به گزارش خبرنگار سياسي مهر، عبدالواحد موسوي لاري در حاشيه يازدهمين همايش فصلي خانه احزاب ايران گفت : استراتژي ما ايجاد امنيت در زمان برگزاري انتخابات است و بايد با هر دستگاهي كه از اين وظيفه كوتاهي كند، برخورد شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا افراد رد صلاحيت شده و يا گروههايي مثل نهضت آزادي و ملي مذهبي ها مي توانند در انتخابات فعاليت كنند؟ گفت ما گروههايي را كه از كميسيون ماده 10 قانون احزاب مجوز فعاليت گرفته اند، گروههاي رسمي ميدانيم كه مي توانند فعاليت انتخاباتي داشته باشند و تشكلهايي كه مجوز ندارند نيز به عنوان شهروند بايد از تمام حقوق شهروندي برخوردار باشند .
خبرنگاري پرسيد: بايدها و نبايدها را در اين زمينه چه كسي تعيين ميكند، وزير كشور گفت : بايدها ونبايدها را قانون تعيين مي كند. قانون هم شفاف است .
وي با اشاره به احزاب حاضر در نشست فصلي خانه احزاب افزود : اين جمع مي توانند بگويند بايدها و نبايدهايي كه وزارت كشور بايد به آن ملتزم باشد، كدام است، همچنين دستگاهها ونهادهاي ديگر بايدها و نبايدهايي دارند كه بايد به آنها ملتزم باشند.
وزير كشور در پاسخ به اين سوال كه آيا اظهارات آقاي خاتمي درباره برگزاري انتخابات مانند دوره آقاي هاشمي، حمايت رييس جمهور از وي به حساب مي آيد، گفت : ايشان به عنوان يك وظيفه براي رييس جمهور مطرح كردند چون هر رييس جمهوري وظيفه اش برگزاري انتخابات سالم است ، چه خاتمي و چه هاشمي.
لاري در پاسخ به سوال ديگري در خصوص پيش بيني ميزان مشاركت مردم گفت : مردم بايد به نهادهاي مسوول اعم از مجريان و ناظران انتخابات و دستگاههاي ديگر سياسي، نظامي و انتظامي اعتماد كنند و بدانند كه اين نهادها در جهت حفظ و صيانت از آراي مردم با آنها همراهند. هر چه اين اعتماد بالاتر رود، مشاركت بيشتر مي شود .
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا در اين زمينه نظرسنجي هم داشته ايد ؟ گفت : نه، ما نظرسنجي نداشته ايم .
وي در خصوص تخلفات احتمالي در اين دوره از انتخابات گفت : اينكه ممكن است تخلفي صورت گيرد را قاعدتا كسي نمي تواند مطلقا نفي كند .
وزيركشور با اشاره به برنامه ريزيهاي انجام شده در سه ماه گذشته براي بررسي چگونگي مواجهه مديران ومسوولان اجرايي با تخلفات انتخاباتي، گفت : ما 320 فرماندار سراسر كشور را بطور منطقه اي در پنج نوبت دعوت كرديم و در مدت دو روز تجربياتشان را با هم در ميان گذاشتند و راهكارهايي براي جلو گيري از تخلف و دفاع از سلامت انتخابات بر اساس تجربيات گذشته يافتند .
وي تصريح كرد : اين بخشي از وظيفه است و ديگران نيز اعم از دستگاهها و رسانه ها از جمله صدا وسيما و مطبوعات نيز وظايفي دارند.
وزير كشور ياد آور شد : طبق قانون، دادستان كشور، وزير كشور و رييس سازمان صدا وسيما بايد برنامه زمان بندي تبليغات كانديداهاي رياست جمهوري را مشخص كنند. در اين راستا از آقاي ضرغامي دعوت كرده ايم و در حاشيه اين نشست بحثي نيز در باره بيطرف ماندن دستگاههاي مسوول تبليغاتي داريم و نكاتي داريم كه صدا وسيما حتما بايد رعايت كند.
وي افزود : جلسه اي نيز با وزير ارشاد خواهيم داشت تا از طريق وي، موارد تخلف مطبوعات را نيز گوشزد كنيم .
وي تاكيد كرد: وزارت كشور از همه دستگاهها از جمله دستگاه قضايي، انتظار كمك و همراهي دارد .
موسوي لاري با رد بحث كانديداتوري برخي فرمانداران و استانداران در انتخابات گفت : استانداران و فرمانداران قرص و محكم سرجاي خود ايستاده اند .
وي همچنين در اختيار قرار دادن امكانات دولتي ازسوي فرمانداران و استانداران براي تبليغات انتخاباتي را رد كرد و گفت : اين از وظايف هيات اجرايي است و هيات هاي اجرايي هنوز تعيين نشده اند.
وزير كشور در جمع خبرنگاران :
تخريب كانديداها در مطبوعات، تخلف انتخاباتي است // هر رييس جمهوري وظيفه اش برگزاري انتخابات سالم است
موسوي لاري با بيان اينكه رسانه ملي و مطبوعاتي كه از بودجه عمومي استفاده مي كنند، در انتخابات بايد كاملا بيطرف باشند، گفت: طبيعي است كه مطبوعات حزبي از كانديداي خود دفاع و براي وي تبليغ كنند، اما تخريب ديگران تخلف است.
کد خبر 160248
نظر شما