به گزارش خبرنگار مهر، موضوع اجاره نشینی ادارات در خراسان شمالی از همان ابتدا دست مایه اعتراض مسئولان دولتی و غیردولتی شده بود اما همگان امید داشتند این مستاجری به زودی با احداث ساختمانهای ادارات به اتمام برسد.
اکنون پس از گذشت 8 سال، با وجود ساخت و سازهای بسیاری در مرکز خراسان شمالی، هنوز برخی از ادارت این استان در کوچه پس کوچههای تنگ بجنورد مستاجرند.
در غالب اوقات این ادارات بسیار بیشتر از نرخ معمولی اجاره مسکن در استان هزینه پرداخت میکنند، موضوعی که علاوه بر تحمیل هزینههای گزاف، سبب افزایش کاذب نرخ اجاره مسکن در خراسان شمالی شده است.
امان از مستاجری!
پیش از این معاون استاندار خراسان شمالی گفت: اجاره بهای دستگاههای دولتی مستاجر در این استان ساماندهی میشود.
علیرضا صحراگرد در نشستی خبری اظهار داشت: بر اساس این طرح اجاره بهای دوایر دولتی استان که اقدام به اجاره ساختمان برای استقرار خود کردهاند، در کارگروه فضا و مکان معاونت توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری خراسان شمالی بررسی میشود.
وی اضافه کرد: براساس تصمیم اخیر استانداری اجاره نشینی دستگاههای دولتی در مرکز استان محدود میشود و واحدهای اداری دولتی که نیاز به ساختمان استیجاری دارند باید درخواست خود را به کارگروه فضا و مکان ارایه دهند.
وی اضافه کرد: در صورت تصویب اجاره نشینی این ادارات در کارگروه فضا و مکان، مدیران این دستگاهها میتوانند نسبت به اجاره ساختمان اداری اقدام کنند.
صحراگرد وضعیت اجاره بها و اجاره نشینی دستگاههای دولتی در این استان را نامناسب دانست و گفت: کارگروه فضا و مکان در راستای ساماندهی ساختمانهای اداری استیجاری تشکیل شده است.
معاون استاندار خراسان شمالی بررسی میزان اجاره بهای ساختمانهای اداری در سطح مرکز استان و جلوگیری از پرداخت اجاره بهای غیرواقعی را از دیگر دلایل تشکیل این کارگروه عنوان کرد.
براساس آمار غیررسمی حدود 20 دستگاه دولتی خراسان شمالی به علت نداشتن واحد اداری دولتی در واحدهای مسکونی اجارهای مستقر هستند.
اجاره نشینی هفت ساله دستگاههای دولتی در ساختمانهای مسکونی، موجب گرانی اجاره بهای مسکن در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی شده است.
اولتیماتوم استاندار خراسان شمالی
استاندار خراسان شمالی در آخرین روزهای سال 90 به تمامی ادارت مستاجر خراسان شمالی اولتیماتوم داد که باید تا پایان سال 91 صاحب خانه شوند.
ابوطالب شفقت در آخرین نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور معاونین استانداری و مدیران کل ادرات خراسان شمالی برگزار شد گفت: در سال 91 لازم است با پیگیری ساخت بناهای ادارت دولتی، مستاجری این دستگاهها به پایان برسد.
وی همچنین بر تعیین تکلیف ساختمانهای نیمه کاره اداری تاکید کرد و افزود: برخی از این ساختمانها تکمیل شده و موضوعاتی چون نصب و انشعاب زیرساختهای خدمات رسان سبب تعلل در افتتاح آنها شده است.
شفقت اظهار داشت: اکنون بیشتر ادارات و سازمانهای استانی در ساختمانهای اداری شهرستانی مستقر شده و فعالیت اداری خود را صورت میدهند.
وی اضافه کرد: این در حالی ست که با گذشت هشت سال از تشکیل استان خراسان شمالی باید همه دستگاههای دولتی استان از ساختمانهای ادارات شهر بجنورد خارج شده و ساختمانهای جدید اداری برای خود احداث کنند.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی گفت: اکنون ساختمان برخی ادارات کل استانی در بجنورد آماده شده ولی به علت عدم نصب انشعاب برق و گاز همچنان بدون استفاده مانده است.
شفقت افزود: شرکتهای خدماتی باید برای ارایه خدمات به دستگاههای دولتی به خصوص در بخش برق و گاز و آب همکاری بیشتری با این ادارات کل داشته باشند.
وی اضافه کرد: ادامه اجاره نشینی ادارات دولتی و یا اقامتشان در ساختمان ادارات شهرستانی بجنورد توجیه پذیر نیست و باید در سال 91 تکلیف ساختمانهای اداری دستگاههای استانی و سایت اداری مشخص شود.
وی افزود: معاونت برنامه ریزی و عمرانی استاندار باید در سال جاری تمام ساختمانهای اداری دستگاههای دولتی استانی را که به صورت نیمه کاره مانده، با تامین اعتبار به اتمام برسانند.
هم اکنون شمار زیادی از ادارات دولتی استان علیرغم گذشت هشت سال از تشکیل استان خراسان شمالی در واحدهای ادارات شهرستان بجنورد و یا واحدهای مسکونی به صورت اجاری مستقرند و به ارایه خدمات میپردازند.
اسکان ادارات دولتی استانی در واحدهای مسکونی و عدم دریافت مجوز تغییر کاربری از شهرداری بجنورد در چند سال اخیر به یکی از مناقشههای اصلی بین شهرداری مرکز خراسان شمالی با دستگاههای دولتی استان تبدیل شده است.
سرتان سوت نکشد!
اگر قرار باشد میزان اجاره بهای پرداختی این ادارات را به رقم بگوییم مطمئنا سرتان سوت میکشد البته از گفتن این رقم به دلیل بازخورد منفی و احتمالا عواقب بعدی آن معذوریم.
از انصاف نگذریم اما به نظر میرسد کار برخی از این مستاجران همانقدر که برای مردم آب ندارد تا دلتان بخواهد برای برخی نان دارد.
البته امکان دارد این موجران و مستاجران به لطایف الحیل اقدامات عجیب و غریبی کرده و هر دو نیز از این رابطه دوطرفه راضی باشند پس در این میان وقتی هر دو طرف راضیاند، دیگر ناراضیها باید بروند پی کارشان.
جانا سخن از زبان ما میگویی
برخی کارکنان ادارت مستاجر در گفتگو با خبرنگار مهر نظرات زیر را بیان کردند:
خانه بدوشی سالانه ادارات و سازمانهای دولتی در خراسان شمالی و تغییر مکرر نشانی آنها مشکلات فراوانی را برای مراجعین به وجود آورده است.
همچنین کارکنان ادارات دولتی نیز در این خانهبدوشی مجبور به ترک فعالیت اداری و انجام نقل و انتقالات شده که بنا به ادعای برخی از آنان، بعضا در این جابهجایی اسناد و مدارکی نیز مفقود و یا جابهجا میشود.
تغییر آدرس و تلفن و تاخیر در نصب تلفن از سوی مخابرات نیز مشکلات بعدی این جابهجایی است که رسیدگی به کار ارباب رجوع را مختل میکند.
استقرار ادارات در کوچههای تنگ و تاریگ بجنورد نیز سبب ایجاد ترافیک سرسام آور در خیابان و کوچههای منتهی به ادارات مزبور شده است.
اینها فقط چند نمونه از معضلات مستاجری ادارت در خراسان شمالی است اکنون کلاهمان را قاضی کنیم آیا زیبنده یک مرکز استان است که پس از 8 سال همچنان اجاره نشین و خانه به دوش باشد؟
.......................
گزارش: علی خادمی
نظر شما