صادق صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این طرح با استفاده از توان بخش دولتی و خصوصی دامپزشکی در جمعیت دامهای سنگین و در تمام واحدهای اپیدمیولوژیک صنعتی و روستایی طی مدت یک ماه اجرا خواهد شد.
سرپرست دامپزشکی استان با بیان اینکه اعتبارات طرح واکسن و واکسیناسیون توسط سازمان دامپزشکی کشور تامین شده است، اضافه کرد: هم اکنون تزریق این واکسن ها به صورت رایگان در تمام روستاها و دامداریهای استان آغاز شده است.
وی با اشاره به ضرورت اجرای این طرح یادآور شد: با توجه به سرعت بالای انتشار بیماری که ممکن است از نظر اقتصادی خسارت زیادی را به روستائیان و دامپروران منطقه وارد کند اجرای این طرح علاوه بر ایجاد ایمنی همگن و پایدار در پیشگیری از بیماری و کنترل آن بسیار مهم خواهد بود.
صالحی خرید دام از مکانهای دارنده گواهی بهداشتی، خودداری از خرید دامهای فاقد مجوز قرنطینه ای از استانهای دیگر، مبارزه با قاچاق دام و توجه به توصیه ها و برنامه های بهداشتی ارائه شده و همکاری با اکیپهای دامپزشکی را از مهمترین راههای مبارزه با این بیماری برشمرد.
وی با بیان اینکه مایه کوبی دامها و رعایت مقررات بهداشتی و قرنطینه ای مهمترین راه کنترل بیماری تب برفکی است، از دامداران خواست با توجه به ضرورت تحقق کامل اهداف اجرای طرح، با اکیپهای سیار مایه کوبی دامپزشکی در زمینه واکسیناسیون و مراقبت های بهداشتی و قرنطینه ای همکاری کنند.
به گفته صالحی بیمـاری تـب بـرفکـی یکـی از مهمترین و پر ضررترین بیماری دامی است که به لحاظ خسارت اقتصادی یکـی از مـوانـع اصـلی در تـامیـن بهـداشـت دام و فرآورده های دامی و از عوامل محدود کننده تولید محسـوب می شود و تقریبا تمام دامهای زوج سم از جمله نشخوارکنندگان اهلی و وحشی به این بیماری مبتلا می شوند.
نظر شما