به گزارش خبرنگار مهر، امسال هم به میهمانی خدا رسیدیم و توفیق داریم در این ماه شریف و عزیز روزه بگیریم هر چند لب فروبسته ایم از خوردن و آشامیدن، اما این ماه را نیز اصولی است که اگر کم توجهی کنیم شاید توفیق روزه داری را از دست بدهیم.
این روزها از پدر و مادر گرفته تا پزشکان و رسانه ها، برای اینکه بتوانیم در این ماه راحت تر روزه بگیریم اصول، قواعد و دستورالعمل هایی را مورد تاکید قرار می دهند.
سحری خوردن، به موقع افطار کردن، آرام غذا خوردن در زمان افطار، استفاده از غذاهای کم حجم اما پرانرژی، استفاده نکردن از آب در زمان افطار، خوردن میوه و سبزیجات و چندین دستورالعمل دیگر برای این روزها تدارک دیده شده است که همه به نوعی راه درست روزه گرفتن را به ما می آموزند.
روزه؛ فرصتی برای پالایش روح
دراین میان آموزه های دینی نیز اصولی را در نظر گرفته است مثل خوردن خرما و ثواب آن که البته به دلیل انرژی بخش بودن وسالم بودن آن است و همچنین استفاده از غذاهای سبک که سلامت انسان را در پی دارد.
نهایت روزه داری نزدیکی به خداوند است و در وهله دوم سلامتی روح و تن.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک با اشاره به اینکه استفاده از فضیلت ها و برکات ماه مبارک رمضان نیازمند فرهنگ سازی است، گفت: با تفسیر روشن دعاها، بیان آیات الهی، تبیین اهمیت و جایگاه بالای ماه مبارک رمضان می توان مردم را برای استفاده هر چه بیشتر از فضایل این ماه آماده تر کرد.
آیت الله دری نجف آبادی درجمع روزه داران در مصلای اراک افزود: افزایش آگاهی مردم از اهمیت و جایگاه ماه مبارک رمضان موجب حفظ حرمت و تعظیم شعائر دینی در این ماه نورانی می شود.
ماه رمضان فرصتی مناسب برای خودسازی و تهذیب نفس است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی هم گفت: ماه رمضان فرصتی مناسب برای خودسازی، تقویت اخلاص، مبارزه با شیطان ها و تهذیب نفس است.
حجت الاسلام نعمت الله سرلکیان افزود: در ماه مبارک رمضان روحانیان و مبلغان باید اخلاق و منش قرآنی را سرلوحه کار و زندگی خود قرار داده و آن را به سایر افراد نیز آموزش دهند.
وی اضافه کرد: ماه مبارک رمضان فرصتی برای تقویت اراده، نظم و انضباط است که همه باید با ورود به این دانشگاه عظیم معرفتی، به تربیت، تقویت ایمان و اعتقادات دینی خود بیشتر بپردازند.
از پرخوری پرهیز کنیم
یکی از مواردی که مورد تاکید پزشکان و مسئولان بهداشتی است پرهیز از پرخوری در این ماه است.
کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی پرخوری را از آسیب های ماه رمضان دانست و گفت: باید ضمن پرهیز از پرخوری از پراکنده خوری دوری کرد و برنامه ریزی برای تغذیه صحیح و رعایت اندازه و ترکیب گروه های مختلف خوراکی در ماه رمضان ضروری است.
دکترعلی محمدی از پزشکان اراک با اشاره به اینکه کمبود آب بدن باید جبران شود گفت: میوه و سبزی ها منابع مهم تامین آب هستند چرا که خوردن آب زیاد در زمان افطار وسحر برای معده زیان بار است و از سویی برای روزه دار عطش به همراه دارد.
نظر شما