به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر" ، بروجردي در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت: با توجه به اينكه مذاكرات سه كميته مذاكره كننده تاكنون نتايج خاصي به دنبال نداشته است و حمايتي را كه اروپا قرار بود از عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني به عمل آورد، انجام نداد، به نظر مي رسد به سقف مذاكره با اروپايي ها رسيده ايم.
بروجردي گفت: دولت فرانسه برخلاف توافق خود با ايران، مريم رجوي سركرده منافقين كه به مانند اعضاي القاعده به عنوان تروريست شناخته شده را در پارلمان راه داده و برخلاف تعهدات خود عمل كرده است.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: درباره موضوع هسته اي هم مبناي اوليه مذاكرات ايران و اروپا دادن تضمين عيني بود كه ما اطمينان داديم استفاده ما از انرژي هسته اي صلح آميز است و در چارچوب معاهده NPT همه گونه همكاري را با آژانس بين المللي انرژي اتمي انجام داديم و انتظار داشتيم بر اساس ماده 4 معاهده NPT به فعاليت هسته اي صلح آميز خود ادامه دهيم، اما ادبيات جديد اروپا در آخرين دور مذاكرات هسته اي توقف دائمي غني سازي است.
بروجردي دور آينده مذاكرات هسته اي با اروپا را تعيين كننده و سرنوشت ساز توصيف كرد و گفت: اگر اروپا بخواهد برخلاف معاهده تهران و توافقنامه پاريس عمل كند، زمينه اي براي ادامه مذاكرات وجود ندارد.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: اروپاييها بايد در دور آخر مذاكرات، خارج از فشار آمريكا، به تعهدات خود در مذاكرات عمل كنند و در كنار انتظارشان كه داشتن تضمين براي عدم بهره برداري غيرصلح آميز ايران از فناوري هسته اي است، بپذيرند كه در چارچوب NPT، غني سازي حق مسلم ايران است.
وي اظهار داشت: اگر اروپا همكاري لازم را انجام دهد، دور آخر مذاكرات مي تواند اهداف متقابل را تامين كند، در غير اين صورت ادامه مذاكرات بي معناست.
بروجردي در پاسخ به سوالي در خصوص واكنش ايران به ارسال پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل متحد گفت: خروج از NPT جزو سياست هاي جمهوري اسلامي ايران نيست ولي اگر آمريكا اين اشتباه بزرگ را مرتكب شد و پرونده ايران به شوراي امنيت رفت، بسياري از معادلات فعلي بهم خواهد ريخت و جايگاهي براي بازديد بازرسان آژانس وجود نخواهد داشت.
بروجردي افزود: در اين صورت، معاهده مهم و بين المللي NPT كه عملا اجرا نمي شود و بصورت عكس عليه منافع ايران بكار گرفته مي شود، مفهومي ندارد و زير سوال خواهد رفت.
از رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درباره موضع مجلس در خصوص مذاكرات هسته اي سوال شد و وي گفت: با توجه به اينكه مسووليت مستقيم پرونده هسته اي با شوراي عالي امنيت ملي است كه همه سران قوا، فرماندهان ارتش و سپاه و مجموعه نيروهاي تصميم گير در آن حضور دارند، طبيعي است مجلس نمي تواند جداي از اين مجموعه، تصميم گيري انفرادي انجام دهد اما نظر خودش را درباره مسايل اعلام مي كند.
وي گفت: همه اركان و شوراي عالي امنيت ملي از اين حق مسلم ملت ايران مبني بر ادامه فعاليت هاي هسته اي صلح آميز و غني سازي اورانيوم دفاع مي كنند.
از بروجردي در خصوص تذكر بين المللي نماينده تبريز مبني بر اينكه مجلس در جلسات مذاكرات هسته اي حضور ندارد، سوال شد و وي گفت: پايان سفر دكتر روحاني مصادف با بررسي بودجه سال 84 شد و طبيعتا كميسيون امنيت ملي هم تشكيل جلسه نداده كه در آن بحثي صورت بگيرد و روال عادي نيز در مجلس وجود ندارد، اما دكتر روحاني آماده اند گزارش تفصيلي روند مذاكرات جديد با اروپا و تيم مذاكره كننده ايراني را به نمايندگان ارايه دهد.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در خصوص اظهارات اخير هاشمي رفسنجاني درباره امكان رابطه با آمريكا گفت: آقاي هاشمي با تاكيد بر اينكه در صورت تغيير سياست ستيزي آمريكا، امكان مذاكره وجود دارد سخن گفته اند و به نظر من موضع جديدي نيست.
آمريكايي ها در برابر ايران سياست ستيزي را در پيش گرفته است و اگر اين سياست تغيير يابد و شاهد صداقت آمريكا باشيم، مي تواند آثار مثبتي داشته باشد.
وي تصريح كرد: در شرايط فعلي، مذاكره با آمريكا جايگاهي ندارد و زمينه اي وجود ندارد كه مذاكره اي صورت بگيرد.
نظر شما