به گزارش خبرنگار مهر، پدرام لعلی ظهر دوشنبه در جمع اصحاب رسانه و خبرنگاران استان کردستان اظهار داشت: متاسفانه یکی از اصلی ترین مشکلات استان کردستان حفر چاه های غیر قانونی در دشت های ممنوعه است.
وی با اشاره به اینکه 15 محدوده مطالعاتی در استان کردستان برای رفع بحران آب تعریف شده ، افزود: از این تعداد سه محدوده آن شامل دشت های قروه و دهگلان و بیجار است که دارای طرح ممنوعه حفر چاه هستند.
معاون حفاظت و بهره وری شرکت آب منطقه ای استان کردستان بیان کرد: میانگین بارندگی سالانه در استان کردستان 485 میلی متر است که 255 میلی متر آن تبخیر می شود و نیمه عظیمی از این میزان به دلایل کشاورزی و صنعتی نیز از بین می رود.
لعلی یادآور شد: متاسفانه به دلیل عدم شناخت صحیح و درک درست از میزان آسیب پذیری آبهای زیر زمینی و سهل انگاری های مستمر استان کردستان با بحران آب مواجهه است و این امر نیازمند چاره اندیشی است.
وی کمبود منابع آب زیر زمینی، آلودگی شدید آب های سطحی، برداشت های بی رویه از آب های زیر زمینی، تخلیه فاضلاب های خانه، بیمارستان ها و ...به داخل رودخانه را از دیگر دلایل بحران آب در استان عنوان کرد.
معاون حفاظت و بهره وری شرکت آب منطقه ای استان کردستان گفت: در حال حاضر در دشتهای استان با کسری 300 میلیون لیتری مواجه هستیم که این رقم نشان دهنده بحران جدی در ارتباط با آب در استان است.
لعلی افزود: راه اندازی 24 گشت بازرسی آبهای سطحی و زیر زمینی، جلوگیری از حفر چاه در سه محدوده ممنوعه، ندادن مجوز حفر چاه عمیق و .... از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش بحران آب است.
وی با اشاره به اینکه معظل آب در استان نیازمند عزم جدی است، بیان کرد: از تمامی اقشار مختلف جامعه انتظار می رود که به صورت بهینه از آب استفاده کنند.
معاون حفاظت و بهره وری آب منطقه ای استان کردستان یادآورشد: هدف اصلی اجرای این طرح در استان آموزش و فرهنگ سازی بهره وری درست از آب در بین آحاد مردم است.
نظر شما