پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۷ تیر ۱۳۹۱، ۱۴:۳۰

نابودی باکتری های بیماری زا با استفاده از نینجاهای پلیمری

نابودی باکتری های بیماری زا با استفاده از نینجاهای پلیمری

محققان شیوه جدیدی برای از بین بردن باکتری های خطرناک ارائه کرده اند که برپایه فناوری نیمه هادی ها است و نیازی به آنتی بادی ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر،‌ در حال حاضر آنتی بیوتیک ها مهمترین سلاح انسان در برابر باکتری های خطرناکی مانند ستافیلوکوکوس اورئوس هستند اما این باکتریها به آنتی بیوتیک مقاوم شده و انسان مقابل این باکتری ها در حال خلع سلاح  شدن است.

شیمیدانهای IBM در کالیفرنیا به دنبال شیوه ای برای حکاکی میکروسکوپی بر روی سطوح سیلیکونی بسیار نازک بودند.

آنها در تحقیقات خود موادی را شناسایی کردند که وقتی به هم زنجیر می شوند و شکل پلیمری به خود می گیرند، می تواند شار‍ژ الکترواستاتیکی تولید کنند.

در حالی که این پلیمر توانست به اهداف محققان در حکاکی سیلیکونی جامه عمل بپوشاند ، شیمیدانها در پی یافتن کاربردهای دیگری برای آن برآمدند.

این امر به خلق پدیده ای منجر شد که آن را پلیمرهای "نینجا" نامیدند. زمانی که اجزای این پلیمر به جریان خون یا آب هدایت می شود، آنها به شکل نانوساختارهای زیست سازگار یا همان "نینجاها" خود را مونتا‍ژ می کنند که از نظر الکترواستاتیکی می توانند به سلول های عفونی شده هجوم ببرند و کاری به سلول های سالم نداشته باشند.

این نینجاها پس از رسیدن به سلول های عفونی شده، باکتری ها آلاینده را از بین می برند و سپس به طور زیستی تخریب می شوند. این امر هیچ عوارض جانبی برای بدن ندارد.

"جیم هدریک" پژوهشگر این مطالعه می گوید: این سازوکار که در آن پلیمرها با باکتریها می جنگند، بسیار از شیوه ای که آنتی بیوتیک ها باکتری ها را از بین می برند، متفاوت است.

محققان سعی کردند کارهای سیستم ایمنی را تقلید کنند. این پلیمر به غشای باکتری می چسبد و سپس بی ثباتی غشا را تسهیل می کنند. در این حالت غشا از هم می پاشد و باکتری از بین می رود از این رو امکان مقاومت دارویی به این پلیمرها بسیار اندک است.

نه تنها این نینجاهای پلیمری موجب مقاومت دارویی باکتری ها نمی شوند بلکه از آنجا که زیست تخریب پذیرند، در سیستم بدن بیمار نیز باقی نمی مانند.

IBM علاوه بر کاربردهای این پلیمرهای جدید در پزشکی امیدوار است این محصول ضد باکتری کاربردهای جدیدی در شوینده ها مانند خمیردندان، دهان شویه ها و بسته بندی مواد غذایی نیز بیابد. این شرکت در تلاش برای تجاری سازی این فناوری است.

کد خبر 1643619

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha