۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۵:۵۱

فوقی اعلام کرد:

کتابخانه های مساجد مازندران تجهیز می شوند

کتابخانه های مساجد مازندران تجهیز می شوند

ساری - خبرگزاری مهر: مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، از تجهیز کتابخانه های مساجد این استان به مناسبت بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد فوقی  با اشاره به فعالیت 188 کتابخانه عمومی و 131 کتابخانه باز در مساجد این استان اظهارداشت: 78 هزار و 110 کتاب آموزشی، کودک و عمومی در کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران وجود دارد.

وی از تجهیز کتابخانه های مساجد مازندران به مناسبت بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب خبر داد و اظهار داشت: کتابخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد در دو شیفت صبح و عصر و در شیفت شب فعالیت دارند.  

فوقی با اشاره به اینکه کتابخانه های مساجد، کتابخانه هایی هستند که در داخل مسجد در یکی از شبستان های آن و یا در جوار مساجد تاسیس می شوند، تصریح کرد: تمام مساجد اسلامی آنگونه که از مستندات تاریخی بر می آید، دارای کتابخانه های مستقل نبوده اند اما تقریبا در همه مساجد جامع، کتابخانه ای وجود داشته است.

این مسئول افزود: کتابخانه های مساجد را می توان به عنوان جزئی از کتابخانه های عمومی به حساب آورد اما از آنجا که این نوع کتابخانه ها، ویژگی های خاص خود را دارند و همچنین در جامعه اسلامی به عنوان نهاد مستقلی با ویژگی هایی خاص خود درنظر گرفته شده اند، تعداد آنها از کتابخانه های عمومی بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه های مساجد، کاردکردهایی بیش از عملکردهای کتابخانه های عمومی بر عهده دارند، تصریح کرد: این کتابخانه ها را به عنوان هویتی مستقل در کنار سایر کتابخانه ها باید در نظر گرفت که به تشکیلات و برنامه ریزی های خاص خود نیاز دارند.

فوقی اضافه کرد: مردمی بودن مهم ترین خصیصه ای است که کتابخانه های مساجد را از سایر کتابخانه ها متمایز می کند و این نوع کتابخانه ها با توجه به نیازهای خاص جامعه مسجد محور که اغلب از نسل جوان هستند، تشکیل می شوند.

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ابراز کرد: کتابخانه مساجد، محل روشنگری و ایجاد بصیرت و بیداری و حرکت دادن آحاد جامعه به ویژه جوانان در راستای اهداف و برنامه های حکومت اسلامی بوده که مسئولان فرهنگی باید در ترویج و نشر اهداف این مکان ها اهتمام ورزند.

وی تاکید کرد: کتابداران مساجد باید به عنوان سنگربان فرهنگی به مسجد و کتاب اهمیت داده و آن دو را جدا از هم تلقی نکنند و در ارتقای بیش از پیش کتابخانه ها، تلاش کنند.

فوقی گفت: کتاب و کتابخوانی در سلامت روانی و اخلاقی فرد و جامعه و تعلیم و تربیت مؤثر است که در این راستا کانون های فرهنگی و هنری مساجد در امر ترویج فرهنگ کتابخوانی نقش مهمی دارند.

کد خبر 1598217

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha