۴ خرداد ۱۳۹۱، ۹:۳۸

سلامت در 7 روز؛

شرط استفاده از یارانه پزشک خانواده/ عقبگرد نظام پزشکی در ابلاغ تعرفه ها

شرط استفاده از یارانه پزشک خانواده/ عقبگرد نظام پزشکی در ابلاغ تعرفه ها

شرط استفاده از یارانه پزشک خانواده، الصاق کد رهگیری برای شناسایی فرآورده های آرایشی و بهداشتی قاچاق و تقلبی، کمبود 105 هزار پرستار در کشور، عقبگرد نظام پزشکی در ابلاغ تعرفه ها، بروز یک بیماری ویروسی زنانه در تهران و... از جمله اخبار و رویدادهای حوزه بهداشت و درمان در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه سلامت در این هفته همچون هفته های گذشته شاهد اخبار و رویدادهای مختلفی بوده است که چکیده ای از مهمترین آنها را در گزارش آخر هفته مرور می کنیم.

شناسایی محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق و تقلبی

عرضه فرآورده های آرایشی و بهداشتی قاچاق و تقلبی در کشور، یکی از معضلاتی است که علاوه بر ضرر و زیان اقتصادی که متوجه مردم و جامعه می شود، سلامت مصرف کنندگان این قبیل محصولات را نیز به خطر می اندازد. از همین رو، وزارت بهداشت برای به حداقل رساندن فرآورده های بهداشتی و آرایشی قاچاق و تقلبی در سطح بازار، برنامه ای را در دستور کار قرار داده که گفته می شود بسیار قویتر از برنامه اتحادیه اروپاست.

دکتر بهروز جنت، معاون غذای سازمان غذا و دارو از الصاق برچسب اصالت کالا بر روی فرآورده های آرایشی و بهداشتی وارداتی خبر داد و گفت: با استفاده از کد رهگیری، عرضه محصولات قاچاق و تقلبی به حداقل می رسد.

به گفته وی، مصرف کنندگان این محصولات می توانند از طریق پیگیری کد 16 رقمی نسبت به اصالت کالا اطمینان حاصل کنند.

کمبود 105 هزار پرستار

بیمارستانهای کشور برای اینکه بتوانند خدمات مطلوبی به بیماران بستری ارائه دهند نیاز دارند که بر تعداد پرستاران بیفزایند. این در حالی است که صدیقه سالمی دبیر شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به وجود 120 هزار پرستار شاغل در کشور گفت: مراکز درمانی کشور برای جبران کمبود نیروی انسانی به 105 هزار پرستار نیاز دارند.

وی با عنوان این مطلب که در دنیا برای محاسبه میزان مورد نیاز نیروی انسانی از 3 فرمول استفاده می کنند، افزود: در فرمول نخست باید به ازای هر پزشک 3 پرستار وجود داشته باشد و به ازای هر هزار نفر جمعیت وجود یک پزشک الزامی است پس بر اساس آمار 75 میلیون نفری کشور باید 225 هزار پرستار شاغل داشته باشیم. در فرمول دیگری باید به ازای هر تخت بیمارستانی(جدای از میزان ضریب اشغال تخت) باید 2 پرستار حضور داشته باشد که با وجود 112 هزار تخت بیمارستانی که روز به روز به شمار تخت ها نیز اضافه می شود باید حدود 220 هزار پرستار در کشور داشته باشیم.

شیوع یک بیماری ویروسی زنانه در پایتخت

دکتر اعظم السادات موسوی، رئیس انجمن سرطانهای زنان ایران نسبت به شیوع یک بیماری ویروسی زنانه در شهر تهران هشدار داده است.

این بیماری ویروسی، زگیل تناسلی است که در اثر روابط جنسی گریبانگیر زن می شود.

به گفته موسوی، زگیل تناسلی مقدمه ای برای ابتلا به سرطان دهانه رحم است که یکی از بدترین سرطانهای زنان تلقی می شود.

رئیس انجمن سرطانهای زنان ایران، علت بروز بالای بیماری ویروسی زگیل تناسلی در شهر تهران را مرتبط با روابط آزادتر جنسی (قانونی و غیر قانونی) دانست و افزود: این موارد در شهرهای بزرگ مثل تهران بیشتر است و از همین رو امکان پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم افزایش می یابد اما در شهرستانها چون مراجعات به مطبها کمتر دیده می شود، زنان موقعی که به این سرطان مبتلا شده اند نزد پزشک می آیند.

نمکهای سرطانزا

دکتر زهرا عبداللهی رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نسبت به عوارض مصرف نمکهای غیراستاندارد هشدار داد و گفت: نمکهای بدون پروانه وزارت بهداشت فاقد ید بوده و ناخالصیهایی دارند که سرطانزا هستند.

ید یک ریز مغذی ضروری است که بدن در تمام طول دوران زندگی تنها حدود یک قاشق چایخوری به آن نیاز دارد. بنابراین روزانه به اندازه یک سر سوزن ید برای بدن لازم است.

اضافه وزن، چاقی، اختلال در تمرکز حواس، حالت ضعف و... می‌تواند ناشی از کمبود دریافت ید باشد.

آمار معلولیتهای حوادث ترافیکی در ایران

دکتر علیرضا زالی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان نظام پزشکی ایران گفته است که یکی از چالشهای فراسوی حوزه سلامت کشور، حوادث ناشی از رانندگی و تروماها است. به طوریکه به ازای آمار مربوط به مرگ و میر در حوزه سوانح و حوادث رانندگی، 5 تا 7 برابر بیشتر با معلولیتهای پایدار و ماندگار روبرو می‌شویم.
 
واکنش به غیراستاندارد بودن دستگاههای اتوکلاو در بیمارستانهای پایتخت
 
دکترسیدحسن امامی رضوی معاون درمان وزارت بهداشت، ادعای مدیرکل استاندارد استان تهران مبنی بر غیراستاندارد بودن دستگاههای اتوکلاو بیمارستانهای تهران را کاملا غیر کارشناسی و کذب محض دانست.
 
 
مسلم بیات مدیرکل استاندارد استان تهران، از استاندارد نبودن دستگاههای اتوکلاو در 59 بیمارستان شهر تهران انتقاد کرده بود.
 
امامی­رضوی در پاسخ به این ادعای مدیرکل استاندارد تهران مبنی بر مطرح شدن موضوع غیراستاندارد بودن اتوکلاوها در شورای سلامت استان گفت: بنده عضو سلامت شورای استان هستم و این موضوع به هیچ عنوان در شورای سلامت مطرح نشده است.
 
سرو دسته جمعی قلیان در خانواده های ایرانی
 
دکتر محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران معتقد است، در حالی که جوانان مصرف سیگار را از بزرگترهای خود پنهان می‌کنند اما قلیان در خانواده‌ها به صورت دسته جمعی سرو می شود.
 
 
وی درباره تاسیس قهوه خانه‌های ویژه بانوان نیز گفت: قهوه خانه یک مرکز و محل فرهنگی محسوب می‌شود و مجوز خود را از شورای شهر و شهرداری دریافت می‌کند اما متاسفانه اولین کالایی که در قهوه‌خانه عرضه می‌شود قلیان است. این در حالی است که عرضه این ماده دخانی بر اساس قانون در قهوه خانه‌ها ممنوع است.
 
شرط استفاده از یارانه پزشک خانواده
 
دکتر محمد شریعتی رئیس ستاد اجرایی برنامه پزشک خانواده گفت: افرادی که وارد سامانه خدمات سلامت و برنامه پزشک خانوده نشوند از یارانه این بخش محروم می شوند. بنابراین در برنامه پزشک خانواده نیز چنین دیده شده است و تنها کسانی از منافع آن برخوردار می شوند که با آن همکاری کنند. سایر دوستانی که با این برنامه همکاری نکنند می توانند در اورژانس ها و سایر بخش های دیگری که ممکن باشد با نظام سلامت همکاری کنند.
 
عقبگرد نظام پزشکی در ابلاغ تعرفه ها
 
بعد از اینکه تعرفه های خدمات درمانی در بخش خصوصی برای سال 91 از سوی نایب رئیس شورای عالی نظام پزشکی ابلاغ شد، وزارت بهداشت واکنش تندی علیه این اقدام سازمان نظام پزشکی نشان داد که در نهایت چند روز بعد رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، ابلاغ این تعرفه ها را نادرست دانست و عنوان کرد که این تعرفه ها فقط برای پیشنهاد بوده است.
 
 
دکتر محمدرضا نوروزی نایب رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور چندی قبل از تصویب تعرفه های بخش خصوصی توسط شورای عالی نظام پزشکی کشور خبر داده و گفته بود که تعرفه ویزیت پزشکان برای امسال 30 درصد و حق الزحمه جراحی، بیهوشی و متخصصین داخلی نیز 20 درصد افزایش یافت.
 
چند روز بعد و به دنبال واکنش وزیر بهداشت و معاون درمان وزارت بهداشت به ابلاغ این تعرفه ها، دکتر شهاب الدین صدر رئیس کل سازمان نظام پزشکی در یک نشست خبری، عنوان داشت که هیچ تعرفه های ابلاغ نشده و این تعرفه ها فقط پیشنهاد شورای عالی نظام پزشکی به وزارت بهداشت بوده است.
 
صدر با تاکید بر اینکه فقط حرف من برای ابلاغ تعرفه های نظام پزشکی سند است، افزود: مصوبات شورای عالی نظام پزشکی را رئیس کل باید ابلاغ کند.
کد خبر 1610069

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha