پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۸ تیر ۱۳۹۱، ۱۱:۵۰

نامور در گفتگو با مهر:

آغاز برداشت انگور در خراسان شمالی/ پیش بینی تولید 190 هزار تن انگور

آغاز برداشت انگور در خراسان شمالی/ پیش بینی تولید 190 هزار تن انگور

بجنورد - خبرگزاری مهر: مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در سال زراعی جاری پیش بینی می‌شود بیش از 190 هزار تن انگور از تاکستان‌های استان برداشت شود.

حیدر نامور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: برداشت انگور پیش رس از سطح حدود 500 هکتار از تاکستان‌های خراسان شمالی آغاز شده است.

وی با بیان اینکه حدود 3 درصد تاکستان‌های خراسان شمالی زیر کشت گونه‌های پیش رس انگور رفته است، تصریح کرد: بر این اساس برداشت گونه‌های انگور یاقوتی، عسگری و لعل در سطح تاکستان‌های استان در چند روز اخیر آغاز شده است.

نامور میزان تولید این گونه‌های انگور را در سال زراعی جاری حدود 4 هزار تن ذکر کرد و افزود: غالب تولیدات این تاکستان‌ها به صورت تازه خوری در داخل استان مصرف می‌شود.

وی تصریح کرد: بیشترین سطح باغات انگور پیش رس در خراسان شمالی مربوط به شهرستان‌های جاجرم، اسفراین و بجنورد است.

این مسئول در ادامه در مورد سطح کل تاکستان‌های خراسان شمالی اظهار داشت: در این استان 18 هزار هکتار تاکستان وجود داشته که غالب آن زیر کشت گونه‌های انگور کلاهداری و بیدانه سلطانی رفته است.

وی با بیان اینکه غالب باغات انگور استان به صورت آبی کاشت و نگهداری می‌شوند، اضافه کرد: 12 هزار هکتار از تاکستان‌های استان آبی و 6 هزار هکتار نیز به صورت دیم کشت شده‌اند.

نامور گفت: بیشترین سطح زیر کشت انگور در خراسان شمالی به ترتیب در شهرستان‌های بجنورد، فاروج، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان و ... قرار دارد.

وی افزود: پیش بینی می‌شود در سال زراعی جاری در مجموع حدود 190 هزار تن انواع انگور از تاکستان‌های خراسان شمالی برداشت شود.

به گفته نامور حدود 115 تن از انگور برداشت شده در استان از تاکستان‌های آبی و 75 تن نیز از باغات دیم برداشت خواهد شد.

وی تصریح کرد: برداشت گونه‌های انگور کلاهداری و بیدانه سلطانی از شهریور ماه در خراسان شمالی آغاز شده و رقم کلاهداری نیز به مدت طولانی در سردخانه‌ها و انبارها قابل نگهداری است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: این استان از نظر سطح کشت انگور رتبه پنجم و از حیث میزان تولید آن رتبه ششم کشور را دارد.

یادآور می‌شود خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی داشته و سالانه 950 هزار تن انواع محصولات زراعی و حدود 250 هزار تن نیز محصول باغی در این استان تولید می‌شود.
 

کد خبر 1644534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha