پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۱۷ خرداد ۱۳۹۱، ۱۷:۱۱

نشست علمی "حکم شطرنج" برگزار شد

نشست علمی "حکم شطرنج" برگزار شد

قم - خبرگزاری مهر: نشست علمی"حکم شطرنج" به همت معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این نشست علمی، حجت الاسلام میرخلیلی با اشاره به حکم شطرنج در روایات و منابع اسلامی، اظهار داشت: در روایات بسیاری، از سلام کردن به شطرنج باز یا نگاه کردن به صفحه شطرنج به شدت نهی شده است.

وی افزود: برای شطرنج دو نوع حکم ذکر شده است و شماری از مراجع آن را حرام قطعی می‌دانند و گروهی برای آن قائل به فروعاتی هستند.

حجت الاسلام میرخلیلی با بیان حکم شطرنج نزد مذاهب اسلامی اظهار داشت: شافعی ها، شطرنج را مکروه می‌دانند و حنفی ها نیز آن را مطلقاً حرام می‌شمارند.

وی در ادامه با طرح نظر چند تن از مراجع عظام، بیان کرد: طبق نظر اکثر مراجع فعلی، اگر شطرنج از حالت قمار خارج شده باشد، بازی با آن اشکالی نخواهد داشت.

حجت الاسلام قدسی سخنران بعدی این نشست، با اشاره به نظر علامه محمدتقی مجلسی، اظهار داشت: در 15 روایتی که وی برای این موضوع بیان کرده است، شطرنج مطلقاً حرام است.

وی افزود: روایات زیادی هستند که به صراحت بیان می کنند، شطرنج از آلات قمار محسوب می‌شود و استفاده از آن حرام است.

 حجت الاسلام غائبی سخنران آخر این نشست، با استناد به روایات و رساله امام خمینی(ره)، گفت: امام خمینی(ره) فرموده است که هر آنچه استفاده از آن حرام است، خرید و فروش آن نیز حرام است.

وی اظهار داشت: چون هم اکنون شطرنج دارای فدراسیون است، از حالت قبح خارج شده است.
 

کد خبر 1620203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha