به گزارش خبرنگار مهر، کلمه نداشتن برای انسانهای مرفه جامعه شاید لغتی غریب باشد و شاید خیلی ها با موج گرانی کنار بیایند یا به عبارتی آن را دور بزنند اما مفهوم نداشتن را کودکان بی سرپرست و خانواده های نیازمند به شدت لمس می کنند و هر زمان تومانی بر قیمت محصولی اضافه می شود آنان خون به جگر می شوند.
روزی که موضوع پرداخت یارانه ها مطرح شد خیلی ها از آن حمایت و خیلی ها با آن مخالفت کردند و بسیاری از حامیان خواستار تدبیر درست در اجرای صحیح این طرح ملی وعظیم بودند.
شاید خیلیها پیش بینی می کردند که اگر کوچکترین اشکالی در برنامه ریزی اجرای این طرح از ابتدا وجود داشته باشد و خشتها کج نهاده شود بار به مقصد نرسد.
طرح اجرایی شد و در گامهای اول افزایش نرخ گاز، برق، آب، سوخت و ... شکی بر مردم وارد آورد که موضوع قبضهای 10 و 20 میلیون تومانی در شهرهای شمالی به تیترهای اول رسانه های کشور تبدیل شد.
مردم قدرشناس و ولایی نظام جمهوری اسلامی ایران به امید آبادانی بیشتر کشورمان تورمها را نادیده گرفته و با گرانیها کنار آمدند.
در این میان نیازمندان و فقرا و زنان سرپرست خانوار فشارها را بیش از دیگران تحمل کردند فشارهایی که مرفهین را نیز به گله و شکایت واداشته بود و آنان را می توانست از پا در بیاید.
گیلاس رویایی در ذهن کودکان نیازمند
ماه ها گذشت، افزایش قیمت شیر، گوشت، مرغ، میوه و ... نیز مزید بر علت شد اما باز هم مردم چون شرایط حساس کشور و موضوع تحریمها را به خوبی درک می کردند، لب به گلایه نگشودند و تنها در پی افزایش نظارتها از سوی مسئولان برای کنترل قیمتها شدند، قیمتها کنترل نشد و گیلاس هفت هزار و 400 تومانی به رویایی برای کودکان فقیر تبدیل شد.
نیازمندان از خوردن بسیاری از اقلام چشم پوشاندند، میوه های بهاری را تجملی دانسته و صرف نظر کردند، گوشت را به بهانه داشتن تب کنگو از سفره های بچه هایشان حذف کردند و از خوردن پروتین حیوانی صرف نظر کردند و .... از کنار خیلی محصولات خوراکی گذشتند و به نان و پنیر و سبزی دل خوش کردند.
اما دیروز خبری شنیدند که نان را نیز از سر سفره خیلی هایشان حذف می کرد، لواش 160 تومانی، سنگک 600 تومانی، بربری 500 تومانی، تافتون 300 تومانی دلهره و استرسی در نگاه زنانی انداخته بود که در صف نانوایی به امید خرید چند قطعه نان برای فرزندان یتیم خود می خواستند بخرند.
پیرزنی در صف نانوایی در رباط کریم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سنگک دانه ای 600 تومان باید از سبد کالای من و همسرم حذف شود چون همسرم از کار افتاده و توانایی کار کردن ندارد و حقوق بازنشستگی هم نداریم و با کمک کمیته امداد زندگی می کنیم و قدرت مالی ما بسیار کم است.
فرمانداری کنترل قیمتها را در دستور کار دارد
فرماندار شهرستان ملارد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سبد اقتصادی خانوار نان که کالای ضروری است، وجود دارد و در یک خانواده 5 نفره روزی سه نان لواش که با قیمتهای جدید حدود 30 درصد افزایش داشته مصرف کنند در ماه حدود 20 هزار تومان به هزینه خانوار اضافه می شود و این مبلغ فشار سنگینی به خانواده ها تحمیل نمی کند.
ناصر بورد ادامه داد: تمام نانوایی ها موظف هستند که تنها با قیمتهای ابلاغ شده اقدام به فروش نان کنند و ریالی از مردم اضافه تر دریافت نکنند.
این مسئول عنوان کرد: نظارت همه جانبه از سوی 50 ناظر و بازرس شهرستان تا یک ماه آینده بر فروش نان به صورت ویژه اجرا می شود.
فرماندار ملارد بیان کرد: برای تکمیل اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها و فراهم کردن زیرساختهای اقتصادی کشور و کمک به گندمکاران افزایش قیمت نان ضروری بود اما تمام تلاش بازرسان شهرستان معطوف به اجرای کنترل قیمتها در سطح شهرستان خواهد بود.
نان گران شد، امید است به بهانه افزایش قیمت نان سایر کالاها و مواد خوراکی افزایش قیمت نداشته باشد که آن وقت کنترل و نظارت بازار بسیار سخت خواهد شد.
سیما حریان
نظر شما