۲۳ اسفند ۱۳۸۳، ۱۳:۴۶

«گزارش ويژه» // اظهار نگراني مقامات آمريكايي از پيشرفت هاي ماهواره اي ايران:

تكنولوژي ميكروالكترونيك پرتابي ايران بسيار پيچيده و مهم است و مي تواند در ساخت سفينه هاي فضايي كاربرد داشته باشد// كاميابي ايران در برنامه هاي فضايي پايگاه اين كشور را از سطح مسابقات نوجوانان به مسابقه قدرت هاي برتر جهاني ارتقاء خواهد داد

تكنولوژي ميكروالكترونيك پرتابي ايران بسيار پيچيده و مهم است و مي تواند در ساخت سفينه هاي فضايي كاربرد داشته باشد// كاميابي ايران در برنامه هاي فضايي پايگاه اين كشور را از سطح مسابقات نوجوانان به مسابقه قدرت هاي برتر جهاني ارتقاء خواهد داد

آمريكا و عناصر منطقه اي آن به شكل مشكوكي از پيشرفت هاي ماهواره اي ايران ابراز تعجب و نگراني مي كنند.

به گزارش خبرگزاري "مهر" ، راديو فردا (وابسته به سازمان سيا) به نقل از معتبرترين نشريه ويژه فن آوري هاي فضايي و هوانوردي چاپ آمريكا گفت: تحليلگران از برنامه پرتاب ماهواره  ساخت ايران به فضا در سال جاري ميلادي نگران هستند.

اين نشريه به نقل از يكي از تحليلگران موشكي دولت آمريكا كه با قابليت هاي نظامي جمهوري اسلامي آشنايي دارد بدون ذكر نام وي مي نويسد : تدارك براي پرتاب يك يا چند ماهواره ايراني به فضا تحولي است كه بايد به دقت زير نظر گرفته شود.

به گفته اين تحليلگر ، پرتاب اين ماهواره ايراني بي گمان پايگاه سياسي و نظامي ايران را در خاورميانه بالا خواهد برد.

نشريه مزبور با يادآوري غافلگيري منابع اطلاعاتي آمريكا از علني شدن پيشرفت غير قابل انتظار برنامه موشكي كره شمالي در شش سال قبل نوشت: پرتاب اين ماهواره ايراني همزمان مي تواند نوعي "اسب تروا" يا پرده فريبي براي توسعه پنهاني فناوري هاي مربوط به كلاهك هاي هسته اي و نيز براي توسعه پنهاني قطعاتي خرد اما داراي كيفيت بالا باشد كه مي توان از آنها در توليد سلاح هاي هسته اي بهره گرفت.

به گزارش مهر اين نشريه آمريكايي هشدار مي دهد: برنامه پرتاب ماهواره ايراني به فضا، حتي اگر در آغاز با ناكامي همراه شود، اما با گذشت زمان به جمهوري اسلامي هم در توسعه موشك هاي دوربرد و هم در ساخت كلاهك هاي بهتر براي موشك شهاب سه در پشت پرده يك برنامه فضايي غير نظامي ياري خواهد رساند.

يك تحليلگر دولت آمريكا به اين نشريه مي گويد: اگر جمهوري اسلامي در برنامه فضايي خود موفق شود، پيامدهاي فني و سياسي هم براي آمريكا و هم براي خاورميانه به همراه خواهد آورد. كاميابي در اين برنامه ، پايگاه جمهوري اسلامي را ازسطح مسابقات نوجوانان به مسابقات برتريهاي جهاني ارتقاء خواهد داد.

روزنامه الشرق الاوسط نيز همزمان با اين اعلام نظر، نوشت: ايران در آينده نزديك به كانون بزرگ نظامي و علمي در منطقه خاورميانه تبديل خواهد شد.

اين روزنامه افزود:  اگر ايران در برنامه هوافضاي خود موفق شود به لحاظ سياسي و صنعتي بر اروپا و آمريكا تاثير خواهد گذاشت و به يك قطب علمي تبديل خواهد شد.

الشرق الاوسط  پرتاب نخستين ماهواره ايراني در ظرف ماههاي آينده  را "گام مهمي در پيشرفت علمي اين كشور" توصيف كرده و نوشت: تكنولوژي ميكروالكترونيك به كار رفته در ساخت ماهواره  ايران بسيار پيچيده و مهم است و مي تواند در ساخت سفينه هاي فضايي نيز كاربرد داشته باشد.

کد خبر 164996

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha