به گزارش خبرنگار مهر، طرح استقرار گروههای نمایشی که توسط معاونت هنری در سال گذشته به مرحله اجرا درآمد به لحاظ عملکرد نتایج متفاوتی را در سطح استان ها به همراه داشت. برخی از هنرمندان مقیم استانها معتقد هستند که این طرح برنامهریزی مناسبی نداشته و برخی نیز معتقدند که طرح استقرار گروه های نمایشی در سطح استانها اتفاق قابل توجهی بوده است.
سینا دلشادی رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان مرکزی درباره وضعیت گروههای نمایشی و طرح استقرار گروهها در استان مرکزی به خبرنگار مهر گفت: 51 گروه از استان پروندههای خود را برای دریافت پروانه ارسال کردهاند که از این بین حدود 30 گروه پروانه دریافت کردهاند. متأسفانه اکثر گروههای مذکور مکانی برای استقرار و ادامه فعالیتهای خود و حتی مکانی برای برگزاری جلسات در اختیار ندارند.
وی ادامه داد: در اراک فرهنگسرای آیینه متعلق به اداره کل ارشاد استان است و ساختمانی که در فرهنگسرا در اختیار ما است متعلق به انجمن هنرهای نمایشی است و برای سرویس دهی به کل گروههای استان در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر فرهنگسرای آفتاب نیز وجود دارد که امکانات مناسبی ندارد.
این هنرمند تئاتر استان مرکزی با اشاره به اینکه فراهم شدن سالن یا مکانی برای تمرین و اجرا توسط خود گروههای استان امکانپذیر نیست یادآور شد: فرهنگسرا نیز مطالبات خود را از گروهها دارد که امکانپذیر نیست. فرهنگسرا برای هر شب اجرا خواستار مبلغ 350 هزار تومان شده است که با رایزنی این مبلغ را به شبی 100 هزار تومان رساندهایم. حال سقف بودجهای که به هر گروه تعلق میگیرد 4 میلیون تومان است که در استان تا به حال این مبلغ به هیچ گروهی اختصاص پیدا نکرده است.
دلشادی افزود: جدای از هزینه فرهنگسرا گروهها هزینه پوستر، بروشور، دکور و لباس نیز دارند. با توجه به این موارد گروهها نمیتوانند با طیب خاطر نمایش تولید و اجرا کنند. این وضعیت در شهرستانهای استان خیلی شدیدتر است.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان مرکزی معتقد است طرح استقرار گروههای نمایشی باید با تعداد کمی از گروههای آغاز میشد تا امکانات و بودجه مناسب به گروه اختصاص پیدا کند و سپس با یک برنامهریزی دقیق گسترش پیدا میکرد.
وی یادآور شد: تعداد بالای گروههای نمایشی پروانهدار منجر به ارتقای کیفیت نخواهد شد. میبایست طرح استقرار گروههای نمایشی از ابتدا تا انتها تعریف و فازهای مختلفی داشته باشد. اگر صدور پروانه در فاز اول تعریف شده، فاز دوم باید به حمایت و هدایت گروههای اختصاص پیدا کند. دلشادی تأکید کرد: طرح استقرار گروههای نمایشی با هدفمندی ارائه شد ولی کارهایی که شده به نتیجه خوبی نرسیده است.
محمدعلی صادقحسنی رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان گیلان نیز با اشاره به استقرار 28 گروه نمایشی در سطح استان گفت: حدود 70 درصد این گروهها از حمایتهای مالی تا سقف 4 میلیون تومان برخوردار شدهاند اما باقی گروهها از این حمایت برخوردار نشده و وضعیت شان مشخص نیست.
وی با اشاره به اینکه در سال 91 هیچ حمایت از گروههای پروانه دار طرح در سطح استان نشده است یادآور شد: هنوز شیوه نامه جدید طرح نیز به دست انجمن هنرهای نمایشی استان نرسیده است و گویا قرار است بهزودی این اتفاق بیفتد.
صادق حسنی با اشاره به مستقر شدن دو تا سه گروه در سالنهای موجود سطح استان، طرح استقرار گروههای نمایشی را نسبت به طرحهای دیگر حمایتی بهتر دانست و یادآور شد: این طرح باعث شده فعالیت نمایشی گروهها در سطح استان بیشتر شود.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان گیلان با مثبت دانست طرح استقرار گروههای نمایشی تأکید کرد: اما متأسفانه در سال جاری فشار زیادی روی انجمن هنرهای نمایشی وارد شده است زیرا آیین نامههای طرح تغییر کرده و هنوز وضعیت در سال جاری برای ما مشخص نشده و بلاتکلیف هستیم.
مهدی دهاقین از هنرمندان تئاتر استان کرمان نیز با توجه به نبود حمایتهای مالی از گروههای تئاتری استانها پیش از اجرای طرح استقرار گروههای نمایشی، این طرح را مثبت دانست و گفت: متأسفانه با توجه به پهناوری استان کرمان، ادارات و سازمانهای موجود در استان در جهت واگذاری سالن و دفتر با اداره کل ارشاد استان همکاری ندارند. ما در استان کرمان با مشکل سالن مواجه هستیم.
سرپرست گروه تئاتر "کارمانیا" و پلاتوی خصوصی "موج نو" با اشاره به قول دفتر طرح استقرار گروههای نمایشی مبنیبر تجهیز پلاتوهای خصوصی گفت: سه پلاتوی خصوصی در استان راهاندازی شده است. فکر میکنم طرح استقرار گروه اگر به سمت حمایت از تأسیس پلاتوهای خصوصی حرکت کند پایدارتر خواهد بود.
نظر شما