پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲۶ خرداد ۱۳۹۱، ۱۴:۵۵

پرفسور امان الهی:

ادبیات شفاهی "بالاگریوه" دارای سابقه درخشان است

ادبیات شفاهی "بالاگریوه" دارای سابقه درخشان است

خرم آباد - خبرگزاری مهر: یک محقق برجسته کشور گفت: ادبیات شفاهی بالاگریوه دارای سابقه درخشان است.

به گزارش خبرنگار مهر، پروفسور اسکندر امان الهی بهاروند صبح جمعه در مراسم اختتامیه نخستین کنگره منطقه ای بالاگریوه در پلدختر اظهار داشت: ادبیات بالاگریوه گیرایی بالایی دارد به طوریکه ادبیات شفاهی بالاگریوه در دانشگاه هاروارد تحت عنوان کتاب اساطیر و افسانه های لرستان تبلیغ می شود.

وی گفت: کلمه بالاگریوه از کوهی واقع در منطقه "پاپی" و "بختیاری" گرفته شده و فرهنگ و ادب بالاگریوه سابقه درخشان 40 هزار ساله دارد.

این محقق برجسته افزود: در لرستان 800 سال پیش حکومت محلی تشکیل شده که دارای دربار، خزانه و ارتش بوده و سلطه حکومت آن از چند کیلومتری بغداد تا رود دز را شامل می‌شد.

وی گفت: به خاطر سوء حکومت قاجار و پهلوی، کشور دچار هرج و مرج شد چرا که دولت مرکزی توان رسیدگی به مناطقی چون خرم آباد را نداشت و عظمت لرستان در آن دوران به خاطر این هرج‌ و مرج از بین رفت.

پروفسور امان الهی بهاروند افزود: لرستان در زمان صفویه و قاجار تجزیه شد و به بخش‌های مختلفی تقسیم شد که ایلام به عنوان قسمت پشت‌کوه یا حسین‌آباد قسمتی از آن بوده است.

وی گفت: امروز ترکیب فرهنگ لرستان تغییر یافته و به فرهنگ اسلامی - ایرانی به علاوه لرستانی تبدیل شده و سطح دانش و آگاهی مردم افزایش یافته و اکثر مردم با سواد نوین و علوم جدید آشنا هستند.

وی افزود: امروزه دانشگاههای زیادی تاسیس و تعداد دانشجویان فوق العاده افزایش یافته و این امر موجب تحول اجتماعی در این استان شده است.

پروفسور امان الهی بهاروند افزود: در جامعه لرستانی نقش خویشاوندی از نظر ساختار اجتماعی کاهش یافته است و دلیل آن این است که افراد برای امرار معاش وابسته به منافع خویشاوندان نیستند و تحرک اجتماعی فوق العاده زیاد شده است.

این محقق برجسته کشور گفت: جامعه ما به جامعه بین المللی پیوسته است و این فرهنگ جدید مسائل و مشکلات خاص خود را دارد که افزایش جمعیت، بیکاری، اعتیاد، استرس، دلهره و خودکشی زنان از آن جمله هستند.

در این کنگره که با استقبال خوب مردم روبرو شد علاوه بر خوانش شعر توسط "علی مرتضایی"، "مسلم بهاروند"، "مراد جلایی" و "فیروز طاهری" از شاعران لرستانی، برنامه‌های متنوع شامل خواندن مقاله، اجرای موسیقی و سخنرانی‌های اساتید برجسته دیار بالاگریوه نیز استفاده شد.

در پایان این برنامه کتاب بالا گریوه "مراد حسین پاپی" رونمایی شد و از مفاخر ادبی و حامیان اجرای برنامه با اهدای هدایایی تجلیل شد.

کد خبر 1627268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha