۱۹ تیر ۱۳۹۱، ۱۸:۰۹

حجت الاسلام مرویان:

کسری بودجه برای اعزام مبلغان/کاهش بودجه فرهنگی خسارت معنوی به دنبال دارد

کسری بودجه برای اعزام مبلغان/کاهش بودجه فرهنگی خسارت معنوی به دنبال دارد

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: برای پشتیبانی 217 روحانی مستقر در سال جاری 950 میلیون تومان اعتبار نیاز است اما در بودجه کنونی 450 میلیون تومان آن تامین شده و در حال حاضر در این زمینه با کسری بودجه مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمود مرویان حسینی، ظهر دوشنبه در نشستی خبری با تاکید بر اینکه معدل پرداختی سازمان تبلیغات به مبلغان کمتر از 400 هزار تومان است یادآور شد: مبلغان در شهرها و روستاها در زمینه های گوناگون دینی، مشاوره به خانواده و پیگیری مطالبات نقش موثری دارند اما حمایت ها و مبالغی که به آنها پرداخت می شود بسیار ناچیز است.

کاهش بودجه فرهنگی خسارت معنوی را به دنبال دارد

حجت الاسلام مرویان تاکید کرد: تبلیغات اسلامی قرارگاه تبلیغی است و اعزام، پشتیبانی فرهنگی، نظارت و تقویت فکری روحانی بر عهده این سازمان است اما در زمینه هزینه و اعتبارات دستگاه های مرتبط و استانداری باید اقدام کنند.

وی بیان کرد: کاهش بودجه فرهنگی سبب خسارت معنوی و شکاف فرهنگی برای جامعه می شود و از اعتبارات زیارت استان در عرصه فرهنگی تنها 50 درصد بیشتر تامین نشد و حدود 700 میلیون تومانی که در این زمینه پیش بینی شده بود در اختیار این سازمان قرار نگرفت.

فقدان بودجه شاخص های فرهنگی آسیب زا است

وی با تاکید بر اینکه سال جاری از حیث اعتبارات سال خوبی نیست، تصریح کرد: سال جاری در ردیف بودجه، ارتقا شاخص های فرهنگی را نداریم و فقدان این بودجه آسیب زا است.

وی در خصوص بودجه فرهنگی سال 90 بیان کرد: 2 میلیارد و 300 میلیون تومان بودجه فرهنگی سال گذشته بود که از این میزان یک میلیارد تومان خانه عالم ساخته شد و بخش دیگری از آن در عرصه جنگ نرم و توجه به دانش آموزان و مدارس و بستن 15 تفاهم نامه با آموزش و پرورش هزینه شد.

وی در تشریح برنامه های تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در ماه رمضان اظهار کرد:  ماه رمضان فرصت بی نظیری را در راستای معنویت گرایی، آگاهی بخشی و حضور در صحنه های اجتماعی برای عموم جامعه رقم می زند.

وی با تاکید بر اینکه بخش زیادی ازتربیت دینی و اخلاقی نسل امروز در ماه رمضان پایه گذاری می شود، افزود: عنصر تبلیغی و اطلاع رسانی دینی در ماه رمضان جلوه بی نظیری پیدا می کند.

حجت الاسلام مرویان ادامه داد: امروز بت افسونگری نظام سلطه امپراتوری رسانه ای و تبلیغی است و در این راستا فرهنگ اسلامی به ویژه فرهنگ اهل بیت (ع) هم به مقوله تبلیغ و اطلاع رسانی دینی بویژه در ماه رمضان اهتمام دیرینه ای دارد و از ابتکارات کهن عالمان دینی تبلیغ در ماه رمضان بوده است.

آگاهی بخشی از ویژگی های تبلیغ دینی است

وی با بیان اینکه تبلیغ اسلامی ویژگی منحصر به فردی دارد، تصریح کرد: آگاهی بخشی، معنویت گرایی، تربیت دینی، به سراغ مردم رفتن و در یک ارتباط چهره به چهره با مخاطبان آموزه های دینی را منتقل کردن از ویژگی های تبلیغ دینی است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: حضور مبلغ در عرصه صمیمانه و گفتگو طرفینی و برگزاری گفتمان در کنار وعظ، خطابه، سخنرانی و پاسخ به شبهات می تواند به کارآمدی عرصه تبلیغی کمک کند.

حجت الاسلام مرویان با بیان اینکه مبلغان با انگیزه های معنوی و احساس مسئولیت دینی فعالیت می کنند، افزود: پشتیبانی و حمایت از مبلغان از سوی مسئولان صورت نمی گیرد و اعتبارات و بودجه های فرهنگی اثر بخشی لازم را برای حمایت از مبلغان ندارد.

وی با تاکید بر اینکه مبلغان نقش موثری را در کاهش بزهکاری و آسیب های اجتماعی در شهرها و روستاها ایفا می کنند، گفت: در طول سال 500 نفر مبلغ در شهرها و روستاهای بزرگ مستقر می شوند.

وی با تاکید بر اینکه در برنامه های ماه رمضان بحث اعزام های مبلغان به اقصی نقاط استان و برخی از استان های همجوار محوری جدی است، گفت: حدود 2 هزار مبلغ و مبلغه که جلسات و کارگاه های توجیهی را گذرانده اند دراین اعزام حضور دارند.

وی ادامه داد: 1600 نفر از این میزان مبلغ را روحانیان مرد و 400 نفر را خواهران مبلغه تشکیل می دهند و سعی شد که مشهد و شهرستان ها و روستاها و برخی استان هم مرز در این فرآیند تبلیغ از مبلغان بهره مند شوند.

نظارت بر عملکرد مبلغان با هدف بازسازی و تکمیل فرآیند تبلیغ

وی تاکید کرد: فعالیت تبلیغی مبلغان و مبلغات در ایام رمضان نظارت و ارزیابی می شود و در پایان ماه مبارک از مبلغانی که کار تبلیغ خود را به درستی انجام دادند تقدیر می شود.

وی ادامه داد: نظارت و ارزیابی بر عملکرد مبلغان با هدف اصلاح، بازسازی و تکمیل فرآیند تبلیغ در استان صورت می گیرد.

وی بیان کرد: ماه رمضان سال جاری نیز با اوقات فراغت دانش آموزان، نوجوانان و جوانان گره خورده که در این راستا قرآن سرمایه بزرگی است که همواره منبع و مصدر فعالیت تربیت اسلامی بوده است.

وی افزود: جلسه قرائت قرآن، تدبر در قرآن و آشنایی با مفاهیم، تفاسیر و انتقال آموزه های اسلامی از مسیر قرآن کریم بهترین و ناب ترین منبع تربیت برای جوانان و نوجوانان سراسر کشور به ویژه خراسان رضوی که استانی تلفیقی بوده محسوب می شود.

غبارروبی نمادین مسجد فقید سبزواری طلاب

وی با بیان اینکه در استان 5 هزار و 800 مسجد وجود دارد، افزود: باید به بحث مساجد توجه شود زیرا مسجد پایگاه معنویت گرایی، معرفت گرایی و معرفت افزایی است.

وی با اشاره به غبارروبی مساجد قبل از ماه رمضان بیان کرد: مراسم غبار روبی نمادین مسجد فقید سبزواری در طلاب، 25 تیرماه انجام می شود.

وی افزود: در دهه پایانی شعبان نیز مساجد سراسر استان با کمک هیئت امنا، ائمه جماعات و نمازگزاران آئین غبار روبی را انجام می دهند.

برگزاری طرح تفسیر قرآن کریم در ماه رمضان

وی از برگزاری طرح تفسیر قرآن کریم در ماه رمضان خبر داد و افزود: این طرح در 40 پایگاه برگزار می شود که از این میزان 15 پایگاه در مشهد و 25 پایگاه در شهرستان های استان با حضور اساتید متخصص این حلقه تفسیری را برپا می کنند.

وی با بیان اینکه در این طرح سوره های کهف و اسرا تفسیر می شوند، افزود: آشنایی بیشتر مردم با قرآن و دستورات آن، تفکر و تدبر در قرآن و همچنین پیاده کردن دستورات قرآن در زندگی مردم از اهداف طرح تفسیر قرآن کریم در استان است.

وی تصریح کرد: برگزاری جلسات تدبر در قرآن در موسسات قرآنی وابسته به دارالقرآن تبلیغات اسلامی و همچنین گردهمایی 225 مسجد تحت عنوان مطالعات و پژوهش با موضوع زیارت امام رضا از دیگر برنامه های تبلیغات اسلامی استان در ماه رمضان است.

وی ادامه داد: مطالعه و پژوهش در موضوع زیارت امام رضا با حضور اساتید متخصص در ماه مبارک رمضان نیز برگزار می شود و حوزه زیارت از منظر پژوهش و محتوایی و غنی سازی مورد بررسی قرار می گیرد.

وی با بیان مطلب فوق ادامه داد: نزدیک به 3 هزار نفر از جوانان دخترو پسر در این طرح مطالعاتی شرکت می کنند.

وی بیان کرد: 475 کلاس آموزش صحیح خوانی قرآن کریم نیز از فعالیت های دارالقرآن تبلیغات اسلامی در ایام رمضان است که در این زمینه 30 جلسه قواعد روخوانی برگزار می شود و کتاب آموزشی همراه با لوح فشرده قرائت نماز نیز به شرکت کنندگان اهدا می شود.

وی عنوان کرد: پیش بینی می شود حدود 10 هزار نفر در کلاس آموزش صحیح خوانی قرآن کریم شرکت کنند.

وی تاکید کرد: 20 جلسه جزء خوانی قرآن نیز در 20 شهرستان اجرا می شود و پیش بینی می شود 50هزار نفر در این جلسه نیز شرکت کنند.

وی تصریح کرد: 500 کلاس حفظ قرآن در 250 تشکل قرآنی نیز برگزار می شود و پیش بینی می شود 7 هزار و 500 نفر در این کلاس جزء هایی از قرآن را حفظ کنند.

مسابقه نورالهدی برگزار می شود

وی ادامه داد: توجه به حفظ قرآن در راستای عنایت به فرمایش مقام معظم رهبری است که در این زمینه تبلیغات اسلامی تلاش می کند سهم استانی و دستگاهی خود را به انجام برساند.

وی با اشاره به مسابقه نورالهدی 5 نیز بیان کرد: این مسابقه به صورت ملی از تفسیر نمونه جزء های 15، 16 و 17 قرآن برگزار می شود و کسانی که 70 درصد سوالات را به درستی پاسخ دهند ضمن دریافت گواهی نامه معتبر به سفر عمره و عتبات عالیات خواهند رفت.

وی با بیان مطلب فوق افزود: پیش بینی می شود بیش از 3 هزار نفر در این مسابقه ثبت نام کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه درماه رمضان 220 موسسه و خانه قرآن روستایی ارزیابی و کارشناسی می شوند، افزود: 60 موسسه قرآنی و 80 خانه قرآن با هدف ارتقاء سطح خدمات قرآنی و تشکل ها مورد حمایت قرار می گیرند.

کد خبر 1645870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha