۲۸ خرداد ۱۳۹۱، ۱۵:۴۷

برزگر اعلام کرد:

30 درصد آب شرب روستایی مازندران هدر می رود

30 درصد آب شرب روستایی مازندران هدر می رود

ساری - خبرگزاری مهر: مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران گفت: هم اکنون به دلیل فرسودگی شبکه های روستایی ، 30 درصد آب شرب روستایی استان هدر می رود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین برزگر ظهر یکشنبه در نشست خبری هفته صرفه جویی مصرف آب، اعتبار مورد نیاز برای اصلاح شبکه آبرسانی فرسوده در استان را 180 میلیارد تومان اعلام کرد.

وی گفت: با توجه به کاهش دبی آب چاهها، خشکیدن چشمه ها و غلبه آب شور بر آبهای شیرین در اطراف دریا اگر اعتبارات مورد نیاز برای اصلاح شبکه های آبرسانی فرسوده تخصیص یابد تحولی شگرف در این عرصه به وجود خواهد آمد.

برزگر، سالهای اخیر را سالهایی پرکار و تلاش برای شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران خواند و افزود: با توجه به افزایش اعتبارات در دو دولت اخیر و منحنی عملکرد این شرکت در این سالها بسیاری از مشکلات آبرسانی روستایی در استان برطرف شد به طوریکه اگر این روند در سالهای گذشته وجود داشت  امروز مشکلات کمتری در آبرسانی روستایی داشتیم.

وی، شاخص بهره مندی جمعیت روستایی از آب سالم و بهداشتی را 74 درصد بیان کرد و گفت: در مازندران سه هزار و 100 روستا وجود دارد که دو هزار و 400 روستا بالای 20 خانوار جمعیت دارند و 700 روستا زیر 20 خانوار هستند.

برزگر با اشاره به افزایش 100 درصدی اعتبارات اجرایی شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران اظهار داشت: مجموع اعتبارات پارسال 28 میلیارد تومان بوده که امسال این رقم به 56 میلیارد تومان رسید و این مهم نشان دهنده توجه دولت به بخش آبرسانی روستایی بوده که امیدواریم تا پایان برنامه پنجم توسعه شاخص بهره مندی  به 94 درصد برسد.

مدیرعامل آبفار مازندران، مجموع پروژه های در دست اجرای این شرکت را 300 پروژه برشمرد و گفت: 130 پروژه مجتمعی و مابقی تک روستایی است و بسیاری از این پروژه ها در هفته دولت و دهه فجر سالجاری به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به 53 پروژه مجتمعی در دست اجرای این شرکت گفت: برای این پروژه ها 40 میلیارد تومان اعتبار از محل اعتباات سفر سوم دولت در سه سال  مصوب شد که در حال محقق شدن است.

برزگر، مشکل اصلی کمبود آب را مشکل منابع آبی عنوان کرد و گفت: رتبه مازندران در تجمیع آب پشت سد 10 درصد است در حالی که این میزان در کشور بیش از 34 درصد بوده لذا این معضل به همراه کدورت آب منجر به کمبود آب در استان  شده است.

وی با اشاره به اجرای پروژه بزرگ مجتمع آبرسانی روستایی اسلام آباد افزود: در حال حاضر بخشی از روستاهای گهرباران با کاهش فشار آب مواجه هستند که با حفر و تجهیز چند حلقه چاه این مشکلات تا حدودی مرتفع شده لیکن با بهره برداری از مجتمع اسلام آباد مشکلات کمبود آب در مناطق برطرف خواهد شد.

برزگر، کاهش مصرف آب پس از هدفمندی یارانه ها را 15 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: سعی کردیم با اطلاع رسانی در بخش های مختلف، فرهنگ استفاده  و صرفه حویی در مصرف آب را بین مردم نهادینه کنیم .

وی مشکل تعویق در پروژه آبرسانی تلمادره ساری که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری بوده را معارضات اجتماعی عنوان کرد و گفت: این پروژه از 15 تیرماه آماده بهره برداری بوده که با افتتاح این مجتمع آبرسانی روستایی اهالی 13 روستا از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره مند خواهند شد.

مدیرعامل آبفار مازندران افزود: بر اساس نرم کشوری پروژه فاضلاب در روستاهای بالای 100 خانوار اجرا می شود لذا دو پروژه در روستای شورکای جویبار و زاغمرز بهشهر در دست اجرابوده که پروژه فاضلاب شورکا با 70 درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان سال 91 به بهره برداری می رسد.

وی با اشاره مشارکت بانک توسعه اسلامی با بانک جهانی در خصوص اجرای پروژه های فاضلاب گفت: در این بخش شش روستا در مازندران که زمین تصفیه خانه آماده دارند، انتخاب شدند که بعد از اعلام آمادگی بانک توسعه اسلامی عملیات اجرایی این پروژه ها آغاز می شود.

برزگر با اشاره به وقوع 22 فقره رانش که منجر به قطعی آب روستاها و خسارات متعدد شد، افزود: این حوادث طبیعی  200 میلیون تومان خسارت به بار آورد که از منابع داخلی تامین شد.

وی از مشترکان و مسافران خواست در آغاز فصل گرما  در مصرف آب صرفه جویی کنند و از استفاده آب شرب در مصارف غیر شرب خودداری کنند، چرا که هزینه های آبرسانی بسیار گزاف و مهمتر از آن منابع آب رو به کاهش است و یقینا در آینده ای نزدیک مهمترین جنگ میان ملت ها جنگ آب خواهد بود.

کد خبر 1628928

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha