پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲ خرداد ۱۳۹۱، ۵:۲۹

گزارش مهر؛

تنها میراث زنده دانش سنگبری تحت حمایت سازمان میراث فرهنگی نیست

تنها میراث زنده دانش سنگبری تحت حمایت سازمان میراث فرهنگی نیست

بسیاری از سردابهای زیرزمینی شهر گردشگری شوشتر محصول دست تنها بازمانده هنر سنگبری است که روزهای سخت عمر خود را درحالی می‌گذراند که سازمان میراث فرهنگی وی را به عنوان هنرمند صنایع دستی و یا به عنوان مرمتگر تحت پوشش خدمات حمایتی قرار نمی‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، در استان خوزستان از هر که بپرسی می داند در میان هنرمندان واساتید هنر سنگ و سنگبری در شوشتر، خانواده میرسنگبر چه کسانی هستند اما گویا این شهرت را تنها متولیان حمایت از هنرمندان صنایع دستی و میراث فرهنگی درک نکرده اند.

استاد محمد جواد میر سنگبر تنها بازمانده از نسل اساتید گذشته هنر سنگبری است که به رغم کهولت سن هنوز دست از کار نکشیده است. او هنر سنگبری را از پدرانش به ارث برده و از 85 بهاری که دیده، 65 سالش را به هنر سنگبری اختصاص داده است.

تا جایی که بسیاری از دستکندهای شهر نظیر شوادون ها (سرداب های زیر زمین)، کانال های آب رسان، آب انبارهای صخره ای در حاشیه شهر و قناتهایی که در شهر و حومه شهر موجود هستند به همت خانواده وی و با دستان استاد میرسنگبر خلق شده اند.

قنات روستای بتوند، برخی مجاری آب رسان در سایت آسیابها و آبشارها به ویژه کانال آب نیروگاه برق مستوفی زاده و بسیاری از شوادون های سطح شهر از مهمترین آثار خلق شده توسط استاد میر سنگبر هستند.

استاد میر سنگبر جزو محدود اساتید دانش سنگبری در خوزستان است که اطلاعات جامع و اساسی نسبت به دانش زمین شناسی سنتی و همچنین نسبت به دانش ساخت شوادون های زیر زمینی شهر دارد. اما این استاد امروزه به دلیل کهولت سن و ناراحتی جسمانی و نداشتن محل درآمد و معاش زندگی در گوشه ای تنها و به سختی در حال سپری کردن ایام است درحالی که وی بهترین مرجع زنده برای بررسی سازه های آبی شوشتر و انتقال هنر سنگبری به نسل آینده است.

حتی برخی از نزدیکان وی سعی کردند تا نام تنها نسل بازمانده از سنگبران شوشتر را به عنوان هنرمند صنعت کار و یا مرمت گر در فهرست بیمه شدگان میراث فرهنگی قراردهند اما به نتیجه نرسیدند.

کد خبر 1608311

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha