۱۷ تیر ۱۳۹۱، ۱۳:۰۱

عربیان مطرح کرد:

کاهش زمان دادرسی‌ دیوان محاسبات از سه سال به کمتر از 7 ماه

کاهش زمان دادرسی‌ دیوان محاسبات از سه سال به کمتر از 7 ماه

دادستان سابق دیوان محاسبات کاهش زمان دادرسی در دادستانی دیوان محاسبات را از متوسط سه سال به کمتر از 7 ماه از جمله کارهای مثبت دادستانی دیوان محاسبات در دوره گذشته عنوان کرد و گفت: هدف گذاری در دوره 4 ساله جلوگیری از اطاله بی‌مورد دادرسی‌ها بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر،‌ علی اصغر عربیان دادستان سابق دیوان محاسبات در مراسم تودیع خود که روز شنبه در محل دیوان برگزار شد، گفت: 4 سال پیش در چنین ایامی به من اعتماد کردند و امانت بسیار سنگینی را بر دوش من نهادند.

وی گفت: در هفته‌های گذشته تلاش کردیم گزارش عملکردی به مجلس ارایه دهیم و سعی بر این بود که زحماتی که در حوزه دادسرا توسط همکاران کشیده شده است، به سمع و نظر برسانم که کمتر با استقبال موجه شد. در حالی که فکر می‌کردم در پایان کار باید از ما سوال کنند، لحظه‌ای به خود نهیب زدم مگر برای دیگران کار کردید که نتیجه کار را ببینند مگر خداوند ناظر همه ایام ما نیست بنابراین توبه کردم و عرض کردم خدایا یک لحظه از کار تو غافل شدم و طلب عفو دارم.

عربیان گفت: روزی که این امانت سنگین را بر دوش گرفتم نگران بودم که شاید نتوانم آن را صحیح و سالم تحویل دهم و نکند که از منویات ولی امر مسلمین ناخواسته عبور کرده باشم، نکند ناخواسته قانون را زیر پا بگذارم اما امروز شاکرم که پیمان و عهدی که ‌آن روز بستم بر آن استوار و پایدار ماندم. خدا را شاکرم که از قانون تخطی نکردم و به گمان خود قلب آقا را نرنجاندم چون می‌دانستم ولی امر مسلمین از رسانه‌ای کردن رسیدگی‌های دیوان محاسبات خشنود نیستند جلوی دوربین حضور نیافتم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از آسیب‌های شناخته شده در دیوان محاسبات اطاله دادرسی در داستان بود. نگاهی به آمارهای دوران گذشته نشان می‌دهد متوسط رسیدگی در دیوان تا 3 سال بود و حداقل مدت زمان دو سال. هدف گذاری‌های ما از آغاز دوره جلوگیری از اطاله بی مورد بود، زیرا اطاله‌های غیرقانونی ظلم و جفا بر حق دیوان محاسبات بود. بنابراین متوسط رسیدگی به شش ماه و 25 روز و 7 ماه تقلیل یافت و خوشحالیم که همکاران ما بخش عمده‌ای از آسیب‌ها را در دیوان محاسبات کم کردند.

وی گفت: عملکرد دوره گذشته دادسرا نسبت به سال‌های قبل 40 درصد از رشد مثبت برخوردار است. هزار و 100 مورد رسیدگی در دوره‌های گذشته داشتیم و بیش از 4 هزار و 200 مورد در این دوره رسیدگی در دادسرا انجام شده است.

عربیان افزود: رسیدگی در حوزه‌های قضائی و شبه قضائی سخت‌تر از دیگر حوزه‌ها است یک قاضی هرگز نمی‌تواند هر دو طرف را راضی نگه دارد مگر اینکه خلاف قانون عمل کرده باشد.

وی ادامه داد: ما در داخل اقیانوس هستیم و گاهی آب را نمی‌بینیم ما بازوی نظارتی قوه قانون گذاری هستیم اما گاهی از کمبود قانون و ابهام در قوانین رنج می‌بریم. قانون دیوان محاسبات که در سال 61 تصویب شده است هنوز آیین نامه اجرایی آن تصویب نشده است و ما برای رسیدگی‌هایمان آیین دادرسی نداریم. البته این دوره‌ای از آن است که ما در حوزه دادسرا آیین رسیدگی داخلی تهیه کردیم تا بر مبنای آن عمل شود و سلیقه‌ای عمل نشود زیرا ممکن است حقوق اشخاص و بیت‌المال تضییع شود این در حالی است که ما حافظ بیت‌المال هستیم.

عربیان گفت:‌ برای نظارت الکترونیک هزینه‌‌های بسیاری صرف شد در حالی که در قانون دیوان محاسبات صراحتی بر انجام نظارت آنلاین نداریم بنابراین قانون دیوان محاسبات باید اصلاح شود. در دوره گذشته در ابتدای دوره با همت آقای رحمانی فضلی و پیگیری حوزه دادسرا اصلاحیه قانون دیوان محاسبات تهیه شد اما به دلایلی در کمیسیون مجلس ماند.

عربیان در پایان سخنان خود گفت: خدا را شاکرم که ما را در این راه استوار و با صلابت و مصون از هرگونه گرایش به رفاه طلبی نگه داشت. بنده از روزی که به تهران آمدم منزل نداشتم و از کرج تا تهران تردد کردم. در این مدت یک ریال وام و خرید خودرو و رهن دریافت نکردم. حقوق قوه قضائیه گرفتم و سربازی ولایت را ترجیح می‌دهم.

کد خبر 1643805

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha