به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان هاشمی ظهر امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: با توجه به عدم اثربخشی بارش 17روز اخیر در استان برای افزایش سطح این دریاچه، بارورسازی ابرها نقش به سزایی در این امر خواهد داشت.
وی افزود: مقدار بارش تجمعی استان 304.6میلی متر می باشد که این میزان نسبت به مشابه سال قبل حدود 11.8% و نسبت به مشابه درازمدت حدود 7.6% افزایش نشان می دهد.
هاشمی با اشاره به بیشترین کاهش بارش تجمعی نسبت به میانگین دراز مدت تصریح کرد: میزان بارش در ایستگاه های ملکان، بناب، شبستر، مراغه، ورزقان به ترتیب 43.8، 43.6،33.8، 23.8و 21.2 میلیمتر بود.
هاشمی اضافه کرد: بیشترین افزایش بارش تجمعی نسبت به میانگین دراز مدت نیز به ترتیب در ایستگاه های میانه 37.9% و کلیبر 36.9, خداآفرین31.7% ، هریس29.4% و اهر 23.9% ثبت شده است.
وی ضمن تاکید بر کاهش آب های روان و رود خانه های منتهی به دریاچه ارومیه اظهار داشت: رواناب لیقوان 30 درصد کاهش، صوفی چای 27درصد کاهش، آجی چای مرکید 36درصد کاهش داشته است.
مدیرعامل آب منطقه ای آذربایحان شرقی به تشریح دلایل کاهش آب و جریان دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: تغییر اقلیم و به تبع آن افزایش دما و تبخیر و کاهش نزولات جوی،توسعه فعالیت های کشاورزی و اختصاص آب بیشتر بدون توجه به مدیریت بهینه مصرف آب و مدیریت الگوی کشت مناسب، احداث بزرگراه شهید کلانتری و قطع قسمت اعظم روند هیدرودینامیک طبیعی دریاچه و افزایش جمعیت و مصرف بیشتر و فزاینده منابع آب است.
وی بارور سازی ابرها، لایروبی رودخانه ها، انسداد چاه های غیرمجاز ،تحویل حجمی آب کشاورزی از جمله اقدامات انجام یافته جهت پیشگیری از پسروی آب دریاچه ارومیه اعلام کرد.
نظر شما