به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه "دی سایت" در تحلیلی نوشت : سقوط نظام بشار اسد هیچ صلحی را برای سوریه به ارمغان نمی آورد. مداخله نظامی در سوریه که به سقوط نظام اسد منجر شود تنها شروع هرج و مرج در این کشور است و درگیریها بر سر تصاحب قدرت در این کشور، می تواند تمام منطقه را به درگیری بکشاند.
"دی سایت" در بخش دیگری از این مطلب می نویسد: "روبرت بار" جاسوس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) و کارشناس مسائل خاورمیانه درباره درگیریهای سوریه اظهار داشته است که شورشیان سوری، کمکهای نظامی فراوانی را از جمله از ترکیه و عربستان سعودی دریافت می کنند.
در این مطلب آمده است : مسئله اصلی در درگیریهای سوریه بیشتر کاهش نفوذ ایران در منطقه است، یا به عبارت بهتر(غرب) می خواهد، پل شیعی را که از ایران تا عراق و سوریه و جنوب لبنان امتداد یافته است، خراب کند.
دی سایت در ادامه نوشت : هم در غرب و هم در دولتهای عربی حاشیه خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی این پل شیعی به عنوان یک خطر استراتژیک ارزیابی می شود. ترکیه نیز با توجه به حسابگریهای سیاسی و قدرتی خود علاقه مند به ضعیف شدن ائتلاف سوریه- ایران است.
معاون نخست وزیر رژیم صهیونیستی اخیرا مداخله نظامی در سوریه را خواستار شده است. وی اظهار داشته است که غرب باید مانند لیبی در سوریه نیز مداخله نظامی انجام دهد و رژیم اسد را سرنگون کند. چیزی که این سیاستمدار اسرائیلی در نظر نگرفته است و مطمئنا خود بهتر از همگان بر آن واقف است این است که مقایسه لیبی با سوریه مقایسه ای نادرست است و این به دلیل شرایط نظامی و ژئو پلیتیک بسیار متفاوت این دو کشور است. لیبی تنها 6.5 میلیون جمعیت داشت، اما سوریه حدود 22 میلیون نفر جمعیت دارد. از طرفی این کشور در یکی از بحرانی ترین مناطق خاورمیانه و در مرز با رژیم صهیونیستی، اردن، لبنان،عراق و ترکیه قرار دارد.
دی سایت در ادامه نوشت: ارتش لیبی تنها 12 هزار نیرو داشت، اما ارتش سوریه از بیشتر از 400 هزار نیرو تشکیل شده که با مدرنترین سلاحهای روسی مجهز شده اند. از طرفی قذافی در پایان کار کاملا منزوی شده بود.
این در حالی است که نظام اسد هنوز توسط کشورهای با نفوذی از جمله ایران،روسیه و چین حمایت می شود. یک مداخله نظامی غرب مانند آنچه در لیبی انجام شد تلفات بسیار بیشتری از لیبی را برای غرب به بار خواهد آورد.
در ادامه این مطلب آمده است : تنشهای سیاسی داخلی در لیبی بعد از سقوط رژیم قذافی هنوز حل نشده است. سقوط رژیم اسد در سوریه نه تنها یک مناسبات صلح آمیز و بر مبنای دموکراسی را در این کشور ایجاد نخواهد کرد، بلکه می تواند منجر به روی کار آمدن افراطیون وهابی و سنی که توسط عربستان سعودی و حاکمان عرب حمایت می شوند، شود.
این نشریه آلمانی در ادامه نوشت: به این ترتیب مناسبات غرب با چین و روسیه بدتر می شود. تحت رهبری آمریکا، غرب به صورت یکجانبه در برابر نظام جمهوری اسلامی ایران و متحدان آن در منطقه موضع گیری کرده است. غرب با بی توجهی به اشغالگریهای سعودیها در بحرین و سرکوب حرکتهای انقلابی توسط این رژیم واکنش نشان می دهد. هیچ کس در غرب برای حل مسئله بحرین از تصویب قطعنامه علیه رژیم سرکوبگر آل خلیفه سخن نمی گوید بلکه برعکس عربستان سعودی ( که حامی آل خلیفه در سرکوب انقلابیون است) با مدرنترین سلاحهای تولید غرب تجهیز شده و حتی تانکهای لئوپارد آلمانی به این رژیم فروخته می شود.
نویسنده در ادامه نوشت: واشنگتن، عربستان سعودی را به عنوان سرسخت ترین متحد خود در منطقه ارزیابی می کند. "مایکل اسکات دوران" از کارشناسان مسائل خاورمیانه غربی در این راستا اظهار داشته است که شرایط در منطقه بسیار بحرانی است چرا که آمریکا از ابزار کمی برای مقابله با حرکتهای ضد آمریکایی برخوردار است.
به اعتقاد دوران، هر تلاشی که آمریکا برای به اصطلاح ایجاد نظم سیاسی لیبرال می کند درگیریها و تنش های بیشتری را ایجاد می کند و وضعیت ضد آمریکایی در منطقه را تشدید می کند. واشنگتن باید بداند که سرسخت ترین متحد عربش در منطقه در راستای به اصطلاح حمایت از دموکراسی در منطقه در اصل سرسخت ترین دشمنش است.
دی سایت در بخش پایانی این مطلب نوشت: در جریان مداخله نظامی غرب در سوریه یک جنگ شهروندی در این کشور به پا خواهد شد که تنها محدود به این کشور نخواهد بود. مداخله نظامی غرب می تواند تمام منطقه را به هرج و مرج بکشاند که عواقب آن غیر قابل پیش بینی خواهد بود. پس هیچ راه حل دیگری به غیر از دیپلماسی و کمکهای انسان دوستانه و فراهم کردن امکاناتی برای حمایت از پناهندگان سوری و توقف تحویل سلاح به این کشور وجود ندارد.
نظر شما