به گزارش خبرنگار مهر، نشست «ربع قرن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران» بعد از ظهر امروز دوشنبه 18 اردیبهشت با حضور محمد اللهیاری فومنی مدیر اداره کتاب وزارت ارشاد و مدیر کمیته نظارت و ارزشیابی نمایشگاه، محمدرضا وصفی مدیر کمیته بینالملل نمایشگاه، علی اکبر اشعری مدیر پروژه باغ کتاب و لطفالله ساغروانی و عبدالعظیم فریدون از ناشران پیشکسوت در محل سرای اهل قلم برگزار شد.
علی اکبر اشعری در ابتدای این نشست مسئله کتاب و کتابخوانی را از دردهای کهنه جامعه ایرانی خواند که «آنقدر تکرار شده که دیگر خیلیها نیازی نمیبینند درباره آن صحبت کنند».
وی سپس با اشاره به رهنمودهای روز گذشته مقام معظم رهبری درباره لزوم بر طرف شدن موانع کتابخوانی گفت: شاید درد گرانی را خیلیها احساس میکنند اما عجیب است که درد کتاب را کسی احساس نمیکند.
این مدیر باسابقه حوزه فرهنگی در عین حال به پیشنهاد یکی از ناشران در جلسه دیروز با معظم له در خصوص تشکیل شورای ناشران اشاره و تاکید کرد: من نه با عین این پیشنهاد ولی با تشکیل اتاق فکری متشکل از مدیران فرهنگی، نویسندگان پرمخاطب و ناشران موفق برای اندیشیدن چارهای برای حل معضلات عرصه نشر کشور، موافقم.
مدیر پروژه باغ کتاب تهران سپس به مزایای این طرح در دست ساخت اشاره کرد که به گفته وی وجود پارکینگ با ظرفیت 5000 خودرو، زیربنای 70 هزارمترمربعی این بنا با امکانات مجهز از جمله این مزایا است.
اشعری در ادامه به کاستیهای مصلی برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پرداخت و گفت: گیرم که رواقهای مصلی برای انجام امور فرهنگی مناسب باشد اما برای نمایشگاه کتاب، نه.
رئیس سابق سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بر لزوم استفاده از تکنولوژیهای نوین در برنامه ریزی برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران تاکید کرد و گفت: با توجه به روند ساخت فروشگاههای بزرگ کتاب و نیز باغ کتاب، من آینده نمایشگاه بین المللی کتاب را در حد یک جشنواره کتاب یا جایی برای انجام بحثهای تخصصی درباره مسائل مربوط به کتاب میبینم و نه بیشتر.
در این نشست همچنین محمدرضا وصفی مدیر کمیته بین الملل بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سخنانی این بخش را هم همانند بخش داخلی مخاطبمحور خواند و گفت: متاسفانه ما کمتر شاهد تعامل ناشران ایرانی با خارجی و مبادله کپی رایت هستیم.
وی اصلیترین کارکرد حضور ناشران خارجی را در نمایشگاه کتاب تهران تامین منابع مکتوب مورد نیاز جامعه دانشگاهی، حوزوی و در واقع طبقه نخبه عنوان و ابراز امیدواری کرد ربع قرن دوم این رویداد بین المللی را با چشم اندازی بهتر آغاز کنیم.
وصفی که در نشست «ربع قرن نمایشگاه کتاب تهران» سخن می گفت، همچنین جای نمایندهای از شرکت پست جمهوری اسلامی ایران را خالی دانست و افزود: اگر برخی از کاستیهای نمایشگاه که به شرکت پست برمیگردد، برطرف می شد، دیگر نیازی نبود جوان دانشگاهی ما از شهرهای دور کشور به تهران بیاید تا کتاب مورد نیازش را تهیه کند.
این مقام مسئول در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران با ذکر مثالی در توضیح نکته اخیر خود گفت: در آلمان وقتی نمایشگاه کتاب فرانکفورت آغاز می شود، شرکت پست آلمان موظف است تا پایان نمایشگاه کتاب های مورد نیاز و درخواست مخاطبان را تا آنتهای نقطه صفر مرزی این کشور به صورت رایگان به آنها برساند.
مدیر کمیته بین الملل نمایشگاه کتاب تهران در عین حال این نمایشگاه را در مقایسه با برخی نمایشگاه های کتاب در کشورهای حاشیه خلیج فارس که به گفته وی 5000 مترمربع فضا برای نمایش آثار ناشران هم ندارد، موفق ارزیابی کرد و همچنین با اشاره به تاثیر تحریم ها بر این بخش گفت: با توجه به اینکه تحریم های سیاسی امکان خرید کتاب را برای علاقه مندان از جاهایی مانند آمازون غیرممکن کرده است، آنها در هر حال ناچاراند منابع مورد نیاز خود را از این نمایشگاه تهیه کنند.
نظر شما