به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانهای پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران با حضور جلیل دارا معاون فرهنگی وزارت علوم، حمید مرادویسی دبیر این دوره از جشنواره و امین عظیمی دبیر علمی جشنواره روز دوشنبه 18 اردیبهشتماه در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست عظیمی ضمن ارائه توضیحاتی درباره برنامه ریزیهای انجام شده برای بخش علمی جشنواره گفت: ما وعده انتشار چند کتاب را داده بودیم که این وعده محقق شد. کتابهای "پنجاه کارگردان کلیدی دنیا"، "تئاتر محیطی" و مجموعه مقالات تئاتر مستند، کتابهای این دوره از جشنواره هستند.
وی درباره کارگاههای آموزشی جشنواره افزود: والنتینو والنتینی کارگاه "حضور تکنولوژی در پرفورمنس از دهه 70 تا به امروز"، ایوب آقاخانی کارگاه رادیوتئاتر و علی ظفر قهرمانینژاد کارگاه "تکنیکهای 7 گانه تئاتر شورایی" را برگزار میکنند. همچنین کارگاه بازیگری نیز توسط گروه "آو" برگزار میشود.
در ادامه حمید مرادویسی دبیر جشنواره پانزدهم تئاتر دانشگاهی از اجرای عمومی چهار اثر نمایشی با حمایت خانه هنرمندان ایران در سالن انتظامی خانه هنرمندان و همچنین اجرای عمومی 12 اثر حاضر در جشنواره در تالار مولوی خبر داد.
وی درباره بخش بینالملل جشنواره با اشاره به بازبینی 39 اثر افزود: چهار نمایش از کشورهای ایتالیا، فرانسه، تونس و اثر مشترک محیطی ایران و آلمان در بخش بینالملل این دوره از جشنواره به صحنه میروند. نمایش ایتالیا کاری از گروه تئاتر "لو" است و گروه تونس نیز نمایشی را با موضوع بیداری اسلامی به صحنه میبرند. کار کشور فرانسه نیز اثری دانشجویی است.
مرادویسی از حضور حسن معجونی، سیامک صفری، مهدی گلیج و بهنام تشکر در بخش مدرسان تئاتر و ایوب آقاخانی، میلاد اکبرنژاد و فریدون محرابی در بخش مدرسان رادیو تئاتر جشنواره پانزدهم خبر داد. وی همچنین با اشاره به رقابتی برگزار شدن دو بخش تألیفات دانشجویی و نمایشنامههای علیرضا نادری در بخش نمایشنامه خوانی جشنواره گفت: یک بخش غیر رقابتی هم در این بخش وجود دارد که پنج اثر از علیرضا نادری توسط نادری و چهار تن از هنرمندان دیگر در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران خوانش میشوند.
دبیر جشنواره پانزدهم تئاتر دانشگاهی ایران از سعید کشنفلاح، مجید سرسنگی، فرهاد مهندسپور، سعید اسدی و رویا تیموریان به عنوان هیأت داوران بخش مسابقه صحنهای دانشجویان رشته تئاتر جشنواره و همچنین ایوب آقاخانی، نادر برهانیمرند و فرشاد آذرنیا به عنوان هیأت داوران بخش رادیو تئاتر جشنواره نام برد.
وی با اشاره به حامیان مالی جشنواره تصریح کرد: کمترین تعامل در سطح دانشگاهها بخصوص دانشگاه تهران با جشنواره صورت گرفت. با وجود اینکه دانشگاه تهران میزبان جشنواره است انعقاد یک تفاهم نامه با دانشگاه تهران جهت در اختیار گذاشتن سالن برای جشنواره تئاتر دانشگاهی یک ماه طول کشید.
در ادامه جلیل دارا معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: اگر میخواهیم در فرهنگ و هنر الگو باشیم بهترین راه انتقال مفاهیم از طریق هنر بخصوص تئاتر است. ما از اعزام گروههای تئاتری دانشجویی به خارج از کشور همچون گذشته حمایت خواهیم کرد.
وی تبدیل فضای رقابتی جشنواره تئاتر دانشگاهی را به فضایی مدرسهای از اهداف اصلی معاونت فرهنگی وزارت علوم ذکر کرد و افزود: جشنواره تئاتر دانشگاهی باید مرحله امتحان و آزمون این مدرسه باشد. قرار است شورای مشورت دانشگاهی با هدف تعریف دورنمایی برای تئاتر دانشجویی شکل گیرد.
معاون فرهنگی وزیر علوم تأکید کرد: ما هیچگاه در نحوه اجرای جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران ورود نکردیم.
دارا همچنین از معرفی دبیر شانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران تا نیمه خردادماه خبر داد.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم:
دخالت در نحوه اجرای جشنواره تئاتر دانشگاهی نداشته ایم
جلیل دارا مدیرکل فرهنگی وزارت علوم در نشست رسانهای پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران تأکید کرد که در نحوه اجرای جشنواره ورودی نداشته و دخالتی نکرده است.
کد خبر 1596023
نظر شما