به گزارش خبرنگار مهر، وضعیت اسف بار آسفالت خیابانهای بجنورد و نیز سنگ فرش پیاده روهای این شهر دیگر داد رانندگان و مردم عادی را در آورده است.
این روزها کبک مکانیک ها و تعمیر کنندگان جلوبندی اتومبیل ها در بجنورد خروس میخواند، علت آن هم روشن است؛ چرا که با وضعیت فعلی خیابانهای این شهر و خرابی مکرر جلوبندی اتومبیل ها، حالا حالاها بازار آنها سکه خواهد بود.
احتمالا اولین سوال شهروندان بجنوردی در مواجهه با وضعیت نامناسب خیابانها و پیاده روهای بجنورد این خواهد بود که چرا سازمان عریض و طویلی چون شهرداری با میزان درآمدی بالا حتی در انجام برخی از وظایف اولیه خود ناتوان است؟
اگر بخواهیم به این سوال بر اساس شنیدهها و صحبتهای منابع مختلف پاسخ دهیم احتمالا سرتان از شنیدن برخی مسائل سوت خواهد کشید، اما اگر تنها به اخبار و مستندات مکتوب شهرداری و شورای شهر رجوع کنیم جزء بسیار کوچکی از مسائل روشن میشود.
کفگیر شهرداری به ته دیگ خورده است
شاید مهمترین دلیل عدم توانایی شهرداری بجنورد در انجام وظایف محوله تعریف نامناسب این نهاد از بودجه و عملیات عمرانی باشد، چرا که بخش قابل توجهی از بودجهای که به نام بودجه عمرانی در این شهرداری تعریف شده و باید صرف عملیات عمرانی مانند آسفالت خیابانها، سنگفرش پیاده روها و ... شود صرف پرداخت حقوق به کارمندان این نهاد میشود.
این مسئله سبب شده تا با توجه به تعداد بسیار زیاد کارکنان شهرداری بجنورد و یا به اصطلاح رئیس شورای شهر بدنه تنومند شهرداری بجنورد، کفگیر این نهاد پردرآمد به ته دیگ بخورد.
چندی پیش شهردار بجنورد در نشست شورای مسکن خراسان شمالی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی بدهکاری خود را به شهرداری نمیپردازند اظهار داشت: در حال حاضر یک میلیارد تومان حقوق کارکنان شهرداری بجنورد عقب افتاده و در حساب این نهاد نیز تنها 280 میلیون تومان باقی مانده است.
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
با این وضعیت باید از خود پرسید که آیا کسری بودجه و تعطیلی عملیات عمرانی در شهرداری شهری که برای هر کاری از مردم عوارض میخواهد و آن را تا ریال آخر نیز میستاند علتی جز ضعف مدیریت در این نهاد دارد؟
بودجههای عمرانی صرف پرداخت حقوق میشود
پیش از این رئیس شورای شهر بجنورد در مورد بودجه شهرداری بجنورد در جمع خبرنگاران گفت: با احتساب بودجه سازمانهای مرتبط با شهرداری، بودجه این نهاد در سال 91 به میزان 658 میلیارد و 300 میلیون ریال مصوب شده که نسبت به سال قبل 15 درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: بودجه شهرداری با سازمانهای مرتبط در سال قبل 591 میلیارد و 700 میلیون ریال بود که حدود 80 درصد از این بودجه محقق شد.
رییس شورای اسلامی شهر بجنورد افزود: از بودجه مصوب سال جاری 38 درصد برای هزینههای جاری و 62 درصد برای بخش عمران شهری تعیین شده است.
لنگری افزود: البته به دلیل تعاریف نامتعارفی که در بودجه عمرانی وجود دارد، بخشی از هزینه عمرانی نیز برای پرداخت حقوق کارمندان و کارگران بخش عمران هزینه میشود.
وی اضافه کرد: به طور شفاف سالانه حدود 40 درصد از بودجه شهرداری بجنورد به دلیل وجود نیروی مازاد و تنومند شدن بدنه شهرداری در عمران شهری هزینه میشود.
لنگری افزود: این در حالی است که باید با اجرای طرح ساماندهی، بدنه تنومند شهرداری بجنورد را با واگذاری مسوولیتها و وظایف قابل واگذاری به بخش خصوصی کوچک کرده و شهرداری را در بخش نظارتی فعالتر کرد.
به گفته وی هم اکنون به دلیل فربه شدن بدنه شهرداری بخش نظارتی این نهاد نسبت به گذشته ضعیفتر شده است.
شهرداری توپ را به زمین مردم انداخت
پیش از این معاون فنی و عمرانی شهرداری بجنورد عامل عمده تخریب آسفالت خیابانهای فرعی شهر بجنورد را ناشی از رها سازی آبریز پساب خانگی به کوچهها اعلام کرد.
محمد علی کشمیری در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه برای روکش، زیرسازی و آسفالت خیابانهای بجنورد 30 میلیارد ریال هزینه خواهد شد، اظهار داشت: این در حالی است که 80 درصد عامل تخریب آسفالت خیابانهای فرعی شهر بجنورد ناشی از رهاسازی آبریز پساب خانگی به داخل کوچهها است.
وی با تاکید بر این نکته که رها سازی این پساب در کوچهها غیرقانونی است، تصریح کرد: اداره بهداشت شهرستان بجنورد نسبت به برخورد با متخلفین باید اقدام قانونی اعمال کند که در همین زمینه شهرداری نیز نسبت به این موضوع گلایه دارد.
وی با بیان اینکه در گذشته قیر کالایی ارزان قیمت بوده و در سالهای اخیر نیز قیمت این کالا تا هفت برابر افزایش یافته است، یادآور شد: شهرداری بجنورد طی سال گذشته 280 میلیارد ریال اعتبار برای آسفالت خیابانهای هزینه کرد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری بجنورد در مورد اجرای عملیات عمرانی آسفالت معابر شهری گفت: در سال گذشته 96 هزار متر مربع از معابر سطح شهر که نیازمند ترمیم و اصلاح بود روکش آسفالت شد.
محمد علی کشمیری افزود: این میزان ازمعابر شهر، با هزینهای بالغ بر 11 میلیارد ریال، روکش آسفالت شده است.
این مسئول در ادامه افزود: همچنین لکه گیری معابر در 44 هزار متر مربع از سطح شهر با اعتباری بالغ بر 7 میلیارد و 630 میلیون ریال انجام شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون عمر متوسط آسفالت در کشورهای پیشرفته 25 سال تعریف شده است اظهار داشت: به دلیل شرایط جغرافیایی و اجرایی در کشور، انتظار عمر آسفالت حداقل 10 سال پیش بینی شده است که متاسفانه به دلیل عدم توجه در ورود پسابهای خانگی و مواد شوینده به خیابانها و کوچهها، عمر آسفالت در برخی از معابرشهر به 2 سال کاهش یافته که این امر هزینه سنگینی را بر شهرداری تحمیل میکند.
این مسئول در شهرداری بجنورد گفت: با گذشت 27 سال از عمر تنها کارخانه آسفالت شهرداری بجنورد و افزایش فضای شهری، توان شهرداری در تامین آسفالت کاهش یافته و به همین دلیل در سال گذشته برای آسفالت خیابانهای اصلی شهربجنورد از توان بخش خصوصی استفاده شد و شهرداری به آسفالت کوچههای فرعی و کوچههای بلوکهای مسکونی شهری پرداخت.
وی تصریح کرد: علیرغم تلاشهای انجام شده در سال جاری برای روکش آسفالت معابر، قریب به 50 درصد از کوچههای شهر نیازمند روکش آسفالت است.
دو صد گفته چون نیم کردار نیست!
به نظر میرسد حواشی و ضعف مدیریتهای پیرامون شهرداری بجنورد که نمونه بارز آن در غرق شدن مادر و کودک بجنوردی در داخل جوی آب میدان مرکزی این شهر نمود پیدا کرد تمامی ندارد.
مردم این شهر دیگر با تصاویر و صحنههای آبگرفتگی وحشتناک خیابانها با یک بارندگی 5 دقیقهای، چاله چوله های عجیب و غریب خیابانها و پیاده روها، آسفالت ریزی و لکه گیریهای غیراستاندارد، توجیههای غیرمنطقی، وعده وعیدهای پشت ویترینی مسئولین شهرداری و ... آشنا شدهاند.
نظر شما