به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سیدشهاب الدین صدر در مراسم افتتاحیه بیست و سومین کنگره سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی که در سالن همایشهای رازی برگزار شد، افزود: بودجه حوزه سلامت،اقتصاد سلامت، سرمایهگذاری، گردش مالی مطبها و بیمارستانها از جمله دغدغههای ماست.
وی ادامه داد: در اقتصاد سلامت سه بحث محوری تولید منابع، توزیع و تخصیص مناسب و ارائه خدمات در بستههای مختلف خدماتی در همه جای دنیا مطرح است و آن چیزی که در سالهای گذشته چالش ایجاد کرده تامین منابع حوزه سلامت است.
نایب رئیس مجلس هشتم با اشاره به توسعه کمی و کیفی حوزه سلامت در 30 سال اخیر خاطرنشان کرد: در سال 57 شماره نظام پزشکی حدود 14 هزار بود و اکنون به بالای 110 هزار رسیده است؛ از طرفی در سال 57 نزدیک به 5 هزار پزشک فیلیپینی، بنگلادشی و پاکستانی در کشور ما کار میکردند اما امروز نه تنها پزشک خارجی نداریم بخش صادرات پزشکان هم مطرح است.
صدر توسعه کیفی حوزه سلامت را چشمگیر عنوان کردو گفت: تا سالهای 72 در بودجه سالیانه کشور چیزی حدود 400 میلیون دلار برای اعزام بیماران به خارج از کشور و خدمات تشخیصی درمانی اختصاص مییافت ولی امروز نیازی به این کار نیست و کارهای تشخیصی همتای بهترین مراکز دنیا در داخل کشور انجام میشود.
وی اعتبارات حوزه پزشکی را از جمله دغدغهها دانست و گفت: جمعیت کشور نسبت به 30 سال گذشته دو برابر شده اما اعتبارات حوزه پزشکی به همان نسبت توسعه نیافته است از طرفی امروز مردم در اقصی نقاط کشور کارهای تشخیصی پیشرفته را در حوزه پزشکی طلب میکنند و نمیتوان ارایه خدمات حوزه سلامت را در کشور سطحبندی کرد.
به گفته رئیس کل سازمان نظام پزشکی بودجه حوزه سلامت در سال 90 با اختصاص 10 درصد از اعتبارات قانون هدفمندی یارانهها چیزی حدود 60 درصد افزایش داشت و برای سال 91 هم علاوه بر 15 هزار میلیارد تومان بودجه مصوب، 6 هزار میلیارد تومان از محل درآمد قانون هدفمندکردن یارانهها به این بودجه افزوده شده و میتوان گفت بودجه حوزه سلامت امسال بالای 20 هزار میلیارد تومان است و امیدواریم معضل اعتبارت بیمارستانهای دولتی و آموزشی با این بودجه برطرف شود تا بتوانند به مردم خدمات رایگان ارائه کنند.
وی تصریح کرد: نزدیک به 55 درصد هزینههای درمانی از جیب مردم پرداخت میشود و براساس قانون پنجم توسعه این رقم باید به 30 درصد برسد و امیدواریم با طرحهایی که در سال 91 اجرا میکنیم این رقم به زیر 50 درصد برسد.
صدر با اشاره به موج گستردهای که در هفته گذشته در ارتباط با تعیین تعرفههای پزشکی سال جدید در رسانهها ایجاد شده گفت: تعرفهگذاری طبق قانون باید اسفند هرسال براساس قیمت تمام شده خدمات محابه و برای سال آینده اعلام شود. امسال بین وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی در حوزه کارشناسی تعرفهها اختلاف نظری وجود ندارد و تفاوت نظر تنها چند درصد است چرا که وزارت بهداشت افزایش 25 درصدی این تعرفهها را پیشنهاد کرده و نظام پزشکی 30 درصد.
وی ادامه داد: شاید تورم حوزه سلامت دو برابر نرخ تورم رسمی کشور باشد برای همین تعرفه بخشهای بستری، سرپایی، پاراکلینیک، جراحی و بیهوشی و سایر رشتهها باید تعرفه مناسب خود را پیدا کند تا سیستم مالی ارائه دهندگان خدمت گردش سالمی داشته باشد چرا که الان این گردش مالی دچار اختلال است.
صدر تصریح کرد: اگر تعرفهها واقعی نباشد زمینهساز تخلف و انجام کارهای غیرضرور میشود و بهترین کار این است که دولت در زمان مناسب تعرفههای واقعی را تعیین کند.
وی تاکید کرد: برخلاف آنچه در چند روز اخیر به اشتباه گفته شده و به آن دامن زده شده، سازمان نظام پزشکی تعرفه ای را برای سال 91 اعلام نکرده بلکه مانند هرسال و برحسب وظیفه نظر کارشناسی در خصوص تعرفه ها را اعلام کرده ایم و فقط قانون را رعایت کردیم چرا که براساس قانون وظیفه ما اعلام نظر کارشناسی است.
نظر شما