و جمهوري تاتارستان روسيه برگزار شد كه در سخنراني هاي خود راههاي احيا اين آبراه را مورد بررسي قرار دادند.
در پايان اين همايش پروتكل تهران به امضاي شركت كنندگان در اين همايش رسيد كه طي آن بر اهميت اين آبراه در گسترش مناسبات همه جانبه بين كشورهاي اين حوزه تاكيد شده است.
بر اساس پروتكل امضا شده كشورهاي حوزه ابراه ولگا امادگي خود را براي گسترش همكاري هاي تجاري و اقتصادي اعلام كردند.
شركت كنندگان در اين همايش همچنين بر عميق تر شدن مبادلات فرهنگي بين تمدنهاي كهن حاشيه اين رودخانه در جهت برقراري صلح و دوستي تاكيد كردند.
ايده برگزاري چنين همايشي در سال 1379 پس از بازديد سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري اسلامي ايران از روسيه و گفت وگو با پوتين و مطرح كردن ايده گفت وگوي تمدنها شكل گرفت.
نخستين دوره اين همايش در سال 1380 در شهر غازان مركز جمهوري تاتارستان روسيه با شركت سازمانهاي بين المللي برگزار شد.
دومين مرحله اين همايش نيز در سال 1381 در شهر سن پترزبورگ روسيه و با حضور گسترده كارشناسان و سازمان هاي بين المللي برگزار شد.
اين گزارش حاكي است، هدف اصلي از برگزاري اين همايش جستجوي راهكاري جامع براي احياي آبراه ولگا در سه زمينه اقتصادي، محيط زيست و فرهنگي است كه نتيجه آن گسترش مناسبات شهرها، استانها و كشورهاي پيراموني خواهد بود.
با انتشار پروتكل تهران
همايش بين المللي گفت وگوي تمدنهاي حوزه ولگا به كار خود پايان داد
همايش يك روزه بين المللي گفت وگوي تمدنهاي حوزه ولگا با انتشار پروتكل تهران عصر امروز به كار خود پايان داد.
کد خبر 15951
نظر شما