حبیب الله شریفی در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه ایران 2.5 درصد بیابان های جهان را به خود اختصاص داده است، اظهارداشت: نیم درصد بیابانهای جهان و شش درصد بیابانهای کشور به خراسان جنوبی اختصاص دارد.
وی وسعت بیابان های استان را دو میلیون هکتار عنوان کرد و بیان داشت: در حال حاضر پنج ملیون هکتار از اراضی استان در معرض تهدید فرسایش بادی و یک میلیون و 900 هکتار تحت تاثیر فرسایش بادی است.
شریفی با اشاره به عملکرد این مجموعه از سال 84 تا 90، تصریح کرد: طی این مدت دو هزار و 800 هکتار در مباحث جنگل کاری، توسعه فضای سبز، نهال کاری و بذرکاری در استان انجام شده است.
وی اضافه کرد: همچنین طی این مدت دو هزار و 600 هکتار تجهیز و نگهداری و مراقبت از پارک های جنگلی و 226 هزار هکتار فضای حفاظت و غرق انجام شده است.
به گفته وی اخذ سند یا ممیزی اراضی طی این مدت دو میلیون و 540 هزار هکتار در عملیات بیولوژیکی آبخیزداری شامل بوته کاری و بذرکاری نهال کاری مثمر و غیر مثمر 21 هزار هکتار انجام شده است.
تولید چهار میلیون علوفه در مراتع خراسان جنوبی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در خصوص تولید علوفه از سال 84 تا 90 در سطح استان، تصریح کرد: در این زمینه چهار میلیون و 330 هزار تن علوفه در عرصه های مرتعی و غیرمرتعی دارای بهره بردار ذی حق در سطح مراتع استان تولید شده است.
وی همچنین از تولید دو میلیون و 800 هزار اصله نهال جنگلی، یک میلیون و 533 هزار اصله تولید نهال مرتعی و پنج میلیون تولید نهال بیابانی ممیزی و تنثیغ ممیزی مراتع یک میلیون و800 هزار هکتار طی این مدت در استان خبر داد.
شریفی تهیه 531 هزار هکتار طرح های مرتعداری، اجرای 155 هزار هکتار عملیات آبخیزداری، تثبیت 31 هزار هکتار شنهای روان و بیابان زدایی شامل نهال کاری، اجرای 22 هزار هکتار عملیات پخش سیلاب، ایجاد 237 کیلومتر کمربند حفاظتی، احیای 21 هزار هکتار مراتع، اصلاح و احیای منابع تامین آب شرب دام 378 مورد شامل آبشخور، استخر ذخیره آب و منبع آب را از دیگر اقدامات بیابان زدایی از سال 84 تا 90 در استان برشمرد.
وی همچنین به اقدامات منابع طبیعی استان در عملیات بیابان زدایی از ابتدا تاکنون اشاره کرد و ادامه داد: در این زمینه 129 هزار هکتار نهال کاری، 13 هزار هکتار بذرکاری، 13 هزار هکتار مدیریت روان آب های سطحی، 124 کیلومتر احداث بادشکن زنده در مناطق خاص و 551 کیلومتر احداث بادشکن غیرزنده طی این مدت انجام شده است.
شریفی انجام یک میلیون و 100 هزار هکتارتهیه طرح های بیابان زدایی، 30 هزار هکتار تهیه طرح مدیریت جنگل های دست کاشت و 17 هزار هکتار اجرای طرح های مدیریت جنگل های دست کاشت را از دیگر اقدامات استان از ابتدا تاکنون برشمرد.
95 درصد مساحت خراسان جنوبی عرصه های منابع طبیعی است
وی در ادامه با بیان اینکه حدود 95 درصد مساحت خراسان جنوبی عرصه های منابع طبیعی است، افزود: این رقم معادل 9 میلیون و 400 هزار هکتاراز اراضی استان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: از این میزان 23.5 درصد را عرصه های بیابانی، 62 درصد را مراتع بیابانی، 7.4 درصد را مراتع و 6.8 درصد را عرصه های جنگلی به خود اختصاص داده است.
شریفی خراسان جنوبی را ششمین استان بیابانی کشور دانست و یادآور شد: در این زمینه بیابانزایی موجب از بین رفتن امنیت غذایی، کاهش امنیت ملی، افزایش مهاجرت و به خطر افتادن سلامت انسان و شیوع بیماریهای ریوی می شود.
نظر شما