به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی عابدینی اظهار داشت: در راستای مقابله با قاچاق و حفظ سرمایه ملی، این شرکت برنامه های نظارتی را در دستور کار خود قرار داد.
وی گفت: در این راستا به منظور شناسایی خودروهای سنگین فعال در شهرستان های خاش و سراوان، 599 خودروی سنگین غیر فعال شناسایی و کارت سوخت آن ها باطل شد.
وی افزود: با شناسایی این خودروها، روزانه 52 هزار و 933 لیتر در مصرف فرآورده های نفتی نفتگاز صرفه جویی شد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان بیان داشت: با شناسایی این میزان کارت های سوخت، سالیانه حدود یک میلیون و 300 هزار لیتر نفتگاز، حفظ می شود.
وی گفت: مرحله دوم طرح نظارت بر توزیع فرآورده ها در آینده ای نزدیک در منطقه زاهدان انجام می شود.
وی با اشاره به شناسایی دیگر متخلفان نفتی افزود: تا ابتدای خردادماه جاری، 78 پرونده متخلف تشکیل و در حدود شش جلسه کمیته رسیدگی به تخلفات شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه زاهدان بررسی شد.
عابدینی اظهار داشت: پس از بررسی پرونده ها، متخلفان طبق قانون، چهار میلیارد و 643 میلیون ریال جریمه شدند.
وی گفت: شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان با هدف حفظ و صیانت از سرمایه های ملی کشور و در پی اجرای دستورالعمل رسیدگی به تخلفات، نهایت تلاش خود را بکار می برد.
وی با اشاره به تخلفات انجام شده افزود: این تخلفات شامل کسری غیرمجاز، فک پلمب، انحراف از مسیر، آلوده کردن فرآورده ها و سوء استفاده از کارت هوشمند سوخت بوده که توسط مجاری عرضه و نفتکش های حمل فرآورده انجام شده است.
وی بیان داشت: این منطقه درصدد است با بهره گیری و اجرای هر چه بهتر دستورالعمل های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور و با همکاری سازمان های مرتبط ضمن برخورد لازم با متخلفان، میزان تخلفات فرآورده های نفتی را طی بازه زمانی مشخص کاهش دهد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان گفت: کمیته تخلفات این شرکت همواره با حضور کارشناسان شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان، تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی و کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری سیستان و بلوچستان برگزار می شود.
سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور دارای دو منطقه نفتی زاهدان و چابهار است.
این استان با هزار و 360 کیلومتر مرز زمینی مشترک با کشورهای پاکستان و افغانستان و 360 کیلومتر مرز آبی با کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان در جنوب شرق ایران واقع شده است.
جایگاه سوخت متخلف در سراوان محکوم شد
رئیس اداره تعزیرات حکومتی سراوان اظهار داشت: جایگاه توزیع سوخت که در فاصله 100 کیلومتری این شهرستان به سمت مرز پاکستان قرار دارد به دلیل عرضه خارج از شبکه سوخت به میزان 220 لیتر طی رای صادره از سوی شعبه اول این اداره به پرداخت 20 میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شد.
محمد حسین جهان آبادی گفت: همچنین ماموران آگاهی شهرستان زابلی در حین گشت زنی در ابتدای مسیر کهن شهر به یک دستگاه کامیونت ایسوزو مشکوک و پس از بررسی آن مقدار چهار هزار و 800 لیتر مواد سوختی از نوع گازوئیل کشف کردند که پس از تنظیم صورت جلسه، پرونده ای در این ارتباط در شعبه اول تعزیرات حکومتی سراوان مطرح و مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی افزود: در این راستا پس از انجام تحقیقات لازم و سیر مراحل قانونی و با توجه به محتویات موجود در پرونده شعبه یاد شده، تخلف انتسابی محرز تشخیص داده شده و مالک این خودرو علاوه بر ضبط سوخت های مکشوفه به نفع دولت از حیث اتهام خرید و فروش سوخت بر خلاف ضوابط و مقررات توزیع به جزای نقدی به مبلغ 20 میلیون ریال محکوم شده است.
بیابان زدایی سه هزار هکتار از اراضی شهرستان زهک
فرماندار زهک بیان داشت: طرح های بیابان زدایی شامل نهال کاری، پخش سیلاب، بادشکن مزارع و احداث نهالستان در سه هزار و 650 هکتار از اراضی بیابانی این شهرستان اجرا شد.
احمد دهمرده گفت: شش میلیارد و 200 میلیون ریال اعتبار برای طرح های بیابان زدایی مذکور در این شهرستان هزینه شده است.
وی افزود: هر سال گرد و غبار و حرکت شن های روان ناشی از پدیده بادهای 120 روزه سیستان به مدت چهار ماه زهک را تحت تاثیر قرار داده و موجب خسارت های متعددی به بخش های مختلف زیرساختی این شهرستان می شود.
وی با اشاره به وجود دو کانون بحرانی شن های روان در زهک اظهار داشت: با بهره برداری از طرح های بیابان زدایی خسارت ناشی از ریزگردها و انباشت شن های روان در روستاهای این شهرستان تا حد چشمگیری کاهش خواهد یافت.
فرماندار زهک اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک با اجرای طرح های بیابان زدایی حرکت ریزگردها در این شهرستان به طور کامل کنترل شود.
برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت بحران برای دهیاران جنوب سیستان و بلوچستان
کارگاه آموزشی مدیریت بحران ویژه دهیاران جنوب سیستان و بلوچستان با حضور بیش از 100 دهیار از شهرستان های ایرانشهر، چابهار، نیکشهر، دلگان، کنارک و سرباز در ایرانشهر برگزار شد.
استاد دانشگاه امام حسین (ع) تهران در این کارگاه آموزشی اظهار داشت: استفاده از توان دهیاری ها و ظرفیت های محلی برای کنترل رویدادهای طبیعی و کاهش آثار ناشی از وقوع این حوادث در روستاها مهمترین هدف برگزاری این دوره آموزشی است.
طاهری ایجاد آمادگی و توانایی در جامعه روستایی برای پیشگیری و مقابله با حوادث پیش بینی نشده، ترویج و توسعه ایمنی روستاها در برابر حوادث طبیعی، فرهنگ سازی در زمینه خود امدادی و مشارکت عمومی برای مقابله با حوادث طبیعی را از دیگر اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی برشمرد.
وی گفت: بحران یک تهدید جدی نسبت به ساخت های زیربنایی یک جامعه است که با داشتن آگاهی لازم می توان هر گونه حادثه و رخداد را مدیریت کرد.
وی افزود: دهیاران مدیران بحران در روستاها هستند و در هنگام بروز حادثه وظایفی را برعهده دارند که باید با هماهنگی سایر دستگاه های اجرایی آنها را به نحو مطلوب انجام دهند.
استاد دانشگاه امام حسین (ع) تهران بیان داشت: ساختار تشکیلاتی مدیریت بحران روستاها شامل دهیار به عنوان مدیر بحران، رئیس شورای اسلامی روستا، رئیس خانه بهداشت روستا، مسئول پایگاه مقاومت بسیج روستا، مسئول مخابرات روستا و نمایندگی سایر دستگاه های اجرایی در روستا می شود.
وی وظایف و مسئولیت های مدیران بحران در روستاها و نحوه ارتباط آنان با تشکیلات مدیریت بحران کشور براساس مقرارت را تشریح کرد.
نظر شما