به گزارش خبرنگار مهر در مسکو، روز پنجشنبه 25 خردادماه در مراسم باشکوهی در دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو، دکترای افتخاری این دانشگاه به پاس تلاشها و زحمات محمدباقر خرمشاد در راستای گسترش همکاریهای علمی و فرهنگی بین ایران و روسیه اعطاء شد.
در این مراسم که با حضور جمع کثیری از اساتید و دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، خرمشاد با تشکر از حسن نظر دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو، سخنانی درباره زبان فارسی و اهمیت و جایگاه آن در گفتگوی فرهنگهای امروز ایراد کرد که مورد توجه حاضران قرار گرفت.
رئیس دانشگاه دولتی زبان شناسی مسکو نیز طی سخنانی با تشکر از همکاریهای گسترده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مسکو با این دانشگاه، روابط فرهنگی ایران و روسیه را در سطحی بسیار بالا ارزیابی کرده و برنامه امروز را نمادی از این مناسبات عالی بین دو کشور دانست.
امضای یادداشت تفاهم همکاری با شورای مفتیان روسیه
در پی سفر رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به روسیه، یادداشت تفاهم همکاری بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران و شورای مفتیان فدراسیون روسیه امضاء شد.
براساس این گزارش در این یادداشت تفاهم که به امضای خرمشاد و شیخ راویل عین الدین رسید تاکید شده است که طرفین مشترکا، با آگاهی از اهمیت، جایگاه و نقش میراث تاریخی اسلام در جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه و لزوم تقویت صلح و گفتگوی بین مذاهب و تمدنها بر اهمیت وحدت و همدلی جامعه مسلمان در مبارزه علیه تروریسم سیاسی و مذهبی، افراط گرایی و همچنین استفاده موثر از سنتهای تاریخی، ارزشهای معنوی اسلام و درک متقابل مسلمانان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، تاکید مینمایند.
علاوه بر آن در این یادداشت تفاهم همکاریهای دوجانبه، طرفین بر تلاش برای گسترش همکاریهای متقابل در زمینه اجرای برنامههای معنوی، فرهنگی، اقتصادی و آموزشی، بهبود سطح اخلاقی و فرهنگی مسلمانان و درک لزوم استفاده از تمام امکانات برای تصمیم گیریهای موثر در پروژههای مشترک، به توافق رسیدهاند.
اعطای نشان و مدال صلح به خرمشاد
در این ملاقات شیخ راویل عینالدین مدال و نشان فعال صلح را به دکتر خرمشاد تقدیم کرد و خطاب به رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: افتخار دارم مدل صلح و نشان فعال معنوی را از طرف شورای مفتیان فدراسیون روسیه به شما به عنوان رئیس سازمانی که با داشتن بیش از 80 نمایندگی در سراسر دنیا برای گسترش و معرفی اسلام راستین و ایجاد صلح بین ملتهای مختلف تلاش میکند، تقدیم کنم.
خرمشاد نیز با تشکر از توجه شورای مفتیان روسیه اظهار امیدواری کرد همکاریهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و به تبع آن رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران با شورای مفتیان روسیه بیش از پیش گسترش یافته و در آینده شاهد نتایج و برکات این همکاریهای سودمند باشیم.
دیدار با قائم مقام وزیر فرهنگ روسیه
در این دیدار ابتدا آندری بوسیگین با خوشامد گویی به خرمشاد، معاون سفیر ایران و رایزن فرهنگی کشورمان در مسکو از ملاقات با آنان ابراز خشنودی کرده و با اشاره به علاقه روسها به فرهنگ ایران و زبان فارسی گفت: داستانهای ایرانی در شکلگیری شخصیت کودکان روسی بسیار موثر بوده است.
وی در ادامه، رشد روابط فرهنگی بین ایران و روسیه را بسیار خوب ارزیابی کرد و در عین حال خواستار رشد بیش از پیش این روابط بین دو کشور شد و گفت: از جانب دولت روسیه هیچ مانعی برای پیشرفت روابط فرهنگی بین دو کشور وجود ندارد .
دکتر خرمشاد نیز با تشکر از مهماننوازی گرم وزارت فرهنگ روسیه اظهار داشت: اشعار شاعران روس نیز در کتابهای درسی ایران گنجانده شده و بسیار مفید بوده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به سفر وزیر سابق فرهنگ روسیه به ایران خاطر نشان کرد که در سفر ایشان برگزاری هفته فرهنگی دو کشور مورد توافق طرفین قرار گرفته بود.
وی ابراز امیدواری کرد این همکاریها ادامه داشته باشد؛ چنانکه هفته فرهنگی ایران در مسکو و هفته فرهنگی روسیه در تهران برگزار خواهد شد.
خرمشاد طرح ایجاد کمسیون مشترک فرهنگی ایران - روسیه را پیشنهاد کرد که در قالب این کمیسیون کارشناسان دو کشور به بررسی راههای گسترش روابط فرهنگی بپردازند. این پیشنهاد او مورد استقبال قائم مقام وزیر فرهنگ روسیه قرار گرفت.
دیدار خرمشاد با نخبگان علمی روسیه
عصر روز چهارشنبه 24 خرداد ماه جمعی از نخبگان علمی و شخصیتهای فرهنگی و اجتماعی فدراسیون روسیه در محل رایزنی جمهوری اسلامی ایران در روسیه گرد هم آمده بودند تا با محمد باقر خرمشاد دیدار و گفتگو کنند.
در آغاز این دیدار ابوذر ابراهیمی ترکمان، رایزن جمهوری اسلامی ایران در روسیه با خوشامد گویی به حاضران، درباره سوابق آقای خرمشاد صحبت کرده و در ادامه به معرفی اندیشمندان حاضر در جلسه پرداخت و آنها را از تاثیرگذارترین نخبگان روسیه دانست.
در ادامه خرمشاد به ایراد سخنرانی پرداخت. او بعد از خوشامدگویی به نخبگان و تشکر از آنان افزود: کار اینجانب، کار فرهنگی است، اما میخواهم کارم را با تحصیلاتم ترکیب کنم و صحبتهایم را سیاسی و فرهنگی بیان کنم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات در ادامه با مرور بر علت و نتیجه جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم افزود: از سال 1990 تاکنون جهان سه مرحله سیاسی را پشت سر گذاشته است و هم اکنون دنیا به سمت نظم جدید پیش میرود و این سرعت بسیار نفسگیر و حیاتی است. هیچ کس نمیداند چه اتفاقی خواهد افتاد. در این وضیعت نقش کشورهایی مانند ایران، هند، برزیل و برخی کشورهای کهن مانند چین و روسیه بسیار چشمگیر خواهد بود.
در ادامه رایزن ایران از حاضران خواست که در صورت تمایل در مورد مسائل مختلف روز صحبت کنند و همچنین سوالاتشان را از رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بپرسند.
سپس چند تن از حاضران در مورد مسائل سیاسی، فرهنگی و ادبی صحبت کردند و در پایان دکتر خرمشاد نیز به سوالات آنان پاسخ گفت.
در پایان جلسه مهمانان در ضیافت شام رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که به افتخار حضور خرمشاد ترتیب داده شده بود، شرکت کردند.
نظر شما