به گزارش خبرنگار مهر، محور پیامبر اعظم(ص) پیوند دهنده حرم مطهرحضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران است که تاثیر شگرفی بر چشم انداز آتی این دو مجموعه زیارتی مهم خواهد داشت.
بخش شمالی این محور به حرم حضرت معصومه(س) و بخش جنوبی آن نیز مسجد مقدس جمکران خواهد بود، بدین معنا که عملکردها و تصور ذهنی استفاده کنندگان از محور در بخشهایی از آنکه درمجاورت 2 مجموعه زیارتی قرار دارد به شدت تحت تاثیر فضای معنوی آنها است.
در این پروژه عظیم شهری که طول آن هفت کیلومتر است، از سمت حرم مطهر حضرت معصومه(س) میتوان گنبد سبز مسجد مقدس جمکران و از سمت مسجد مقدس جمکران گنبد طلایی حرم مطهر حضرت معصومه(س) را مشاهده کرد.
طرح حرم - جمکران علاوه بر نقش زیارتی و فرهنگی دارای نقش گردشگری نیز است و فرصت مناسبی را برای رونق و پایداری اقتصادی شهر قم فراهم میآورد.
محور مذکور با هدف افزایش رفاه مسافران و زائران حرم کریمه اهل بیت(س) و مسجد مقدس جمکران با دیدگاههای مختلف فرهنگی، مذهبی، خدمات شهری و خدمات رفاهی عمومی احداث شده است.
98 درصد از تملکات پروژه پیامبر اعظم (ص) انجام گرفته است
شهردار قم در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه 17 سال است که طرح بلوار پیامبر اعظم(ص) مشخص شده است، گفت: در اجرای این طرح در سالهای اخیر اقدامات بسیار خوبی انجام گرفته است.
محمد دلبری گفت: تاکنون 98 درصد از تملک این بلوار انجام گرفته است و سایر تملکات نیز طی جلسهای با مقامات قضایی در حال پیگیری است.
شهردار قم با اشاره به اینکه بلوار پیامبر اعظم(ص) نماد معماری ایرانی است افزود: در این پروژه باید مصالحی به کار گرفته شود که از عمر زیادی برخوردار باشد، همچنین در عبور از این مسیر باید از سمت حرم، گنبد جمکران و از طرف جمکران نیز گنبد حرم قابل مشاهده باشد.
وی بیان کرد: در این مسیر زیرگذرهایی به منظور احداث بازار در نظر گرفته شده است.
پروژه پیامبر اعظم(ص) در نیمه شعبان بازگشایی خواهد شد
دلبری با اشاره به اینکه در نیمه شعبان این بلوار به منظور تردد خودروها بازگشایی خواهد شد افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده این پروژه در سال 91 به اتمام خواهد رسید.
خبر از بازگشایی و پیشرفت فیزیکی این پروژه در حالی است که طرح بدنه در پشت درهای بسته کمیسیون ماده پنج متوقف مانده است.
اقدامات لازم در خصوص بازگشایی بلوار در حال انجام است اما بلوار پیامبر اعظم(ص) به عنوان یک پروژه عظیم شهری دارای کاربریهای دیگری نیز خواهد بود که باید این کاربریها در کمیسیون ماده پنج تصویب شود.
کمیسیون ماده پنج به ریاست استاندار قم و با عضویت رئیس شورای اسلامی شهر، شهردار و نمایندگان برخی از دستگاهها تشکیل شده و به بررسی و تصویب طرحهای تفصیلی شهری و تغییرات آنها در سطح شهر میپردازد.
همچنین تعریف کاربریها، سطوح و تعداد طبقات در خیابانها و معابر نیز از دیگر اقداماتی است که در این کمیسیون مورد بررسی قرار میگیرد.
تنها پس از تصویب طرح بدنه میتوان سرمایهگذار خصوصی را برای سرمایه گذاری در این طرح وارد کرد.
به گفته کارشناسان متأسفانه بر اثر برخی مشکلات به وجود آمده در خصوص 2 پروژه مهم شهری، اجرای پروژه پیامبر اعظم(ص) را با وقفه مواجه کرده است.
در این خصوص نائب رئیس کمیسیون توسعه، عمران و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر قم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه چندین ماه است این طرح در کمیسون ماده پنج باقی مانده است بیان کرد: افرادی که به عنوان سرمایه گذار خصوصی میخواهند در این طرح وارد شوند باید از طرح مصوب آگاهی داشته باشند.
عدم تشکیل جلسه برای تصویب این طرح
سید مجید فارغیان با اشاره به اینکه مسئولان دلیلی برای عدم تصویب این طرح در کمیسون ماده پنج ذکر نکردهاند، افزود: جلسه باید توسط استانداری تشکیل شود که متاسفانه این جلسه تشکیل نشده است.
وی ادامه داد: کارشناسی این طرح توسط شورای اسلامی شهر قم انجام شده است و کمیته فنی کمیسیون ماده پنج نیز آن را تایید کرده است و تنها باید این طرح تصویب شود.
نائب رئیس کمیسیون توسعه، عمران و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه نائب دبیر کمیسیون ماده پنج اداره کل مسکن و شهرسازی و ریاست کمسیون نیز بر عهده استاندار است افزود: از آنجایی که این کمیسیون مهمترین بخش در بررسی طرح تفصیلی در استان است بنابرین مسئولیت آن به استاندار واگذار شده است.
وی بیان کرد: بررسی طرح در کمیته فنی با حضور استاندار انجام و حتی نقطه نظرات ایشان نیز در طرح لحاظ شد و تنها تصویب و ابلاغ طرح باقی مانده است.
بلوار پیامبر اعظم(ص) بازگشایی میشود اما طرح بدنه آن همچنان بدون تصویب است
فارغیان با اشاره به اینکه استاندار به بازگشایی بلوار پیامبر اعظم(ص) توجه ویژهای دارد افزود: بازگشایی این پروژه تصویب شده است و شهرداری نیز در حال انجام این عملیات است اما در خصوص طرح بدنه و سایر اقدامات در این پروژه متاسفانه هیچ تصمیمی گرفته نمیشود.
در این خصوص سخنگوی شورای اسلامی شهر قم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طرح بلوار پیامبر اعظم (ص) که پیوند دهنده دو مجموعه زیارتی مهم است یکی از طرحهای کلان شهری محسوب میشود که روند اجرای آن در سالهای گذشته به کندی پیش میرفت ولی در سالهای اخیر با فروش اوراق مشارکت که در نوع خود کار ماندگاری از سوی شهرداری بود عملیات اجرایی این طرح روند رو به رشدی را طی میکند.
حسن بختیاری ادامه داد: بیشک یکی از عناصر اصلی که برای اجرایی کردن این طرح مورد نظر است مشارکت سرمایه گذاران برای اجرای طرح و استفاده از کاربری بدنه طرح است که باید به سرعت انجام شود که در این راستا شهرداری و شورای اسلامی شهر، مطالعه بدنه طرح بلوار پیامبر اعظم(ص) و مراحل قانونی آن را انجام داده ولی متاسفانه این مطالعات از چند ماه پیش تاکنون در پشت درهای بسته کمیسیون ماده پنج متوقف مانده و عدم تصویب این مطالعات، شرایط را برای ورود سرمایه گذار دشوار کرده است.
وی افزود: علاوه بر آن در چند ماه آینده بازپرداخت اصل و سود اوراق مشارکت آغاز میشود و محل تامین اعتبار این اوراق از طریق سرمایه گذاری در بدنه طرح ممکن است، عدم تصویب به موقع این طرح، شهرداری را در آینده با مشکل جدی تامین اصل و سود اوراق مشارکت مواجه میکند.
مسائل حاشیهای طرح بلوار پیامبر اعظم(ص) را با رکود مواجه کرده است
وی با اشاره به دلایل توقف این طرح اظهار داشت: بخشی از دلایل عدم تصویب این طرح ریشه در مسائلی دارد که در چند وقت اخیر اتفاق افتاده و عملا طرح بلوار پیامبر اعظم(ص) را با رکود مواجه کرده است.
به گفته سخنگوی شورای اسلامی شهر قم کمیسیون ماده پنج مکلف است هر چه سریعتر نسبت به تصویب طرح مورد نظر اقدام کند تا شهرداری و شورای اسلامی شهر بتواند در اسرع وقت به ابراز تمایل بخش خصوصی برای سرمایه گذاری پاسخ مثبت دهد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر با افراد و شرکتهای متعددی برای سرمایه گذاری در بدنه این طرح مذاکره شده ولی به دلیل اینکه این طرح فاقد مصوبه کمیسیون ماده پنج است نمیتوان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد.
عدم تعیین بدنه بلوار پیامبر اعظم(ص) شهرداری را با مشکل مواجه میسازد
بختیاری اظهار داشت: شهرداری باید حدود 680 میلیارد تومان اصل و سود اوراق مشارکت را پرداخت کند و بلاتکلیفی بدنه طرح بلوار پیامبر اعظم(ص) این نهاد را در موقع بازپرداخت این مبلغ با مشکل جدی مواجه خواهد ساخت از این رو مسئولان باید به جای اینکه این طرح را در پشت درهای بسته کمیسیون ماده پنج متوقف کنند، برای تسریع در اجرایی شدن این طرح و کمک به شهرداری برای تامین اصل و سود اوراق مشارکت همت گمارند.
وی در پایان در خصوص بازگشایی بلوار پیامبر اعظم(ص) گفت: تمامی تلاش شهرداری در این است که مسیر بلوار پیامبر اعظم(ص) تا نیمه شعبان بازگشایی شود
قم - خبرگزاری مهر: همزمان با نزدیک شدن زمان بازپرداخت سود اوراق مشارکت طرح بلوار پیامبر اعظم(ص) و عدم تصویب طرح بدنه این پروژه در کمیسیون ماده پنج، اجرای این پروژه عظیم شهری در قم با مشکل مواجه شده است
کد خبر 1613524
نظر شما