۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۹:۱۲

پیگیریهای مهر نتیجه داد؛

احیاء عصر ژوراسیک در ژرمانیا/ فسیلهای کرمان در معرض دید عمومی

احیاء عصر ژوراسیک در ژرمانیا/ فسیلهای کرمان در معرض دید عمومی

کرمان - خبرگزاری مهر: سرانجام و با پیگیری های مستمر خبرگزاری مهر و پس از گذشت شش سال از تعطیلی تنها موزه دیرینه شناسی کشور بار دیگر فسیلهای 500 میلیون ساله ژرمانیا به نمایش عمومی گذاشته شد.

به گزارش خبرنگار مهر، موزه دیرینه شناسی کرمان به عنوان تنها موزه دیرینه شناسی کشور شش سال پیش تعطیل شد و هزاران فسیل منحصر به فرد این موزه در جعبه های میوه و گونی در انبار یک خانه اجاره انتقال یافت.

ماجرای تعطیل شدن موزه دیرینه شناسی کرمان که اولین موزه کشور در این زمینه است را کمتر کسی است که نداند؛ پس از کشمکشهایی که بین شهرداری کرمان و محسن تجربه کار(مدیر این موزه) این مکان تعطیل شد و بیش از 160 هزار قطعه سنگواره که هر کدام در نوع خود منحصر بفرد هستند، در انبار خانه شخصی تجربه کار، درون جعبه های پلاستیکی روی هم تلمبار شد.

از آن پس هم هر از چندگاهی خبری منتشر می شد که جریان این فسیلها را پیچیده تر می کرد؛ گروهی می گفتند این فسیلها خارق العاده هستند و دارای ارزش علمی بسیار. عده ای نیز البته می گفتند این قطعات فسیل نبوده و تنها یک مشت سنگ بی ارزش هستند.

در این میان، از سوی مسئولین هیچ اقدام خاصی برای ساماندهی این فسیلها صورت نمی گرفت و این ماجرا هر روز ابعاد تازه ای به خود می گرفت.

ناگفته نماند که بیشتر مطبوعات و خبرگزاری های کرمان هم تنها درهمان روزهای ابتدایی که موزه دیرینه شناسی تعطیل شد، این اتفاق را در بوق و کرنا کردند و از مسئولین خواستند که چاره ای بیندیشند اما پس از آن دیگر کسی سراغی از این گنجینه ارزشمند نگرفت.

خبرگزاری مهر اما، براساس وظیفه رسانه ای خود، در تمام این شش سال از نزدیک در جریان اتفاقاتی که رخ می داد،  قرار گرفته و همواره با اطلاع رسانی دقیق و شفاف، برای معرفی اهمیت این فسیلها و ساماندهی آن به عنوان یکی از سرمایه های ارزشمند استان کرمان گام بر داشته است.

مصاحبه های مکرر و تهیه گزارش از همه مراحل رخدادهایی که به وقوع می پیوست توسط این خبرگزاری، سرانجام مسئولین را در جریان اهمیت موضوع قرار داد.

تا جایی که از سوی این خبرگزاری بود که پیشنهاد انجام کارعلمی برای مشخص شدن تکلیف این فسیلها نیز از سوی این خبرگزاری داده شد و پس از آن بود که انجام آزمایشات ژنتیک و تصویربرداری از قسمتهای مختلف این فسیلها آغاز شد و اتفاقا نتایج شگفت انگیزی هم حاصل شد تا جایی که امروز، مسئولین و بسیاری از کارشناسان و متخصصان به این نتایج استناد می کنند.

سرانجام استاندار کرمان آستین همت را بالا زد و به مدیران دستگاههایی که به نوعی با این ماجرا درگیر بودند دستور داد تا هر چه سریعتر برای برای ساماندهی  این فسیلها اقدامات لازم را انجام دهند.

با دستور استاندار قرار شد با اختصاص مکانی مناسب از سوی میراث فرهنگی، این فسیلهای آواره، صاحب خانه شوند؛ با پیگیری های خبرنگار مهر مشخص شد که بخشی از مدرسه ایرانشهرکه یکی از بناهای تاریخی کرمان است، بعد از مرمت و بهسازی به موزه دیرینه شناسی کرمان تبدیل می شود. از سوی معاونت عمرانی استانداری کرمان نیز 250 میلیون تومان به این منظور اختصاص داد.

اخیرا هم میراث فرهنگی کرمان در یکی از موزه های شهر اقدام به برگزاری نمایشگاهی از این فسیلها کرده است البته به مناسبت هفته میراث فرهنگی.

معاون میراث فرهنگی این اداره کل گفته است که 1000 قطعه فسیل از مجموعه فسیل‌های  موزه دیرینه شناسی تعطیل شده در باغ‌موزه هرندی کرمان به نمایش گذاشته شده است.

محسن موحدی اظهار داشته اولین‌‌بار است که این فسیل‌ها با اطلاعات کامل علمی در خارج از موزه دیرینه ‌شناسی کرمان به نمایش گذاشته شده‌اند.

وی با بیان این که قدیمی‌ترین این فسیل‌ها مربوط به 550 میلیون سال پیش است، به نتایج آزمایشات ژنتیک بر روی این فسیلها اشاره کرده و بیان داشته که در آزمایش ‌های صورت گرفته معلوم شد که اجزای نرم بسیاری از این موجودات هم به فسیل تبدیل شده که 500 قطعه از هزار قطعه به نمایش در آمده در این نمایشگاه، مربوط به این دسته از فسیل‌ها‌ست.

با این شرایط به نظر می رسد فسیلهای موزه دیرینه شناسی کرمان سرو سامان گرفته و آینده خوبی در انتظار آنهاست.
...............................

گزارش: اسما زنگی آبادی

کد خبر 1606613

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha