۳ تیر ۱۳۹۱، ۱۳:۳۳

معاون وزیر بهداشت هشدار داد؛

گرایش جوانان به سمت روانگردانها در حال افزایش است

گرایش جوانان به سمت روانگردانها در حال افزایش است

معاون درمان وزارت بهداشت نسبت به گرایش جوانان به سمت مواد روانگردان هشدار داد و گفت: سوءمصرف روانگردانها در جوانان بسیار زیاد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید حسن امامی رضوی در نشست خبری هفته مبارزه با موادمخدر که روز شنبه در محل ساختمان شماره 2 وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه درمان اعتیاد در سطح وزارت بهداشت، گفت: درمان نگهدارنده به عنوان یک درمان جدی در نظام مراقبت از معتادان در کشور مستقر است. تحولاتی در نوع مراکز نگه‌دارنده ایجاد شده است از جمله آن که قرص متادون به شربت متادون تغییر پیدا کرده است، این اقدام به دنبال کار مطالعاتی جدی صورت گرفت و این تغییر به تدریج در حال انجام است.

وی، زیرساختهای قانونی و برنامه‌های مختلفی که در مجمع تشخیص مصلحت در مورد قوانین مربوط به معتادان در سال 89 انجام شد را مورد اشاره قرار داد و افزود: آیین‌نامه‌های اجرایی این مبحث و همچنین انواع مراکزی که می‌توانند به معتادان خدمت ارائه دهند، مصوب و ابلاغ شده است و در برخی موارد اجرای آن نیز آغاز شده است.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره مراکز ترک اعتیاد و چگونگی ارائه خدمات در این مراکز، گفت: مراکز ترک اعتیاد عناوین مختلفی دارند، مراکزی که مجوز از وزارت بهداشت یا سازمان بهزیستی داشته باشند، استانداردها را رعایت می‌کنند. اگر گزارشاتی مبنی بر عدم رعایت این استانداردها وجود داشته باشد، سیستمهای نظارتی به صورت جدی این موارد را پیگیری می‌کنند.

وی درباره تعداد مراکز ارائه خدمات ترک اعتیاد نیز گفت: در حال حاضر از نظر تعداد مراکز ترک اعتیاد در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار داریم. از آنجا که مجوز تاسیس این مراکز به صورت خصوصی نیز داده می‌شود، با اغلب درخواستها برای تاسیس این مراکز موافقت می‌شود. در حال حاضر با کمبود قابل توجهی در زمینه مراکز ترک اعتیاد مواجه نیستیم.

 
به گفته معاون وزیر بهداشت، در حال حاضر حدود 400 هزار نفر تحت پوشش مراکز درمان نگهدارنده هستند.

امامی رضوی درباره رشد اعتیاد در کشور گفت: مطالعات دوره‌ای برای رشد اعتیاد در کشور صورت می‌گیرد، اخیرا نیز در این زمینه مطالعه‌ای در حوزه بهداشتی وزارتخانه انجام شده که هنوز آمار آن منتشر نشده است. اما می‌توان گفت که گرایش به مواد روانگردان در جوانان بسیار زیاد شده است و نوع اعتیاد از مواد افیونی به سمت مواد روانگردان در حال تغییر است.
 
وی در خصوص روشهای درمانی و همچنین اقدامات پیشگیرانه وزارت بهداشت در مبحث روانگردانها، گفت: مبحث روانگردانها موضوع جدیدی است و در تمام دنیا روش درمانی ویژه‌ای برای آن شناسایی نشده است. تمام اقداماتی که دنیا در این باره انجام می‌دهد در ایران نیز آغاز شده است. عمده‌ترین بحث در روانگردانها، روان‌درمانی است. آموزشهای مربوط به این اقدامات در چند دانشگاه کشور آغاز شده است. در مورد مباحث پیشگیرانه روانگردانها نیز باید گفت که در این زمینه حتی داروهای بیماریهای مختلف نیز می‌تواند مورد سوء استفاده قرار گیرد. بر این اساس با آگاه‌سازی خانواده‌ها این مبحث باید کنترل شود.
 
معاون درمان وزارت بهداشت درباره تعیین تعرفه‌های خدمات ترک اعتیاد از سوی وزارت بهداشت نیز گفت: مرجع تعیین تعرفه، دولت و شورای عالی بیمه است. وزارت بهداشت اقدامات کارشناسی را برای تعیین تعرفه‌های ترک اعتیاد انجام داده است، اما این مبحث تاکنون در شورای عالی بیمه تعیین نشده است. طبق قوانین موجود، اگر خدمتی بدون تعرفه باشد، هیئتهای نظارت دانشگاهها می‌توانند برای آن خدمت تعرفه تعیین کنند. این اقدام طی سالهای گذشته انجام می‌شد.
 
وی ادامه داد: اما از آنجا که هماهنگی خوبی در این زمینه وجود نداشت، وزارت بهداشت تعرفه یکسانی را در زمینه خدمات ترک اعتیاد ابلاغ کرد. این تعرفه‌ها با کار کارشناسی دقیق و همکاری سایر دستگاههای ذی‌ربط تعیین شد. البته ممکن است برخی مراکز به دلایل مختلف این تعرفه‌ها را نپسندند چرا که ممکن است درآمدشان در برخی از بخشهای این تعرفه کمتر شود، این در حالی است که مراکز درمان نگهدارنده جزو مراکز پردرآمد هستند.
 
معاون وزیر بهداشت در ادامه به مشکلات موجود در زمینه کنترل، مبارزه و درمان اعتیاد در کشور اشاره کرد و گفت: لازم است اعتبارات مناسب برای مبارزه با اعتیاد در نظر گرفته شود، در مبحث اعتیاد باید به صورت حاکمیتی برنامه‌ریزی کرد. برنامه‌های حمایتی برای مبحث اعتیاد لازم است و بیمه معتادان باید جدی گرفته شود. معتادان به نوعی بیمار تلقی می‌شوند، بر اساس قانون اگر فرد معتادی، خود برای درمان مراجعه کند، بیمار تلقی می‌شود. اصلی‌‌ترین مشکل اعتیاد بحث اعتبارات و حمایتهای مادی است. از طرف دیگر هماهنگی و یکسان بودن استراتژیهای دستگاههای مختلف در حوزه اعتیاد لازم است. همچنین سیاست‌گذاران باید به صورت جدی‌تر برنامه‌های مبارزه با اعتیاد را پیگیری کنند. نهادهایی مانند مجلس، مجمع تشخیص مصلحت، دولت و قوه قضاییه باید عزم جدی برای کنترل اعتیاد داشته باشند.
کد خبر 1632832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha