پروفسور نیکلاس اونف بنیانگذار مکتب سازهانگاری و استاد روابط بینالملل دانشگاه بین المللی فلوریدا در خصوص چگونگی همگرایی هویتهای گوناگون در جهان کنونی به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر می توان ابعاد هویتی گوناگونی را برای افراد و کشورها در نظر گرفت.
وی تصریح کرد: برخی دارای هویتهای دینی، برخی هویتهای قومی و ملی و برخی دارای هویتهای ایدئولوژیک هستند.
مؤلف "روابط بینالملل در جهان برساخته" تأکید کرد: در برخی موارد یکی از ابعاد این هویت بر دیگری برجستگی و غلبه پیدا میکند و قرائتی خاص از آن صورت میگیرد.
وی در ادامه یادآور شد: در مورد کشورها هم همین بحث قابل اطلاق است. آنها دارای هویتهای دینی، قومی و ایدئولوژیک متفاوت هستند. اینکه چگونه بتوان این هویتهای متکثر را در نظام بین الملل همگرا کرد موضوعی است که نیاز به مفاهمه دارد.
مؤلف "جهانی که ما میسازیم" افزود: این مفاهمه از رهگذر گفتگو صورت میگیرد. گفتگو باید مبتنی بر استدلال و شنیدن دیدگاههای یکدیگر باشد و نه بر اساس منطق زور.
بنیانگذار مکتب سازهانگاری در پایان تأکید کرد: در جهانی که هویتهای گوناگون با یکدیگر بنشینند و با هم گفتگو کنند زمینههای همگرایی و اشتراک حاصل خواهد شد.
به گزارش مهر، سازهانگاری نظریهای اجتماعی به شمار میرود. سازهانگاری یک روششناختی قدیمی است که دست کم به آثار قرن هجدهم گیامباتیستا ویکو بر میگردد.
............
گفتگو از جواد حیراننیا
نظر شما