پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۸:۴۴

حسینی:

مطهری برای تفنن کتاب نمی‌نوشت/جدایی ایران و اسلام بی‌معناست

مطهری برای تفنن کتاب نمی‌نوشت/جدایی ایران و اسلام بی‌معناست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه شهید مطهری از جهات و ابعاد گوناگون اسوه است گفت: مطهری کتاب را برای تفنن نمی‌نوشت بلکه او برای پاسخگویی به پرسشهای جامعه کتاب می نوشت.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست علمی مفاخر ایران و اسلام در اندیشه‌های فرزانه شهید آیت الله مرتضی مطهری یک شنبه شب 17 اردیبهشت ماه با حضور دکتر لاریجانی رئیس مجلس، دکتر حسینی وزیر فرهنگ و خانواده شهید مطهری در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به اینکه مطهری شخصیتی بود که به مفاخر ایران و اسلام اهتمام ویژه داشت، گفت: در سالهای اخیر سعی کرده ایم که اهالی هر منطقه در کشور مفاخر مربوط به خود را ارج نهند و به مفاخر خود توجه کنند.

وی افزود: مفاخر ریشه فرهنگ ما هستند و اگر درخت تنومند نظام به این ریشه متکی نباشد نمی تواند در مقابل ناملایمات مقاومت کند.

وی با اشاره به اینکه به طور مقایسه ای با کشورهای دیگر در مورد کتاب شرایط بهتری داریم، گفت: با توجه به سابقه فرهنگی باید توجه بیشتری به فرهنگ داشته باشیم. 39 درصد از کتابهایی که در کشورهای اسلام منتشر می شود متعلق به ایران است.

وی تصریح کرد: لذا ما جایگاه بالایی در این زمینه داریم. مطهری در کتاب خدمات متقابل ایران و اسلام این خدمات متقابل را برشمرده است. این در حالی بود که برخی معتقد بودند که با ورود اسلام وقفه ایجاد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در حالی که باید توجه داشت ایرانیان با آغوش باز اسلام را پذیرفتند. باید توجه داشت که دانشمندانی چون ابن سینا و زکریای رازی در فضای ایران اسلامی پرورش یافتند. اسلام و ایران با هم گره خورده‌اند و جدایی آنها از یکدیگر بی معناست.

وی با اشاره به اینکه شهید مطهری از جهات و ابعاد گوناگون اسوه است گفت: با گذشت سالیانی از شهادت ایشان جامعیت ایشان برای همه مفید واقع شده است.

وی تصریح کرد: شهید مطهری پاسخگوی شبهات مردم بود. مطهری کتاب را برای تفنن نمی نوشت بلکه او برای پاسخگویی به پرسشهای جامعه کتاب می نوشت. بر این اساس بود که او حوزه را رها کرد و به دانشگاه آمد تا پاسخگوی پرسشهای جوانان باشد.

در این مراسم حجت الاسلام ادبی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به اینکه انجمن آثار مهمترین نهاد پاسداشت مشاهیر کشور است گفت: بنا داریم شخصیتهایی مورد توجه قرار گیرند که در فضای انقلاب اسلامی و در تأثیرگذاری در آن نقش بیشتری داشته اند.

وی افزود: حکایت مطهری، حکایت معلمی است که آگاهانه زیست. مطهری با مردم زیست و برای مردم زیست و در میان آنان چونان معلمی پویا و پایا حرکت کرد. او معلم فلسفه بود در زمانی که برخی فلسفه را بر نمی‌تافتند.

در ادامه این نشست دکتر مهدی محقق رئیس پیشین انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و استاد دانشگاه تهران با اشاره به آشنایی طولانی مدت خود با شهید مطهری گفت: شهید مطهری ارتباط خوبی با سایر طلبه ها داشت. نسبت ایشان با طلابی که در اطراف او بودند مانند موقعیت خواجه نصیر در رصدخانه مراغه بود.

وی افزود: شهید مطهری برای طلاب مانند برادر بزرگتر بود و آنها در همه مسائل با او مشورت می کردند.

به گزارش مهر، در پایان این مراسم لوح تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به خانواده شهید مطهری اهدا شد. همچنین از نرم افزار چند رسانه ای آثار شهید مطهری که توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تهیه شده رونمایی شد.

کد خبر 1595618

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha