۲۷ تیر ۱۳۹۱، ۱۲:۰۱

شاکری در گفتگو با مهر:

ادبیات سکولار به دنبال تحریف واقعیت قدسی دفاع مقدس است

ادبیات سکولار به دنبال تحریف واقعیت قدسی دفاع مقدس است

مشهد - خبرگزاری مهر: استاد و پژوهشگر فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: ادبیات سکولار دنبال تحریف دفاع مقدس و واژگونی معنایی آن از واقعیتی قدسی به مادی است.

احمد شاکر در گفتگو با خبرنگار مهر، ادبیات دفاع مقدس را جزو اصلی ترین ارکان ادبیات داستانی پس از انقلاب دانست و افزود: اهمیت این گونه ادبی به واسطه اهمیت دفاع مقدس در تاریخ کشور ماست.

وی ادبیات دفاع مقدس را نماینده ادبیات داستانی انقلاب دانست و با بیان این که هیچ موضوعی بیشتر از این موضوع در کشور ما تاثیر گذار نبوده است؛ اظهار داشت: سه رویکرد اصلی در مورد این ادبیات در کشور ما وجود دارد اول، رویکرد ادبیات سیاه دفاع مقدس، دیگری رویکرد بی تفاوتی دفاع مقدس و سوم ادبیات داستانی دفاع مقدس است.

وی رویکرد نخست را فرایندی در صدد تحریف تاریخی دفاع مقدس و واژگونی معنایی آن از واقعیتی قدسی به مقوله ای سکولار دانست و افزود: رویکرد دوم در خصوص دفاع، سکوت می کند و رویکرد سوم حقیقت گرا است.

وی دهه هفتاد را دوره غلبه با آثار سیاه و دیگر اندیش این ادبیات معرفی کرد وگفت: در شرایط فعلی این دو جریان به صورت پایا پای پیش می رود.

وی ادبیات سیاه را غنی از پشتوانه تئوری ادبیات غرب دانست و تصریح کرد: در نقطه مقابل، ادبیات ناب دفاع مقدس از پشتوانه تجربی و شهودی قابل توجهی برخودار است.

وی که استاد سه دوره جشنواره احکام و انشای نماز دانش آموزان کشور بوده است؛ مهمترین تاثیر چنین دوره هایی را پرورش قوه خلاقانه نویسندگان  نوجوان می داند.

شاکری آشنایی با تجربیات نویسندگان، روش های نویسندگی، ارکان انشاء، روایت و اصلاح نوع نگاه به زندگی را از اساسی ترین اصول برپایی جشنواره های دانش آموزی دانسته و نوشتن را همان زندگی کردن معرفی می کند.

این پژوهشگر فرهنگ و اندیشه اسلامی، نویسندگان خوب را کسانی دانست که آنگونه که نوشته اند زندگی کرده و آنگونه که زندگی کرده اند، نوشته اند.

احمد شاکری افزود: این دو همراه یکدیگر هستند، اگر بین آنها، جدایی بیفتد؛ یا نویسنده دچار تخیل مفرد و نفاق می شود یا دچار کم گویی و کم کاری که هردوی آن مضر است.

وی بیان داشت: اولین درسی که همه باید یاد بگیریم این است که نوشتن یک صورت، نمود و یک جلوه از زندگی فرد است.

این استاد بهتر نوشتن را حاصل بهتر اندیشیدن دانست و تصریح کرد: آموختن فنون نویسندگی به همراه آموختن مهارت های زندگی در حوزه  فکر، به اخلاق و عمل نیاز دارد.

وی گفت: از این نظر، نویسنده یک انسان برجسته و نویسندگی کار انسان های برجسته است.

گروه ادبیات اسلامی که او فعالیت دارد زیر نظر وزارت علوم فعالیت می کند. او از دهه هشتاد، فعالیت های پژوهشی خود را آغاز و خارج فقه و اصول خوانده است.

عنوان پژوهش اخیر وی، جستاری در ادبیات داستانی دفاع مقدس، بازیر موضوع اصطلاح شناسی است.

وی در حال حاضر ادبیات داستانی دفاع مقدس را هم زیر نظر دارد. از کارهای دیگر او می توان به هفت کتاب چاپ شده وی شامل دو رمان، چهار مجموع داستان و یک مجموع نقد اشاره کرد.

از وی مجموع نقدهایی در مطبوعات خوانده ایم، یکی از آنها به صورت مستقل و با عنوان بازتاب نقد پنج رمان ایرانی است.

کد خبر 1652029

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha