۹ مرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۰۲

صالحی در گفتگو با استاندارد:

شکست مذاکرات با 5+1 مطلوب هیچ جناحی نیست

شکست مذاکرات با 5+1 مطلوب هیچ جناحی نیست

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه شکست مذاکرات ایران و 5+1 در علاقه هیچ گروهی نیست به تجربه بالای ایران در رویارویی با تحریمهای غرب اشاره کرده و تصریح کرد که ما خواب نیستیم و آماده دفاع از خود بوده و هر اقدامی برای دفاع از استقلال و علایق ملی خود انجام می دهیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، "علی اکبر صالحی" وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با روزنامه اتریشی "استاندارد" درباره این مطلب که روند مذاکرات بین ایران و 5+1 چگونه ادامه پیدا خواهد کرد اظهار داشت: چرخه این مذاکرات در استانبول و در آوریل گذشته با موفقیت شروع شد. هر دو طرف واقع بین تر شده و تصمیمات خوبی مد نظر داشتند.  در دور بعدی مذاکرات در بغداد ما متوجه شدیم که برخی از شرکای گفتگوی ما فکر می کنند که انعطاف پذیری ما در برابر آنها نتیجه قطعنامه های اعمال شده از طرف غرب بوده است. به این ترتیب آنها روند خود در برابر ایران را بار دیگر تغییر دادند. این روند دقیقا در مسکو نیز جریان پیدا کرد البته بن بستی در مذاکرات وجود نداشت اما تنها قدمهای کوچکی در این مسیر برداشته شد.

وی در ادامه اظهار داشت: اصل این است که مذاکره کنندگان ارشد دو طرف یعنی اشتون و سعید جلیلی با یکدیگر در ارتباط بوده چه از نظر تلفنی و چه حضوری. آنها هستند که تصمیم می گیرند دور بعدی مذاکرات کجا و کی برگزار خواهد شد.
سعید جلیلی در ادامه این گفتگو اظهار داشت: من نمی توانم با قاطعیت  درباره تداوم روند مذاکرات سخن بگویم اما اگر همه چیز روند نرمال خود را طی کند باید مذاکرات ادامه پیدا کند. شکست این مذاکرات در علاقه هیچ کس نیست. تنها از راه مذاکره است که که می توان نقص ها و شکافها را پر کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه این گفتگو اظهار داشت: کلید حل مسئله به رسمیت شناختن شک و تردیدهای طرف مقابل است. ما باید بپذیریم که نگرانی درباره فعالیتهای هسته ای ما وجود دارد اگر چه به عقیده ما هیچ دلیلی برای این نگرانیها وجود ندارد. اما ما باید این نگرانیها را از جهانیان برطرف کنیم. در این راستا ابزارها،مکانیسمها و روشهای به رسمیت شناخته شده بین المللی وجود دارد. از طرف دیگر ما انتظار داریم که طرف مقابل حقوق ما با توجه به قرارداد ان پی تی را به رسمیت بشناسد.

وی افزود : منطقی است که حق ما در غنی سازی اورانیوم باید در شروع مذاکرات مطرح شود. 5+1 خود دائما موضوع غنی سازی اورانیوم را در مرکز توجهات قرار می دهد. اما مسئله مهم پایبندی به اصول و قوانین است بعد از آن ما می توانیم مذاکره کرده و نگرانیهای 5+1 را برطرف کنیم بدون اینکه حقوق ما جریحه دار شود.

صالحی در ادامه در پاسخ به این پرسش که ایران تا چه حد از تشدید تحریم های غرب رنج می برد اظهار داشت: ما سی و سه سال است که تحت تحریمهای غربیها قرار داریم. این تحریمها نه تنها کم نشده است بلکه مرتبا تشدید و اضافه نیز شده است. ما در حال حاضر تجربه زیادی در رویارویی با تحریمهای غرب داریم.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: هزینه های زندگی در تمام دنیا بالا رفته است و ما هم به برخی واردات وابسته هستیم. درست است که از طریق تحریمهای غرب انتقال پول به خارج برای ما دشوارتر شده است اما ما این مسائل را در یکی دو ماه آینده حل خواهیم کرد.

دکتر صالحی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که تهران تهدیدهای نظامی غرب را تا چه اندازه جدی می گیرد و تا چه حد در گفته های خود مبنی بر بستن تنگه هرمز جدی است اظهار داشت: وقتی که رئیس جمهوری آمریکا می گوید که همه گزینه ها روی میز است و زمانی که برخی کشورهای غربی و متحدان آنها در منطقه با زبانی مشابه آمریکا سخن می گویند بنابراین ما این مسئله را جدی می گیریم. اما ما آماده هستیم که از خودمان دفاع کنیم و ما خواب نیستیم.

وی افزود: ایران یک کشور بسیار مهم برای پایداری و امنیت منطقه است. خلیج فارس یک شریان زندگی برای ایران،منطقه و جامعه جهانی است. ما منطقی هستیم و نمی خواهیم این شریان زندگی را قطع کنیم و موجبات رنج دیگران را فراهم کنیم. اما اگر ما  تحت فشار قرار گرفته و مجبور شویم باید هر کاری انجام دهیم تا از استقلال و علایق ملی خود دفاع کنیم.ما نمی خواهیم در مسیر درگیری و رویارویی قدم برداریم.

وزیر خارجه کشورمان در ادامه خاطر نشان کرد: من بخصوص همواره به اروپاییها می گویم که لطفا درهای خود را به روی ایران بگشایید.ایران یک شریک قابل اعتماد است. ما  بزرگترین منابع نفت و گاز دنیا را در اختیار داریم.

وی همچنین تصریح کرد که ما از شما متشکریم که (با تحریمها و فشارهای خود) ما را بیدار کردید در عین حال که مسائلی را هم برای ما ایجاد کرده اید. ما به دلیل تحریمها هیچ سلاحی را نمی توانستیم از غرب خریداری کنیم و باید خودمان ساخت سلاح را آغاز می کردیم. حالا ما در عرصه تکنولوژی تسلیحات توانایی ساخت بهترین انواع آن را در جهان اسلام و احتمالا در بین کشورهای در حال توسعه داریم. بر اساس گزارش نشریه Jane's Defense ما کمترین هزینه های نظامی را داریم. آنچه که غرب در اختیار ما قرار نداد از هواپیما موشک،رادار و ماهواره را ما خودمان امروز می سازیم.

کد خبر 1661272

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha