به گزارش خبرنگار مهر، با توجه اینکه استقلال و عدم وابستگی یک کشور به قدرت آن در تولید و صادرات است، از این رو دولت باید به حوزه صنعت توجه ویژه ای داشته باشد و یا قانون های دست و پاگیری برای صنعتگران ایجاد نکند.
وضعیت مالی برخی از کارخانه داران و دلالان ایران با آغاز تحریم ها بهبود یافته است و فایده واسطه گری و دور زدن تحریم در وضعیت کنونی برای آنها از هر تولید و صنعتی بهتر شده است.
امروزه بعضی از تولید کنندگان در لاک تولید خود فرو رفته اند و با موج های تحریم تکان می خورند و همین افراد برای ادامه فعالیت و تامین مواد اولیه خود به دلالان سودهای کلانی می دهند و در پایان مصرف کننده یا همان مردم ایران باید تاوان این دلالی را پرادخت کنند.
برخی از صنعتگران به دلایل مختلف از جمله ناتوانی در ارتقای کیفیت کالای خود، تامین مواد اولیه، ضعف دانش فنی، ناتوانی رقابت در بازار جهانی رو به دلالی آورده اند.
تمام این عوامل کنار هم قرار گرفته است تا صنعتگری که پاک، با غیرت و قدرت تلاش می کند از ادامه تولید خود پشیمان شود.
محدودیتهای داخلی برای صنعتگران بسیار سخت است
امروزه یکی از دغدغه های صنعتگران این است که می گویند تحریم های خارجی را به راحتی توانسته اند، حل کنند اما مشکل اصلیشان مشکلات و محدودیتهای داخلی است و دولت با قانون های متفاوتی که در این موقعیت کنونی وضع کرده سبب مشکلات فراوان برای آنها شده است.
ناآشنایی صنعتگران با این قانون های جدید و عدم همکاری و آموزش دستگاه های مربوطه، بر این مشکل دامن زده است به عنوان مثال کالاهای زیادی جزو استاندارد اجباری قرار گرفته است که صنعتگر نمی داند برای حل این مشکل چه باید بکند و یا اینکه به دلیل عدم آشنایی با قوانین و یا آپشن های جدید گمرک برای کاهش هزینه، صنعتگر متحمل هزینه های سنگین می شود و در پایان دوباره مصرف کننده و شهروند مظلوم باید تاوان این تفاوت هزینه را بپردازد.
نبود کیفیت و ضعف دانش فنی سبب عدم تحقق شعار امسال می شود
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق البرز گفت: نبود کیفیت و ضعف دانش فنی سبب عدم تحقق شعار امسال می شود.
علیرضا ملک پوری اظهار داشت: کیفیت در محصولات داخلی یکی از الزامات تحقق شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی است و آموزش صحیح و ارائه اطلاعات دقیق نیز در موفقیت تولید و کارهای اجرایی بسیار موثر است.
وی گفت: متاسفانه در محصول داخلی ضعف دانش فنی وجود دارد که این امر باعث بالا رفتن قیمت تمام شده کالا می شود و در راستای موفقیت تولید باید فرهنگ صحیح تولید را در صنعت و صنایع جاری کنیم.
بزرگترین اشتباه ما این است که تولید می کنیم
مدیرعامل شرکت سیناژن در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: با تمام مشکلات ایجاد شده برای ما این نتیجه استنتاج می شود که بزرگترین اشتباه ما این است که تولید می کنیم.
هاله حامدی فر ادامه داد: از زمانی که صنعت در کشور ما ایجاد شد مشکلات نیز همراه آن وجود داشت زیرا اقتصاد ما وابسته به نفت است و تولید فقط دغدغه تولید کننده بوده است و خودمان باید برای آن راهکار و مسیری را پیدا می کردیم.
وی گفت: از زمان شروع جنگ اقتصادی با ایران رهبر معظم انقلاب به روشنی شعار حمایت از کار و سرمایه ایرانی را بیان کردند و در این شعار کامل و به صورت شفاف توضیح داده شده است که از کار و کارگر ایرانی باید حمایت کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در شرایط جنگ اقتصادی هستیم، اضافه کرد: با این وجود در شرایط حساس نیستم، چیزی که صنعتگر و تولید را آزار می دهد قانون های مختلف است که هر روز برای صنعت وضع می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه تامین مواد اولیه ما بسیار حساس است و در صنایع نظامی نیز کاربرد دارد و تحریم آن شدید است ولی با این وجود ما مواد اولیه را از کشورهای اروپایی وارد می کنیم ولی واقعیت این است که مشکل اصلی ما در اداره گمرک است.
وی با بیان اینکه چهار هزار قلم شامل استاندارد اجباری شده است، اضافه کرد: وظیفه ما تولید است که در شرایط جنگ اقتصادی تولید می کنیم و مشکل استاندارد و معضل های به وجود آمده را باید خود مسئولان حل کنند.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: موردی که خیلی ما را نگران کرده است مشکلات داخلی است و مشکل چندانی با تحریم های خارجی نداریم.
عفت رئیسی سرحدی با تاکید بر اینکه کنترل و نظارت ها باید تشدید شود، افزود: با ابزار و امکانات موجود از شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی حمایت می کنیم.
وی ادامه داد: برخی از افراد تخلف می کنند و از این راه ها سودهای کلانی را کسب کرده اند و هیچ فردی به آنها کار ندارد.
واحدهای تولیدی زیرپله ای تهدید جدی برای صنعتگران
مدیر کارخانه سبزدانه در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه قیمت تمام شده یکی از مشکلات اساسی ما است، اظهار داشت: امروزه واحدهای تولیدی زیر پله ای بدون هیچ مشکلی در حال فعالیت هستند.
کلانتر هرمزی انتقاد کرد: امروزه این افراد بدون هیچ مشکلی در حال فعالیت هستند و دیگر مشکل دارایی، بیمه و دستگاه های مربوطه را ندارند و بدون هیچ دغدغه ای با انرژی کار می کنند.
وی از هزینه بالای مهر تایید استاندارد انتقاد کرد و افزود: برای هر آزمایش، نمونه برداری و تایید استاندارد باید هزینه های زیادی را پرداخت کنیم.
برخی ها در ایران استاندارد اروپا را از ما قبول ندارند
مدیر شرکت ایمن ایثار الکتریک در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: برخی از کالاهای ما دارای استاندارد اروپا است ولی برخی از ارگان های دولتی در ایران آن را قبول ندارند.
سید محمود رحتمی افزود: رعایت استانداردهای اروپا قدرت رقابت را برای ما ایجاد می کند و سبب ماندگاری ما در بازارهای جهانی می شود ولی در ایران مشکلات متفاوت و جالبی داریم.
وی گفت: پرونده ما حدود یک سال و نیم در استاندارد است و هنوز جواب آن را نگرفته ایم.
-----------------------
گزارش: مهدی دهقان
نظر شما