علي آقا محمدي در گفتگو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، گفت : علت اينكه ما به دنبال فناوري هسته اي رفتيم اين بود كه آمريكايي ها جلوي انتقال علمي و تجربي اين فناوري به ايران را گرفتند. ما براي ايجاد نيروگاه اتمي بوشهر با زيمنس قرارداد بسته بوديم و يك كار مشخص و از پيش تعيين شده اي براي اين كار صورت گرفته بود اما آنها گفتند كه ايران در موقعيتي نيست كه بتواند نيروگاه اتمي داشته باشد. بنابراين آنها به تعهدات خود عمل نكردند و كار را رها كردند.
وي يادآور شد : اين مورد سبب شد تا بدانيم كه انحصار در برخي از موضوعات علمي وجود دارد. ما بايد پله هاي انحصار را خودمان بشكنيم و وارد شويم.
مسئول كميته تبليغات شوراي عالي امنيت ملي يادآور شد : در مورد انرژي هسته اي دقيقا ما چنين كاري كرديم و يك كار طاقت فرسا و طولاني را در پيش گرفتيم. با اتكا به نيروهاي داخلي و جوانان بعد انقلاب سرمايه گذاري وسيعي در زمينه فناوري هسته اي صورت گرفت.
وي افزود : با اينكه حتي پيشرفت هاي معمولي و اطلاعات عادي علمي دنيا در زمينه فناوري هسته اي در اختيار جوانان ايراني نبود اما آنها خود راه ها را يكي يكي طي كردند. از آنجايي كه ما نمي دانستيم كدام راه علمي در زمينه فناوري هسته اي به نتيجه مناسب ختم مي شود، هر سه راهي كه براي رسيدن به اين تكنولوژي وجود داشت را درنظر گرفتيم. ما سه راه ليزر، آب سنگين و سانتريفيوژ را طي كرديم. در مورد غني سازي از طريق سانتريفيوز به نتيجه مناسب دست يافته ايم و در مورد ليزر هم نتيجه لازم اخذ شده است. اما در زمينه آب سنگين كار ادامه دارد.
آقامحمدي يادآور شد : ما با اتكا به جوانان مستعد كشور به فناوري هسته اي دست يافتيم و فناوري هسته اي ما مورد تاييد همگان است. در واقع همه بر اين باورند كه ايران صاحب تكنولوژي هسته اي شده است.
وي تصريح كرد : در زمينه دستيابي به فناوري هسته اي هيچ كمكي به ما نشده است و نيازي هم به كمك نداريم. بنابراين فناوري و علم در زمينه هسته اي چيزي نيست كه بتوانند آن را از ما بگيرند و بخواهند ما را از دستيابي به آن محروم كنند.
مسئول كميته تبليغات شوراي عالي امنيت ملي افزود : آن چيزي كه الان در مورد آن بحث مي كنيم اين است كه آمريكايي ها مزاحمت ايجاد نكنيد و الا با تحريم هيچ اتفاقي نمي افتد. با تحريم حتي توجه بيشتر دانشمندان ايراني به اين موضوع جلب خواهد شد و اين خود مسبب جهش ايران در زمينه هاي اقتصادي خواهد بود. زيرا اقتصاد ايران الان به اين باور رسيده است كه بدون تحولات اساسي تكنولوژيك نمي تواند جوابگوي نيازهاي موجود جامعه باشد. اقتصاد ايران مي داند كه اگر بخواهند به نيازهاي جامعه پاسخ گويد بايد به سمت تكنولوژي هاي نو حركت كند. در زمينه فناوري هاي نو نيز راهي جز همان راهي كه در فناوري هسته اي رفتيم نخواهيم داشت.
وي در پايان اضافه كرد : اگر در امور فناوري هاي نو تمركز پيدا كنيم، فشارهاي دشمنان منشا خير و بركت براي كشور خواهد بود. امروز وقت آن رسيده است كه نسل جديد روي پاي خود برخيزد و مسيرهاي ترقي را طي نمايد.
نظر شما