به گزارش خبرنگارمهر، آیت الله ناصر مکارم شیرازی قبل از ظهر چهارشنبه در آغاز درس خارج فقه در مسجد اعظم قم با اشاره به روایتی از امام هادی (ع) به مقایسه میان ظالم دارای حلم و سفیه غیرظالم پرداخت و گفت: اولی ممکن است به خاطر حلمش مشمول عنایت خداوند شود اما دومی مشمول عنایت خداوند نمیشود.
وی اظهار داشت: زیرا انسان عاقل دارای حلم، برای ظلم کردن حد دارد و بعدا احتمال دارد پشیمان شود و در مقام جبران برآید ولی انسان سفیه این ویژگیهای را ندارد و میخواهد کار خوبی انجام دهد اما با ایذا انجام میدهد.
این مرجع تقلید بیان داشت: عقلانیت از مسائلی است که باید خیلی بر آن تکیه کرد؛ بسیاری از ادیان دنیا از این موضوع فاصله گرفتهاند مثلا مسیحیت تثلیث را بیان کرده که با عقل جور در نمیآید و میگویند مسئله مذهب و عقل جداست. اسلام دین عقلانیت است.
آیت الله مکارم تاکید کرد: جمعی از مسلمانان به علت دوری از مکتب اهلبیت (ع) معتقد به جبر شده و عقل را حجت نمیدانند و خود را مجبور در انجام اعمال میدانند اما عقل اجازه نمیدهد ما هر کاری را انجام دهیم و این دیدگاه اسلام است.
وی افزود: ما ۷۰ آیه درباره عقل در قرآن داریم و قرآنی که این طور است پیروانش معنی ندارد از عقلانیت فاصله بگیرند.
این مفسر قرآن ادامه داد: از ۱۱۴ سوره قرآن بیش از ۸۰ سوره در مکه نازل شده تا پایههای عقلانی و معرفت مردم افزایش یابد.
این مرجع تقلید تاکید کرد: امام خمینی همیشه در سایه سیره پیامبر حرکت میکردند و اینکه گفتند معیار، حال فعلی افراد است به تاسی از پیامبر بود که بعد از فتح مکه به متخلفان عفو عمومی داد.
استاد برجسته حوزه با تاکید بر لزوم پرهیر از جناح بندی و گروه بندهای سیاسی اظهار داشت: جناحها باید به فکر مردم باشند نه اینکه منافع شخصی و حزبی خودشان برایشان مهم باشد.
وی تاکید کرد: اختلاف سلیقه در سر جای خود اما با تاسی از سیره عقلانی امام به پرهیز از این اختلافات رو آورند تا روزی را شاهد باشیم که همه روزنامهها و حزبها در راستای اهداف مردم جلو بروند نه اینکه در راستای منافع حزبی و شخصی قدم بردارند.
روحانیون زی طلبگی را حفظ کنند
وی در توصیهای به روحانیون شاغل در نهادها تصریح کرد: زی طلبگی را باید حفظ کنید زیرا مردم شما را به عنوان روحانی میشناسند و باید روش طلبگی را حفظ کنید و از علم و تهذیب عقب نیفتید و فاصله نگیرید.
وی با بیان اینکه نباید مسئلهای را که نمیدانیم به آن جواب دهیم تاکید کرد: گاهی یک جواب اشتباه ممکن است موجب ریختن خون یک بیگناه شود.
این مرجع تقلید تاکید کرد: رعایت اخلاق اسلامی مانند تواضع، ساده زیستی، دوری از حرص و دنیا پرستی و حفظ رابطه با مراجع و حوزه و کتب دینی از جمله مسایلی است که باید مورد توجه روحانیون قرار گیرد.
نظر شما