به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا هادربادی صبح یکشنبه در کارگروه اقتصادی و دارایی استان، اظهارداشت: تاکنون یک هزار و 800 رشته قنات در استان احیا شده است.
وی از وجود شش هزار و شش رشته قنات در استان خبر داد و گفت: هم اکنون 30 درصد آب استان از این محل تامین می شود.
هادربادی قنوات و چشمه ها را جزو میراث فرهنگی استان عنوان کرد و بیان داشت: احیاء قنوات نیازمند اهتمام ویژه مسئولان بوده و باید برای جلوگیری از بحران کم آبی استان احیاء شوند.
وی با اشاره به اینکه در این راستا اجرای طرح احیاء قنوات در استان در دستور کار قرار گرفته است، افزود: برای مرحله نخست طرح 10 درصد قنوات برنامه ریزی شده و نیازمند 500 میلیون تومان اعتبار است.
هادربادی پایین بودن سطح درآمد کشاورزان را از مهترین مشکلات این قشر دانست و گفت: همچنین به دلیل مشکلاتی از جمله تامین اعتبار، این قشر کمتر از مزایای سیستم بانکی برخوردار شده است.
وی با بیان اینکه برای رفع مشکلات کشاورزان صندوق توسعه ملی بخش کشاورزی در استان ها راه اندازی شده است، افزود: این صندوق در استان نیز از سال 86 آغاز به کار کرده است.
رئیس جهادکشاورزی خراسان جنوبی پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با پرداخت ظرف مدت 48 ساعت را از جمله مزایای این صندوق برشمرد و بیان کرد: تاکنون 40 میلیارد تومان تسهیلات با چهار درصد سود در این بخش پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: از این تسهیلات یک میلیارد و تومان برای خرید جو دامداران طی دو سال گذشته، دو میلیارد تومان در سال جاری به دامداران و مرغداری ها، خرید ماشین آلات، خرید توافقی زرشک، زعفران و عناب هزینه شده است.
به گفته وی در این راستا 51 درصد سهم توسط تشکل ها و 49 درصد توسط دولت پرداخت می شود.
عضویت 54 درصد تشکلهای کشاورزی در صندوق ملی توسعه بخش کشاورزی
هادربادی به وجود 200 تشکل فعال در بخش کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: از این تعداد 102 تشکل عضو این صندوق هستند.
وی عدم پرداخت سهم دولت به این صندوق را از مهمترین علل عضو نشدن تشکل ها دانست و گفت: خراسان جنوبی از جمله استانهایی است که سهم دولت در آن پرداخت نشده است.
رئیس جهادکشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هم اکنون چهار میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار در صندوق ملی توسعه کشاورزی استان وجود دارد، گفت: از این مبلغ سهم دولت 48 درصد و سهم تشکل ها 52 درصد اعلام شده است.
نظر شما