پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳۱ خرداد ۱۳۹۱، ۲۰:۱۴

تامینی عنوان کرد:

برخورداری از زندگی سالم و مولد پیش شرط تحقق توسعه پایدار است

برخورداری از زندگی سالم و مولد پیش شرط تحقق توسعه پایدار است

رشت - خبرگزاری مهر: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: برخورداری از یک زندگی سالم، مولد، با کیفیت توام با طول عمر قابل قبول، عاری از بیماری و ناتوانی، حقی همگانی است که مسئولیت و تولیت آن بر عهده دولتها و پیش شرط تحقق توسعه پایدار است.

حسن تامینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: برای تحقق این امر فراهم سازی امکانات و تسهیلات مناسب برای تامین سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی انسان در تمامی مراحل زندگی و زنجیره حیات که از حقوق طبیعی و نیازهای اساسی انسانها به شمار می رود در مکتب اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مورد تاکید قرارگرفته است.

وی اظهارداشت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ضمن محوری برشمردن سلامت کامل و جامع انسان، بهداشت و درمان را از نیازهای اساسی می شناسد و دولت را مکلف کرده تا تمامی منابع، امکانات و ظرفیتهای خود را برای تامین، حفظ و ارتقای سطح سلامت افراد کشور بسیج کند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مفهوم سلامت و داشتن تعریف مشترک از آن درتبیین رسالت و مبانی فکری و اجرایی به ویژه در سطح کلان اهمیت اساسی دارد، گفت: از دیدگاه سازمان بهد اشت جهانی سلامت شامل احساس رضایت کامل جسمانی، روانی و اجتماعی نه تنها فقدان بیماری و ناخوشی است.

وی افزود: از دیدگاه تئوری سرمایه انسانی، سلامتی افراد یک ذخیره سرمایه است که به مرور زمان با گذر طبیعی عمر مستهلک می شود.

تامینی اظهارداشت: بیماری باعث استهلاک غیرطبیعی آن شده و سرمایه گذاری در سلامت (بهداشت و درمان ) این استهلاک را جبران می کند.

وی با بیان اینکه سلامت در عرصه اندیشه و عمل جنبه های متفاوتی دارد، گفت: سلامت انسان محصول تعامل پیشینه ژنتیکی، محیط اجتماعی، روانی و اکولوژیکی است و هر کدام از این عوامل به طور جداگانه ای بر سلامت وی تاثیر می گذارند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: جدا از زمینه بیولوژیک و ژنتیک متفاوت هر انسان محیط زندگی شامل محیط فیزیکی و اکولوژیکی است که وی را در بر گرفته همچنین محیط های اقتصادی، اجتماعی و روانی نیز اثرات خود را بر انسان آشکارا اعمال می کنند.

وی افزود: محیط زندگی بشر در حال تغییر است و این تغییرات در روش زندگی و کار انسان تاثیرات فراوانی بر سلامت انسان بر جای گذاشته است، این امر منجر به تغییر الگوی بیماری و مرگ شده که گذر سلامتی نامیده می شود.

تامینی اظهارداشت: در بسیاری از کشورهای جهان و به درجه ای که از این گذر تاریخی متاثرند، تغییرات اپیدمیولوژیکی حادث شده است که شامل تغییر هرم سنی جمعیت به سمت سالخوردگی، تغییر الگوی بیماریها به سمت بیماریهای مزمن و حوادث و غیره است که به همراه پیدایش فناوریهای نوین و گرانقیمت باعث تقاضاهای جدید و در نتیجه پیشرفت روزافزون تجهیزات پزشکی و تاثیر مستقیم آن بر امر سلامت، افزایش هزینه بی سابقه ای در بخش سلامت را باعث شده است.

وی گفت: علاوه بر این کشور ایران از نظر مخاطرات سلامت بار مضاعفی را به دوش می کشد که در واقع به دلیل گذر سلامتی است که بخشی از آن ناشی از توسعه نیافتگی و بخشی دیگر مربوط به جوامع توسعه یافته است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به قسمتی از این عوامل اشاره کرد و افزود: مردم با فقر، روشهای غیر بهداشتی دفع فاضلاب، مواد زائد، دود ناشی از سوختهای جامد در محیط های بسته، مصرف دخانیات، روابط جنسی غیرایمن، مشکلات تغذیه ای ناشی از کمبود دریافت انرژی، ویتامین و املاح، بدخوری و بیش خواری که آنان را به اضافه وزن، چاقی، پرفشاری خون مبتلا کرده زمینه را برای ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مهیا می کند روبرو هستند.

وی عنوان کرد: خطرات ناشی از پرفشاری خون و کلسترول بالا که ارتباط مستقیمی با افزایش حملات قلبی و سکته های مغزی دارند و با مصرف غذاهای پرچرب، پرنمک و شیرین نیز مرتبط هستند هر روز تهدید کننده تر به نظر می رسند.

تامینی یادآور شد: افزایش وزن و چاقی که نتیجه ازدیاد مصرف مواد غذایی و کمبود فعالیت فیزیکی است نیز به خودی خود خطر جدید و عمده ای برای سلامت محسوب می شود که بر گستردگی مخاطرات می افزایند.

کد خبر 1631381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha