۱۲ تیر ۱۳۹۱، ۹:۰۴

قدیمی ترین کارخانه همدان دوباره جان گرفت/ چرخ دنده کیوان به راه افتاد

قدیمی ترین کارخانه همدان دوباره جان گرفت/ چرخ دنده کیوان به راه افتاد

همدان - خبرگزاری مهر: در سالی که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری با عنوان حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده کارخانه کیوان همدان بعنوان قدیمی ترین کارخانه این استان پس از تعطیلی 4 ماهه فعالیت خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از آن که در بهمن ماه سال 88 بخش اعظمی از سهام کارخانه کیوان در بورس به متقاضیان واگذار شد این واحد تولیدی با قدمت 40 ساله در مسیر رکود افتاد و سرنوشت کارگران آن در هاله ای از ابهام قرار گرفت تا اینکه در نخستین ماه سال جاری 230 کارگر این کارخانه بیکار شدند.

کارخانه کیوان همدان با بیش از چهار دهه فعالیت در حوزه تولید مواد غذایی در همدان اوایل سال جاری تعطیل شد و کارگران این واحد تولیدی به لحاظ ایجاد دغدغه های فکری در روزهای سختی گذران عمر کردند.

کارخانه کیوان توانایی و پتانسیل تولید 30 نوع محصول را داراست

این کارخانه که توانایی و پتانسیل تولید 30 نوع محصول را داراست در سال جاری با بیکار کردن 230 کارگر خود، موجی از نگرانی را در بین کارگران استان همدان ایجاد کرده بود اما با تدبیر به موقع مسئولان دوباره راه اندازی شد.

بر همین اساس همزمان با روز صنعت و معدن، کارخانه کیوان که به دلیل وجود برخی مشکلات و موانع در چرخه تولید خود در وقفه‌ای 4 ماهه‌ راکد شده بود، فعالیت خود را آغاز کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در این خصوص با بیان اینکه کارخانه کیوان دارای برند مناسبی است و با فعالیت دوباره‌اش بازار بسیار خوبی خواهد داشت، گفت: کارگران کارخانه کیوان که بسیار صبور و متخصص و زحمتکش هستند.

مسعود اقلامی با بیان اینکه این کارگران نیازمند توجه خاص مسئولان و برنامه‌ریزی خوبی هستند، گفت: کارگر نمونه استانی و کشوری از این کارخانه انتخاب شده است.

وی نتیجه مدیریت و برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری را در تلاش و کوشش بیش از پیش کارگران دانست و از آنها خواست تا با جدیت دوباره کار را آغاز کنند.

کیوان بهترین موقعیت را در پوشش و توسعه محیط‌های عرضه کالا در مراکز گردشگری دارد

وی کارخانه کیوان را بهترین موقعیت برای پوشش و توسعه محیط‌های عرضه کالا در مراکز گردشگری از جمله علیصدر دانست که با وسعت بخشیدن و توجه، به اشتغال‌زایی بیشتر نیز خواهد انجامید.

اقلامی همچنین گفت: با بسته شدن قراردادها و آغاز کار، مسئولان قول پرداخت مطالبات کارخانه را نیز اعلام کرده‌اند که به زودی پرداخت خواهد شد.

دبیر کمیسیون کارگری استان همدان نیز با بیان اینکه تلاش‌ ما برای برگرداندن کارگران به موقعیت و کار خود در کارخانه و راه‌اندازی دوباره آن بوده است، افزود:‌ به زودی مطالبات کارگران پرداخت می شود و شاهد رونق دوباره کارخانه کیوان خواهیم بود.

مهدی فتحیان نسب وجود 120 بسیجی فعال و نمونه در این کارخانه را از افتخارات این واحد تولیدی دانست و گفت: با حمایت‌های انجام شده کیوان به روزهای پرافتخار خود بازمی‌گردد.

فتحیان‌نسب از اصحاب رسانه که پیام‌های امیدبخشی را در این زمینه برای مردم انعکاس دادند، قدردانی کرد.

مدیرعامل کارخانه کیوان نیز با بیان اینکه در روزی که به نام صنعت و معدن است بعد از چند ماه وقفه استارت دوباره این مجموعه تولیدی زده شد، گفت:‌ این روز را طلیعه‌ای برای رسیدن به روزهای اوج و شکوفایی کارخانه می‌دانیم.

علی شیخ افزود: دو ماه پیش که برای فعالیت در این کارخانه به استان آمدم وعده رساندن شرکت به تولید را دادم که با همکاری مسئولان صنعت توانسته‌ایم آن را اجرا کنیم و به این مرحله برسانیم.

وی ابراز امیدواری کرد پشتیبانی‌های مسئولان همچنان در حمایت از این واحد ادامه داشته باشد.

مدیرعامل کارخانه کیوان با بیان اینکه شرایط تهیه مواد اولیه در استان همدان مشکل است و باید با قیمت آزاد و بالایی این مواد را تهیه کرد، گفت: امیدواریم با همکاری مجموعه استان و افزایش اشتغال و تولید به تمام مسافرانی که وارد همدان یا از آن خارج می‌شوند تولیدات این شرکت را با قیمت مناسب به آنها عرضه کنیم.

کماج همدان وارد خط تولید صنعتی می شود

وی همچنین از به خط تولید رساندن کماج همدان به عنوان یک مهم این شهر خبر داد و گفت: باید کماج را که امروز به عنوان سوغات همدان در این شهر عرضه می‌شود به خط تولید صنعتی رساند.

مدیر کارخانه کیوان نیز با ابراز خرسندی از راه‌اندازی دوباره این واحد تولیدی گفت: با توجه به اینکه سال 91 سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام‌گذاری شده است باید با مسئولیت حرفه‌ای خود در فکر سازندگی مجموعه بود.

آزیتا مقصود ابراز امیدواری کرد با جدیت، پشتکار و اعتماد سرمایه‌گذار و کارگران و همکاری مسئولان روزهای خوبی در عرصه تولید در افق این کارخانه وجود داشته باشد.

رئیس شورای کارخانه کیوان نیز گفت: بیش از 5 سال است که دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در حوزه مسائل اقتصادی کشور و توجه به آنهاست و امروز همه کارگران و کارکنان کارخانه‌های کشور به خصوص کارخانه کیوان این موضوع را به منصه ظهور خواهند رساند.

همایون زردشتی با بیان اینکه فعالیت اصحاب رسانه که بدون اغراق واقعیت‌ها را درج کردند و به این بنگاه اقتصادی برای شروع دوباره و ادامه فعالیتش کمک کردند تا روی پای خود بایستد، شایسته قدردانی دانست و از کارگران خواست تا یک بار دیگر با تمام توان و جدیت وارد عرصه کار و تولید شوند.

کارخانه‌های همدان با 40 تا 50 درصد ظرفیت تولید در حال فعالیت هستند

اما در نگاهی به وضعیت واحدهای تولیدی همدان پرواضح است که این روزها کمبود نقدینگی بسیاری از تولیدکنندگان استان همدان را آزار می‌دهد به نحوی که هم‌اکنون بسیاری از کارخانه‌های استان همدان با 40 تا 50 درصد ظرفیت تولید در حال فعالیت هستند.

بنا بر اعلام منابع رسمی در حال حاضر فعالیت‌های تولیدی کشور نیز دچار رکود شده و اکثر واحدهای تولیدی با کاهش تولید روبه‌ رو هستند و کمتر از ظرفیت خود، تولید می‌کنند.

به گفته کارشناسان یکی از دلایل اصلی این امر نبود نقدینگی در بخش صنعت است که تولیدکنندگان را با معضلات‌ فراوانی روبرو کرده و همراه با مشکلات دیگری همچون افزایش قیمت حامل‌های انرژی ناشی از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها عرصه را بر تولیدکنندگان تنگ کرده است.

کمبود نقدینگی در بخش تولید کارخانه ها را با مشکل روبرو کرده است

یکی از تولیدکنندگان استان همدان با بیان اینکه منابع کافی برای خرید مواد اولیه در اختیار تولید کنندگان قرار ندارد، گفت: کمبود نقدینگی در بخش تولید و خالی بودن دست تولیدکنندگان از منابع مالی، کارخانه‌های تولیدی را با مشکلات متعددی مواجه کرده است.

ناصر یاری تأکید کرد: هم‌اکنون تولیدکنندگان به علت نبود نقدینگی نمی‌توانند مواد اولیه مورد نیاز خود را خریداری کنند و این عامل کاهش تولید را به دنبال داشته است.

وی با اشاره به نوپا بودن بعضی صنایع به خصوص در بخش صنایع مادر که باعث به وجود آمدن صنایع جزء نیز می شود، گفت: باید در راستای حل مشکلات این گروه توجه و رسیدگی بیشتری شود.

آنچه مسلم است اینکه مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان همدان روز بروز بیشتر می شود به نحوی که برخی از آنها تعدیل نیرو یا تعطیلی نیمه کاره کارخانه ها را یکی پس از دیگری چاره کار می دانند و باید به فکر چاره برای تقویت آنها نیز بود.

کد خبر 1640097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha