۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۵:۱۲

درویشی اعلام کرد:

نگرانی بانک مرکزی از سرنوشت موسسه اعتماد ایرانیان

نگرانی بانک مرکزی از سرنوشت موسسه اعتماد ایرانیان

معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی نگران این است که موسسه اعتماد ایرانیان به سرنوشت تعاونی اعتباری بهمن ایثار یا وحدت گلستان دچار شود، گفت: تعاونی اعتباری مولی الموحدین در حال گذراندن مراحل تبدیل به بانک ایران زمین است.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم درویشی امروز در نشست خبری بیست و دومین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی با عنوان نظارت بانکی و سیاست های احتیاطی اعلام کرد: تعاونی اعتباری مولی الموحدین در حال گذراندن مراحل تبدیل به بانک ایران زمین است.

معاون نظارتی بانک مرکزی در مورد تبدیل موسسات مالی و اعتباری به 14 موسسه تحت نظارت گفت: موسسه اعتماد ایرانیان ضوابط بانک مرکزی را رعایت نکرده است، زیرا اعضای هیئت مدیره این موسسه سابقه کار بانکی ندارند.

وی ادامه داد: بانک مرکزی چند روز پیش نیز این موضوع را به موسسه اعتماد ایرانیان اعلام کرد، افرادی که عضو هیئت مدیره بانک ها می شوند باید حتما 10 سال سابقه کار بانکی داشته باشند. بانک مرکزی نگران این است که این موسسه هم به سرنوشت تعاونی اعتباری بهمن ایثار یا وحدت گلستان تبدیل شوند.

درویشی با اعلام اینکه بانک مرکزی با اشاره به اینکه این موسسه نرخ ها را رعایت نمی کند، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی با این موضوع برخورد می کند، این موسسه با تخلف به فعالیت خود ادامه می دهد و باید در مسیر بانک مرکزی حرکت کرده و ضوابط را رعایت کند در غیر اینصورت با آنها برخورد خواهد شد.

معاون نظارتی بانک مرکزی به ادغام 110موسسه مالی و ابطال 30 مجوز فعالیت آنها اشاره کرد و گفت: با ادغام این 110 موسسه 14تعاونی اعتبار جدید تاسیس شده است.

این مقام مسئول در بانک مرکزی در پاسخ به این سئوال که پیش از وقوع تخلف 3 هزار میلیارد تومانی در نظام بانکی، 13 تخلف دیگر در شبکه بانکی کشور اتفاق افتاده بود، چرا بانک مرکزی نسبت به این موضوع بی تفاوت بوده است، عنوان کرد: مسائل بانکی و پولی همواره با ریسک همراه است، نباید از نظر دور داشت که اصیل ترین و پاک ترین انسان ها در شبکه بانکی کشور فعالیت می کنند.

معاون نظارتی بانک مرکزی افزود: بنده در سال 79 پرونده شهرام جزایری را از بانک رفاه بیرون آوردم و پس از یکسال پرونده به قوه قضائیه رفت. کار بانکی همراه با ریسک است و این در حالی است که نظام بانکی ما کمترین ریسک را دارد، البته نمونه ها مطلق نیست.

درویشی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه باید متناسب با کنترل های داخلی و بازرسی ها شعبات جدید بانکی انجام شود، تصریح کرد: تاسیس شعبه و جمع آور پول های مردم راحت است اما نظارت کار سختی است.

وی با اعلام اینکه بر اساس مقررات احتیاطی بانکها نباید بیش از 70 درصد از سرمایه خود را به خرید اموال غیر منقول اختصاص دهند، تصریح کرد: قرار بود که تعاونی های اعتباری هیچگونه تابلویی نصب نکنند، با توجه به اینکه قوانین بانک مرکزی در این زمینه نقص داشت برخی از آنها اقدام به تاسیس شعبه کردند.

معاون نظارتی بانک مرکی خاطرنشان کرد: هیچکس حق ندارد در امور مجوز بانکی حتی در کار صرافی ها به جز بانک مرکزی دخالت کند.

درویشی بر تقویت سیستم نظارتی بانک ها با بازرسی های داخلی تاکید کرد و گفت: حدود 10 درصد از منابع بانکها توسط خود آنها و مابقی از طریق سپرده های مردمی تامین می شود و اگر یک بانک دچار مشکل شود همانند دومینو عمل نموده و عملکرد بانکهای دیگر را نیز دچار اشکال می کند.

وی در مورد نحوه نظارت بر بانک ها افزود: در گذشته نظارت به صورت حضوری انجام می شد و بازرسان با حضور در بانک مورد نظر عملکرد آنها را با توجه به مصوبات شورای پول و اعتبار کنترل می کردند، اما در حال حاضر نظارت به صورت غیرحضوری است.

معاون بانک مرکزی اضافه کرد: بدین ترتیب که بازرسان، صورتهای مالی ارسالی از سوی بانک ها را به صورت سه ماهه و بعضاً 6 ماهه مورد بررسی قرارداده و درصورت بروز مشکل به شعب مراجعه می کنند.

وی در مورد مشکلات بوجود آمده در برخی از صندوق های تعاونی خاطرنشان کرد: این مسائل به دلیل عدم وجود سپرده قانونی این موسسات نزد بانک مرکزی است، زیرا بانک ها با توجه به دارا بودن سپرده قانونی نزد بانک مرکزی درصورت لزوم و کمبود منابع می توانند از آن استفاده نموده و مشکلات خود را مرتفع سازند ولی درخصوص موسسات مالی و اعتباری این مسئله اتفاق نمی افتد.

درویشی درباره سوء‌استفاده مالی اخیر در سیستم بانکی با اشاره به اینکه وظیفه نظارت بر عملکرد یک بانک برعهده خود بانک بوده و هر بانک باید با افزایش تعداد شعب کنترل داخلی خود را هم افزایش دهد بیان داشت:‌ به موازات نظارت های داخلی بانک ها بانک مرکزی نیز به عنوان بازوی توانای قوه قضائیه ایفای نقش می نماید و با افزایش کنترل و نظارت دقیق بر بانکها، مشکلات موجود را حل و فصل می کند.

کد خبر 1602143

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha