علیرضا سهرابیان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص شرایط اخیر و مشکلات ایجاد شده پیرامون فدراسیون قایقرانی تصریح کرد: در شرایطی که قرار است کمتر از 50 روز دیگر در المپیک شرکت کنیم در حال از دست دادن وقت هستیم و مشغول نامه نگاری و بازی با کلمات شدهایم. افرادی که زبان شناسی میخوانند و مدرک "تافل" را اخذ میکنند هم اشتباه میکنند و گاهی نمره پایین میگیرند، چه رسد به یک اسپانیایی که بخواهد نامهای را به زبان انگلیسی نگارش کند. حالا اشتباهاتی در کلمات این نامه وجود داشته، آیا باید این موضوع را به یک ایرانی نسبت بدهیم و بگوییم که جعل نگارشی صورت گرفته است؟!
وی در خصوص اظهارات محمد عباسی، وزیر وزرش پس از جلسه هیات دولت، اظهار کرد: وزیر هم یک انسان است. او تصدی پستی را برعهده گرفته که خیلی سنگین است. اتفاقاتی در ورزش رخ داده که دیگران خواسته یا ناخواسته به آن دامن زدهاند و حالا وزیر باید پاسخگوی آن باشد. وزیر تا به امروز مدبرانه سکوت کرده بود و به دنبال راهکاری برای حل این مشکلات میگشت. در صحبت صورت گرفته از سوی وزیر، اصلا ادبیات دانشگاهی دیده نمیشد. محمد عباسی فردی دانشگاهی است و من تا به امروز صحبت عامیانهای از او نشنیده بودم. شاید در جلسه هیات دولت فشار زیادی به روی او بوده است. پس از فشاری طولانی در جلسه مذکور رسانهها وی را احاطه میکنند و وزیر کلماتی از قبیل خدا شفایشان بدهد و غیره را به کار میبرد.
وی در خصوص اظهارات پرورنا رئیس فدراسیون جهانی کانو مبنی بر اینکه ما منتظر نظر 2 فدراسیون جهانی دیگر نیز میشویم، افزود: قایقرانی در جهان شامل؛ سه فدراسیون روئینگ، کانوئینگ و سیلینگ میشود. قاعدتا هر 3 فدراسیون دنیامالی را می شناسند. آنها با هم صحبت میکنند و این موضوع را پیگیری میکنند.
نایب رئیس مستعفی فدراسیون قایقرانی در مورد گفته پرورنا رئیس فدراسیون جهانی کانوئینگ مبنی بر اینکه در حال حاضر ایران را تعلق نمیکنیم اما نمیدانم در آینده چه اتفاقی رخ میدهد، خاطرنشان کرد: او درست گفته و در حال بازی با کلمات است. پرورنا نمیتوانسته قوانینی که نوشته شده و آن چیزهایی که در افکارش بوده را طی مکالمهای 2 دقیقهای بیان کند. در همین اصل زمان همه چیز را مشخص میکند.
وی ادامه داد: تا چندی پیش فقط فدراسیون جهانی کانوئینگ در خصوص قایقرانی ما نظر میداد اما چند روز گذشته هم شاهد نامه نگاری فدراسیون روئینگ بودهایم. طبق ضوابطی که کمیته بین المللی المپیک دارد، حتما باید موضوع از یک فدراسیون فراتر بود تا بخواهند روی این زمینه مانور کنند. پرورنا " Ioc membering" است که میتوانند در این زمینه ورود پیدا کنند. این دیگر کمیته بین المللی المپیک است که میگوید موضوع از یک فدراسیون فراتر رفته و به چند فدراسیون افزایش پیدا کرده است. در این هنگام ورود خودش را اعلام میکند که این امر در حال حاضر صورت گرفته است.
سهرابیان با بیان اینکه بهتر است شخصی مورد نظری که دچار فساد بوده است، معرفی شود، تصریح کرد: هرچیزی قانون دارد. ما در ایران مشغول بازی هستیم و مسائل را به شوخی میگیرم. یک روز میگویم دنیامالی فردی قانونمدار، با اخلاق و بهترین رئیس فدراسیون است. روزی هم فاسد و مفسد فی الارض را منتسب میکنیم و مستقیم نمیگوییم که منظورمان قایقرانی است. بعد از صحبتهایی در خصوص قایقرانی اعلام میکنیم که تعلیقی در کاری نیست، بلافاصله فساد اخلاقی یک رئیس فدراسیون را بیان میکنیم که این صحبت را میتوان به کشتی، تیروکمان، دوچرخه سواری و قایقرانی انتساب داد. این موضوعات طرز تفکر اذهان عمومی را مغشوش میکند و به هم میریزد. در این زمینه از آقای وزیر خواهش میکنم این مفسد و فدراسیون فاسد را مشخص و معرفی کند که افکار عمومی به روی آن شخص متمرکز شوند. حق وزیر بوده است که فرد فاسد را تغییر بدهد اما همه که فاسد نبودند. اگر این موضوع روشن شود و با افکار عمومی بازی نشود، خیلی خوب است.
وی در خصوص سکوت کمیته ملی المپیک در این مقطع بحرانی تاکید کرد: این امر را هم میتوان مثبت و هم میتوان منفی ارزیابی کرد. منفی از این جهت که ممکن است کمیته ملی المپیک تحت تاثیر فشار "IOC" باشد و مثبت اینکه به دنبال راهکاری برای حل این مشکل میگردند.
سهرابیان در مورد اظهارات جالب انصاریفرد مدیرکل روابط عمومی وزارت ورزش مبنی بر اینکه گفته بود "من با زبان انگلیسی آشنا هستم و اگر میخواهند نامه را بدهند تا ببینیم متن نامه چه بوده است"، اظهار داشت: خوشحالم که انصاریفرد مدیری است که در بخش روابط عمومی وزارت به زبان آشنایی دارد. برای او احترام قائلم. این خیلی خوب است که یک مدیر رسانهای ما به زبان آشنا است. در حال حاضر تمام افرادی که وارد دانشگاه میشوند و آن را به اتمام میرسانند 2 واحد زبان تخصصی را پاس میکنند و به هرحال زبان را فرا میگیرند اما میخواهم بدانم در وزارت ورزش روابط بین الملل وجود ندارد که بخواهد به این مسائل رسیدگی کند؟ در هر صورت وزارت ورزش یک وزاتخانه کلان است که علاوه بر ورزش، جوانان را نیز در بر میگیرد.
وی در مورد اینکه مسئولان ورزش با قدرت صحبت از عدم تعلیق میکنند، گفت: نمیدانم شاید قانونی که در فدراسیون جهانی کانوئینگ و رشتههای دیگر موجودیت دارد، ضعیف است و بحث تعلیق فقط در فدراسیون فوتبال وجود دارد. تا جایی که میدانم قانون فدراسیونهای جهانی بسیار شبیه به هم است و بر روی یک اساس کار میکند. پس میتوان گفت فدراسیونهای جهانی دیگر هم مانند فوتبال هستند که اگر از قوانین آن ها تخطی شود تنبیهی را در نظر میگیرند. دوستان محبت کنند و بحث تعلیق را به چشم شوخی نگاه نکنند. گاهی شوخی برای بالا بردن روحیه افکار عمومی بسیار خوب است اما در حال حاضر جدی گرفتن ذرهای از این موضوع بد نیست. 99 درصد این بحث را شوخی گرفتیم، یک درصد آن را جدی بگیرم. اگر این یک درصد تحقق یافت چه؟ اگر با آبروی ایران بازی شد چه؟
نایب رئیس مستعفی فدراسیون قایقرانی در پاسخ به این سئوال که "آیا احتمال دارد ایران با پرچم کمیته ملی المپیک در المپیک لندن شرکت کند؟": وقتی پرچم بالا نرود سرود ملی هم خوانده نمیشود. اینها قوانینی است که دوستان از آن اطلاع دارند و اگر هم ندارند، مکاتباتی با مسئولان کمیته ملی المپیک انجام بدهند. امکان این امر که کشورمان با پرچم المپیک در المپیک لندن شرکت کند وجود دارد. امیدوارم که کار به این مراحل کشیده نشود. با توجه به شناختی که از محمد عباسی پدر ورزش ایران دارم میدانم که او به داد ورزش ایران میرسد. وزیر ورزش فرد باتجربه و مدبری است که در این شرایط تحت فشار زیادی قرار دارد. امیدوارم که این مسائل در داخل حل شود و سایر نهادها و مراجع بین المللی برای رفع آن ورودی پیدا نکنند.
نظر شما