۲۰ مرداد ۱۳۸۲، ۱۴:۲۲

سخنگوي وزارت خارجه:

اعضاي شوراي حكومتي عراق بر گسترش روابط با ايران تاكيد دارند

اعضاي شوراي حكومتي عراق بر گسترش روابط با ايران تاكيد دارند

حميد رضا آصفي سخنگوي وزارت امورخارجه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران از تاكيد اعضاي شوراي حكومتي عراق بر گسترش و تحكيم روابط با جمهوري اسلامي ايران خبر داد.

به گزارش خبرگزاري مهرسخنگوي وزارت امورخارجه با اشاره به سفر هيات ايراني به عراق و ديدار و گفتگو با اعضاء شوراي حكومتي عراق و برخي مراجع گفت: در اين سفر هيات ايراني در ديدار با برخي علما و مراجع وهمچنين اعضاي شوراي حكومتي عراق و نماينده دبيركل سازمان ملل درعراق ضمن اينكه نظرات و ديدگاههاي آنان را شنيد، مواضع و ديدگاههاي ايران را شفاف و روشن اعلام كرد.
وي بااشاره به اينكه ديگر هدف اين سفر بحث قانونمندي كردن اعزام زوار به عراق بود گفت: اعضاي شوراي حكومتي عراق اين اقدام ايران رابسيار مثبت و ارزنده ارزيابي كردند.
آصفي در ادامه گفت : ما علاقمنديم كه با عراق كه سالها تحت نظر يك رژيم ديكتاتور اداره مي شد روابط محكمي برقرار كنيم. ولي اينكه چه زماني دولت اين كشور را به رسميت بشناسيم مستلزم زمان است. ما در ماههاي گذشته همكاريهاي خوب اقتصادي با عراق داشته ايم كه بايد ساماندهي شود و داراي يك چارچوب مشخص شود.
آصفي در خصوص حضور اعضاي القاعده در ايران و بحثهاي پيرامون آن در مطبوعات خارجي گفت: اينگونه مباحث با وضع دستگير شده ها در ايران مطابقت ندارد و صرفا يك نوع خبر سازي است كه براي برخي رسانه هاي غربي جذابيت خاصي دارد.
وي افزود : ايران براساس منافع و مواضع خود با اعضاي القاعده رفتار خواهد كرد و اگر اين افراد در ايران مرتكب جرائمي شده باشند طبق مقررات در داخل ايران محاكمه خواهند شد.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد : ايران درمبارزه با تروريست بسيار جدي بوده و هست و بسياري از افرادي منسوب به القاعده را تحويل كشورهايشان داده ايم و يا درحال پس دادن آنها هستيم. اما در اين ميان غربيها نسبت به مسئوليتها و تعهدات خود عمل نمي كنند.غرب از تروريسم دولتي رژيم صهيونيستي و گروههاي تروريستي منطقه حمايت مي كند اما جمهوري اسلامي ايران همواره در مقابله با تروريسم صداقت خود را نشان داده است.
آصفي در پاسخ به سوال خبرگزاري مهر در خصوص مباحثي پيرامون NPT و استفاده از خروج ازNPT به عنوان يك حربه سياسي براي گرفتن امتياز گفت: در كشور ايران بدليل وجود يك جامعه آزاد و دموكرات افراد مي توانند ديدگاهها و نظرات خود را نسبت به موضوعات مختلف به راحتي بيان كنند اما اينكه جمهوري اسلامي ايران درخصوص پروتكل الحاقي چه كاري را انجام مي دهد را مراجع اصلي كشور تعيين مي كنند و تا به حال هم چنين چيزي اعلام نشده است.
وي با مفيد خواندن جلسه حقوقدانان آژانس بين المللي انرژي اتمي با ايران گفت: جمهوري اسلامي ايران به هيچ عنوان بدنبال دستيابي به سلاحهاي هسته اي نيست. در هفته گذشته هم مقام معظم رهبري و رييس جمهوري به صراحت اعلام كردند كه ما براي استفاده از سلاحهاي هسته اي منع فقهي داريم كه مهمترين بيان براي اهداف جمهوري اسلامي ايران بود و اين موضوع نشانگر آن است كه ايران اين فن آوري را براي مقاصد نظامي نمي داند.
وي افزود: ايران هميشه براساس منافع ملي و اصول و ارزشهاي خود و با واقع بيني و منطق تصميم مي گيرد و غربيها هم بايد توجه داشته باشند كه ما نگرانيهاي بحقي داريم .

سخنگوي وزارت خارجه در خصوص افزايش تهديدات رژيم صهيونيستي درجنوب لبنان گفت : جنوب لبنان هر روز توسط رژيم صهيونيستي تهديد مي شود وجمهوري اسلامي ايران از اين وضع بسيار نگران است و راه حلي براي مقابله با رژيم صهيونيستي جز سازمان ملل و نهادهايي كه مي توانند در افكار عمومي تاثير گذار باشند، نيست.
آصفي دربخش ديگري از سخنان خود درخصوص وضع اسيران عراقي در ايران تاكيد كرد: هيچ اسير عراقي در ايران وجود ندارد و تمام اسيران ثبت نام شده عراقي آزاد شده اند.
وي درپاسخ به سوالي مبني بر مذاكره دلال اسلحه ايراني با دو تن از كارشناسان آمريكايي گفت: ما از اين ملاقاتها خبر نداشتيم چون اين فرد ازجانب جمهوري اسلامي ايران هيچ ماموريتي براي مذاكره نداشته است، لذا از محتواي مذاكرات نيز خبر نداريم اما روشن است كه همچنان سردرگمي درسياستهاي آمريكا نسبت به ايران مشاهده مي شود.
وي درخصوص تعيين رژيم حقوقي درياي خزر گفت: دراين خصوص بايد همچنان گفتگو و بحث شود و من زماني را براي اين مسئله نمي گذارم. اما جمهوري اسلامي ايران همچنان بر منافع خود پاي مي فشارد.
آصفي درپاسخ به سئوال خبرنگاري مبني بر بركناري سفير پاكستان گفت: دوره ماموريت سفرا درخارج از كشور بين 3 تا 4 سال است كه در اين مورد خاص 4 سال و 45 روز ايشان در محل ماموريت بوده اند و اين بركناري نيست بلكه پايان ماموريت است.
سخنگوي وزارت خارجه درخصوص تحولات آذربايجان بر گسترش و تمايل جدي آذربايجان براي همكاري با جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد و گفت : ما هم علاقمند هستيم كه با آذربايجان روابط حسنه داشته باشيم .
آصفي بار ديگر از مردم كشورمان خواست تا از رفت و آمد غير قانوني به عراق خودداري كنند و تاكيد كرد در خصوص سفر زائران به عراق تفاهم كلي وجود دارد اما بايد اين مسئله ساماندهي شود.
سخنگوي وزارت خارجه درباره  اوضاع عراق گفت: حضور نيروهاي خارجي در عراق و نوع برخورد با مردم عراق عامل اصلي گسترش ناامني درعراق است و احساس مي كنيم براي ايجاد آرامش در آن كشور بايد هرچه سريعتر اين نيروها خارج شوند. در اين صورت مي توانيم اميدوار باشيم كه هرج و مرج برطرف شود.

وي درخصوص وضع مستندسازان دربند عراق گفت: آمريكائيها با استفاده از اهرم قدرت دراين خصوص به توجيهات ناموجه متوسل مي شوند و بهانه گيري مي كنند و ما هم هر روز با مراجع تاثيرگذار گفتگو داريم و اين مسئله جزء دستور كار جدي جمهوري اسلامي است كه اين دومستند ساز هر چه زودتر رهايي پيداكنند چون اقدامات آمريكائيها غيرانساني است.
وي درخصوص كنوانسيون منع تبعيض عليه زنان گفت: به هر حال اين كنوانسيون درمجلس تصويب شده است و بايد صبر كنيم تا مراحل طي شود و نهادهاي قانوني كار خود را دنبال كنند. 

کد خبر 16287

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha