به گزارش خبرنگار مهر، نمایش"دختر انار" به نویسندگی اردشیر صالح پور و کارگردانی حسن جاجت پور این روزها در تالار هنر روی صحنه می رود. این نمایش برگرفته از داستان های فولکلور و روایت های بومی ادبیات داستانی ایران است که به زبان کودکان و به شکلی فانتزی به نمایش در می آید.
حسن حاجت پور کارگردان این اثر نمایشی درباره ویژگی های این نمایش به خبرنگار مهر گفت: نمایش"دختر انار" ظاهرا برای گروه سنی کودکان اجرا می شود اما من معتقدم که این نوع گروه بندی بیشتر متعلق به دستورالعمل ها است. بنابراین من این متن را در دسته بندی خاصی قرار نمی دهم چون خصوصیاتی در آن یافتم که قادر است بزرگسالان را هم به تماشا دعوت کرده و با آنها نیز ارتباط برقرار کند.
وی افزود: این نمایش چون از روح و فضایی ایرانی برخوردار است و داستانهای عامیانه ای را که بزرگسالان در گذشته خوانده یا شنیده اند را نیز به تصویر می کشد با کودک درون بزرگسالان ارتباط برقرار می کند. در طول مدتی که این نمایش روی صحنه رفته است من مادرانی را دیده ام که بیش از 4 بار فرزندان خود را به دیدن "دختر انار" آورده و خودشان هم از نمایش لذت برده اند در حالی که این اثر نمایشی در ظاهر برای کودکان 4 سل به بالا اجرا می شود.
وی درباره استقبال از این اثر نمایشی گفت: نمایش کودک از حساست های ویژه ای برخوردار است. نمی توان در این نوع کارها از اداهای روشنفکری استفاده کرد چون مخاطب ما کودکان هستند و باید شناخت درستی از آنها برای روی صحنه بردن یک نمایش کودک پیدا کرد. من در ابتدای تمرینات، زیاد از روند کار راضی نبودم و تصور می کردم هنوز به آنچه مد نظرم است نرسیدم اما در طول اجرا با توجه به بازخوردهایی که از مخاطبان دیدم احساس کردم که این نمایش خوشبختانه توانسته با مخاطب ارتباط خوبی برقرار کند.
این کارگردان تاکید کرد: معتقدم که این نمایشها از ادبیات جدا نیستند و هرچه خیال پردازی در متن این نوع نمایش ها غنی تر باشد می تواند جذابیتهای بیشتری برای مخاطبان به وجود آورد. در ذات و اصل نمایش"دختر انار" نیز این فانتزی وجود دارد. همین که دختری در یک انار طلسم شده است و شاهزاده ای او را نجات می دهد می تواند برای مخاطب جذاب باشد و تا آخر با قصه همراه شود.
حاجت پور درباره انتخاب این متن نمایشی توضیح داد: قبل از آغاز تمرینات برخی دوستان به من می گفتند این نوع داستان ها دیگر جذابیت خود را از دست داده اند اما من مطمئن بودم این خیال می تواند دستمایه خوبی برای ارتباط با مخاطب باشد. مهم این است که چطور بتوانیم این ارتباط را در اجرا برقرار کنیم.
وی عنوان کرد: اجرای نمایش"دختر انار" به دلیل دغدغه ای است که خود من نسبت به داستانهای فولکلور و بومی دارم. سال 85 نیز نمایش"عروسی خون" لورکا را اجرا کردم که در جشنواره منطقه ای جایزه بهترین متن را دریافت کرد چون این نمایش را کاملا به ادبیات فولکلور ایرانی نزدیک کرده بودم.
حاجت پور در پایان افزود: تا زمانی که این ادبیات غنی در کشور ما وجود دارد چرا باید به دنبال قصه های دیگر برویم. عروسکهای غربی چون"باربی"،" شرک" و... درون خانه های ما راه پیدا کرده اند. تا جائیکه دختر کوچک من می گوید:" بابا من یک "پرنسسم". بنابراین لزوم آموزش به کودکان و نوجوانان و آشنایی آنها با میراث های سرزمین ایران دغدغه اصلی من برای اجرای نمایش"دختر انار" بوده است.
نمایش های "نی در باد"، " به دنبال خورشید" و" خورشید، زیتون، دریا" از جمله آثاری هستند که حسن حاجت پور به عنوان بازیگر در آن ها حضور داشته است.
اجرای نمایش "دخترانار" تا دوم تیرماه تمدید شده است و هر روز به جز شنبه ها از ساعت ۱۸:۱۵ در تالار هنر واقع در میدان هفت تیر، ورزشگاه شیرودی، خیابان مفتح خیابان ورزنده، روی صحنه می رود.
نظر شما